Zuzuli tedy, mě úplně nepatricne dojalo, jak ti to sluší! Já mit tak soumerny oblicej, klidne bych chodila nakraťoučko. Já to teď dost resim, protoze uz mam hrozne malo vlasů a nevím, jestli to to resit parukou nebo jak. A bohuzel nejsem typ na uplne krátký. Jako já si vážím toho, ze jsem zdravá, u mě jde v uvozovkach jen o vzhled. Ty kila urcite dolů pujdou a držím ti palce. Promin, ze jsem se tak rozepsala, ale musela jsem tě pochválit!
Přiznání
Zuzuli, jsi krásná, moc. A zase budeš, neboj se nic. Moc ti to na té první fotce sluší.
Evaeva Já teda ještě jako alternativu ke Skautu nabízím Mladé ochránce přírody. Chodí tam obě děti, doporučuju to každému na potkání (i když pochopitelně neručím za pražskou organizaci). Jezdí pravidelně do přírody, minimálně jednou měsíčně je výprava, v létě dva tábory, dvoutýdenní pro všechny + týdenní pro starší děti. K tomu jezdí na podzimní i jarní prázdniny, pokud je nějaké delší volno třeba v květnu, tak i na to. Pro zaměstnané rodiče poklad! Učí se tam spoustu věcí a účastní se pravidelně přírodovědných soutěží. A parta je tam skvělá, aspoň u nás.
dzizisketa Kamarádi mají jedno dítě v Pionýru a jedno ve Skautu.
Garfie Nebo jsou fajn kroužky ve Stanicích mladých přírodovědců.
Sweet Potato
Jo, to bude určitě podobný. Mě by to samotnou nenapadlo, taky jsem šla automaticky po skautu. Ale pak mi nějaká spřátelená matka říkala, že skautský oddíl nejblíž našeho domu je dost divoká partička a doporučila Ochránce a je z toho pro děti láska na celý život. :-)
On jeste existuje Pionyr? To teda koukam!
Já bych chtěla dát Rosťu do pionýra, nevíte, jestli ten je taky tak přecpaný?
Já vím, že teď už je to úplně jiná organizace, i když nikdy mi v tom nepřišlo nic politického. Měli jsme mladé kluky, vojáky, byla tam legrace a já tam nesměla.
Kokoska Taky jsem si myslela, že už to dávno není, ale myslím, že říct kluci dědovi, jedno kterýmu, že chodí do pionýra, tak se s náma nebudou bavit
.
Renusatko za mého dětství to teda politické bylo, byl to předstupeň SSM a předobrazem byl Komsomol. Pionýři asistovali při všech událostech jako první máj, lampionové průvody, kladení věnců rudoarmějcům atd. Já jsem v 6. třídě vystoupila a šla do Skauta a když ho tuším v 69. zakázali, už jsem se nikdy do Pionýra nevrátila. Do SSM jsem bohužel na střední škole šla, to se nás snad ani nikdo neptal, jestli chcem.
Kokoska za nás taky, se sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak. Fuj, ty shromáždění s vlajkami. Některé akce byly fajn,dost to ale záviselo na vedoucích.
Mě teda tyto organizace nevyhovují. Děti jsou ve Skautu, ale mají super vedoucího a byli takový hodně odbojný oddíl už za mého muže. Třeba vůbec nemají uniformy, na táborech žádné nástupy, ani vlajky, nic.
Kokoska No já jsem nesměla kvůli našim, tak to oni se zase ptali. A jelikož jsem byla jen na základce, tak mi to nikdy tak nepřišlo, ale možná je to i tím, že sem tam jediná nemohla![]()
continuity my jsme tenkrát na ty kroje byli strašně pyšní, právě kvůli tomu, že jsme nebyli pionýři!
Kokoska my po ty revoluci taky...Akorat se to pak hrozne zvrhlo v nějakou neustálou buzeraci ze strany střediska, jakoze ty nasivky maj bejt nasity tolik a tolik mm od kraje, ze tam nesmíme mít nic neoficiálního (jeden tatínek vyrazil úplně skvělý hlinikovy bobriky), ze holky musej nosit ke kroji sukni, ne kalhoty...no casem to byla docela pruda a nakonec to dost z nas vyhnalo "do ilegality"
Potrefenáhusa to se nedivim. U nas tenkrat bylo velky nadseni ze vsech stran, spousta dospelych se zapojilo, ale zakazali to dost brzo. Takze nejake rozkoly a problemy se nestihly vloudit a mam krasne vzpominky na dva letni tabory, spoustu vikendovych vyprav a na schuzky ve stare klubovne, ktera nam skoro padala na hlavu.
continuity Renusatko tak u nás byl pionýr prakticky skaut, politickýho tam nebylo vůbec nic, učili jsme se uzlovat, morseovku, chodili na výlety, spali pod širákem.. vzpomínám na to hrozně ráda.
viktorka_od splavu oni se pak pionyri strasne po skautech opicili a zacali delat vsechno tohle, co u nich prave driv nebylo a co deti ve skautu bavilo.
Kokoska tak ono asi hodně těch skautskejch oddílů přešlo do pionýru a pak zas do skauta
Potrefenáhusa to je dost pravdepodobny, u nas pokud vim nikdo.
viktorka_od splavu no tak to u nás ani omylem, ale organizovali jsme sběr papíru.
Tyto věci se dělaly na táboře z programátorského a šachového kroužku.
viktorka_od splavu Jo, jenže aby tyhle fajn oddíly mohly fungovat, obvykle za tím bylo spoustu kompromisů, úliteb bohům... o kterých samozřejmě děti netušily.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí