Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 19:12

Kokoska jo, některý to vzali asi dustojnec přes ty TOMy, brontosaury a další ochránce přírody 

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 21:21

U nás na maloměstě byl v 90 letech skaut hodně spjatý s katolíky, mše na táborech. Ty byly hezký, ale táta nám zakázal se účastnit, tak jsme poslouchaly z povzdálí

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 21:24

JankaM U nás je to dodnes v katolickém duchu. Třeba Betlémské světlo nám každý rok přiváží vlakem skauti v krojích.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 07. zaří 2022 07:19
Reakce na Renusatko:

​Já vím, že teď už je to úplně jiná organizace, i když nikdy mi v tom nepřišlo nic politického. Měli jsme mladé kluky, vojáky, byla tam legrace a já tam nesměla.

Kokoska Taky jsem si myslela, že už to dávno není, ale myslím, že říct kluci dědovi, jedno kterýmu, že chodí do pionýra, tak se s náma nebudou bavit

​Podobná rodinná zkušenost. U nás by chození dětí do pionýra nerozdýchala moje máma. Za našeho dětství bylo chození do pionýra povinné (80. léta), všichni ve třetí třídě museli, ale rodiče trvali na tom, že já nikdy! Nakonec jsem skládala slib v 7. třídě, abych se mohla hlásit na gymnázium. Prostě totální formalita a náš "oddíl" byla vlastně naše třída 1x týdně odpoledne a nic zajímavého jsme nikdy nepodnikli. Mladší bratr taky skládal slib později, asi o rok, ale prošel pak pod hlavičkou PO SSM vynikajícím vodáckým oddílem.

Mmch v první třídě jsem se jako ostatní spolužáci stala Jiskrou (Jiskra chce být Pionýrem!). To ještě rodiče nebyli tak ostražití

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 07:45

Kan Betlémské světlo rozvážejí skauti po celé republice, ale to je jediné, co mají s jakoukoli církví do činění. Samozřejmě, jednotlivé oddíly mohou mít nějaké své zvlášnosti, ale oficiálně je Skaut zcela nenábiženský.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 08:14

Potrefenáhusa TOM nevím, ale hnutí Brontosaurus taky do revoluce spadalo oficiálně pod SSM (a taky to bylo spíš už pro mládež než pro děti). 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 08:21

Archivářka haha moje mamka naopak zabranila brachovi uz v tech jiskrach. Naopak sambo oplakal, ze se nemohl stat pionyrem, protoze v ty 3. tride prisla revolucea on se chudak tak tesil! 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 08:41

Isca aha, nezažila jsem 

Offline DruI
5590 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 09:21

711990Jak já tvému sambovi rozumím! Mně přišla revoluce v první třídě a bylo mi moc líto, že jsem se nestala jiskrou :o)

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 07. zaří 2022 09:41

DruI To už totiž věděla i Helenka Součková (Hrdý Budžes), že "Jiskřičky nejsou vůbec žádný zasraný!"

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 10:24

DruI udelame nejakej nahradni slib!!! "Slibuji tu prede vsemi, jako jiskra jasna..."

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 10:39
Reakce na Luna:

Sakra, ja potrebuju lepsi reklamu, chystam vanocni tisky akvarelu To jeste tak aby si je kvuli skuhrani nikdo nekoupil, tak hele to ne.

Deti me zerou, doma i ve skole, takze tak desna mama byt nemuzu. Jo, btw, jsem oblibena uca hlavne proto, ze nekritizuju a neurazim, to mi rekli zaci a dost si toho cenim Skuhrani zdar, rozpustime to a mejte se fajne!

​Je vanocni akvarely! Kde si je muzu objednat? 

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 10:54

S naším rodinným backgroundem rozhodně projde spíš Pionýr, než katolický Skaut. Sice oficiálně nenáboženský, ale nemálo vedoucích je pro mě až silně veřejně prokatolických. U nás prostě víc frčí ten Marx a odbory než Bible a kostel. A je fajn, že dneska už si rodič může vybrat

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 11:03

clothilde Zatim nikde. Ale dam vcas vedet

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 11:19

Luna Dekuju a moc se tesim!! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2022 11:28

dzizisketa a nebo zvolit nějaký lokální oddíl, který nikam nespadá. Pokud budeš mít dobré reference.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 11:46

Luna ja taky urcite chci

Offline Jimik
příspěvků moje polička 07. zaří 2022 11:53
Reakce na Potrefenáhusa:

Kokoska jo, některý to vzali asi dustojnec přes ty TOMy, brontosaury a další ochránce přírody 

​Já chodila do TOMíku, kde byl jako hlavní vedoucí bývalý kluk z Foglarova oddílu, a moc ráda na to vzpomínám. 

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 12:09

Jimik 

TOMa máme kousek přes park, ale obávám se, že Rosťa nebude úplně výšlapový typ. Bohužel pro mě teda

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 07. zaří 2022 12:14

dzizisketa to v tomto věku absolutně nelze odhadnout. To dítě, které jako malinké chodilo fakt ráno, hodně a bez řečí je teď to linejší a furt brblá. 

To druhé, s kterým byly furt chodící potíže, dnes hecuje dědečka.  

Výpravy zvládají obě.