Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 18. října 2022 10:35

Zarinya Mně pasta taky dřív zkamení, než ji dopotřebuju. Zuby si čistím ráda, často a dlouho, ale pasty dávám málo.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. října 2022 10:37

Lamicka Wow, to je skoro každý druhý den, to si pro mě uplne jiná liga a smekám  Svoje praktiky radši popisovat nebudu, ale tomhle se teda fakt nejblížim ani rámcově.

Zarinya Ten půlrok jsem odhadla, ale častěji pastu určitě nekupuju. Jednu za měsíc bych sdělala asi jedině v případě, že bych si ji mazala na chleba, vždyť se toho dává úplně mikroskopické množství  (a zuby teda narozdíl od koupelny fakt neflákám).

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 18. října 2022 10:40

Lamicka mně přijde, že ty eko prostředky jsou až na výjimky takový 'řidší' a tím se to dřív vyplácá. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 18. října 2022 10:41

Evaeva jsou tyhle tablety bez vune? Porad nejake uplne nevonave hledam. Moje mama pouziva tabletky od Jaru a je tim tak silene nacichle vsechno plastove a silikonove nadobi, ze u nich nic z toho nemuzu jist. Staci, kdyz se neco kraji na plastovem prkynku z mycky a nebo to da do lednice v plastove krabicce. 

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 18. října 2022 10:47

Evaeva děkuju vyzkouším je :) MP Meri to je jen taková moje pětiminutovka - vyčistím umyvadlo, vyleštím zrcadlo, chvíli se kochám a pak jdu

Jinak větší úklid dělám tak 1x za 14 dní, ale dost luxujeme kvůli klukovi, má alergii na prach a roztoče.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. října 2022 10:47
Reakce na Zarinya:

MP Meri jakoze vam vydrzi jedna pasta pro dva lidi po 2×denne pul roku?

Ja sama ji mam cca na mesic a to i stridam.....

​Taky koukám, u nás klasická velikost 75ml max. Měsíc.

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 18. října 2022 10:50

Ounz jo přesně takový pocit z toho vždycky mám. V listopadu najedu na ten svůj 3 měsíční citrónovo octový čistič a to bude zázrak!

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 18. října 2022 10:53

Lamicka tak dej vědět. Mně připadá, že třeba na umyvadlo je obden maximum, vždyť to už má pak takový ten drsný povrch... Přejedu ho houbičkou a otřu ručníkem dosucha nejspíš denně, ale jednou za pár dní to nějaký čistič chce, i kdyby jen mýdlo na ruce z dávkovače. Jestli funguje postříkání octem z rozprašovače, jdu do toho. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:06

Já mám nějakou spešl houbu od viledy, očistí koupelnu od těch usazenin bez prostředků a neodře povrchy. A ještě nějaký fialový hadr, ten zase všechno vyleští jedním tahem. I zrcadla. 

A zubní pasty stačí dávat minimální množství, 90 % práce odvede kartáček.

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:11

MP Meri samotne mi pasta taky vydrzi pul roku, ale chlapi si davali co se na kartacek veslo, to snad ani mesic nevydrzela:-) 

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:15

Pinot Noir dám vědet

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:38

Lamicka  

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:54

MP Meri Já taky moc čističů nespotřebuju. KMyslim, že mám CIF asi na rok, Wc kachnu na půl a zbytek beru jarem:-D. Ono mi to ale brzo skončí. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. října 2022 11:57

Zuzuli já z nich vůni necítím.

Pinot Noir to je o osobních hranicích. Mě drsné umyvadlo nijak nevadí, špinavé mi nepřijde dřív jak po týdnu. To, že u nás dlouho trvá fáze "už by to chtělo" je ještě jiná otázka

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. října 2022 11:59

Lamicka promiň :)) Je fakt, že s tím citronem to bude aspoň voňavější. Já teda už dlouho umývám koupelnu jen octem, přijde mi to nejefektivnější a na tu megatvrdou vodu, co tu je, to funguje nejlíp. Eko prostředky mi taky přišly hrozně řídké a rychle se vyplácaly.

Pinot Noir ocet funguje. Ani nemusíš mít rozprašovač, nalij ho přímo na umyvadlo nebo na houbičku a pak na umyvadlo. Je to chemie ze ZŠ, vodní kámen je zásada, ocet kyselý. Akorát to trochu smrdí, no :) Ale rychle se to vyvětrá a je to eko :)

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:05

bram my tu vodní kámen nemáme. Mně jde spíš o takový ten drsný film, co se vytvoří v umyvadle, mastnota, jak si umývám ruce od pleťových přípravků, makeupu... Aby ten porcelán prostě pod prstem vrznul, jako v té někdejší reklamě.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:21

bram na ten šutr (máme moc hroznej) je skvelej frosch malinovej octovej čistič 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:22
Reakce na Pinot Noir:

Lamicka tak dej vědět. Mně připadá, že třeba na umyvadlo je obden maximum, vždyť to už má pak takový ten drsný povrch... Přejedu ho houbičkou a otřu ručníkem dosucha nejspíš denně, ale jednou za pár dní to nějaký čistič chce, i kdyby jen mýdlo na ruce z dávkovače. Jestli funguje postříkání octem z rozprašovače, jdu do toho. 

​už se cejtim zas jak prase, nechte toho!!!!

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 18. října 2022 12:33

Evaeva ta fáze už by to chtělo je u nás taky dlouhá, ale ve chvíli, kdy se odhodlam, tak mě po čerstve vytrene proběhne pes (venku stavba a hlina), v čerstve umyté vaně se maceruje pracovní oblečení atd...a to se na to mám vždy chut vykaslat 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. října 2022 12:49

rasaNori chápu! Proto třeba vstupní chodbu vytírám jednou za uherský rok, to vážně nemá cenu.