Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 22. října 2022 09:20

U nás nakrájané kúsky boli koníky. 
Moja prvá a bezkonkurenčná TOPka espresso so smotanou v mojej malej šáločke, v lete druhá topka Otto biele víno a tretia topka oriešky, upražené mandle, horúce, voňavé, bohužiaľ aj posolené, hoci soľ musím obmedzovať. A pridám aj pečené gaštany.

Offline AprilTwelve
1028 příspěvků moje polička 22. října 2022 09:27
Reakce na Sweet Potato:

Manuka Mně ho krájeli na vojáčky. 

​my máme mašinky

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 22. října 2022 09:29

Evaeva na kostičky ne. Prostě namazaný krajíc nakrájený na hranolky, aby se to líp drželo v tlapce a kousalo malou pusou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2022 09:33

Mrakoplas jojo, rybičky jsou kousky chleba.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. října 2022 09:39

Archivářka Přesně tak, prostě chleba na proužky, aby to nepadalo a nebylo to všude.

Offline brrr
12368 příspěvků moje polička 22. října 2022 09:46

U nás se krájí chleba na rybičky. Teda mamka nám ho tak krájela, u kluků už jsme to moc nedělali.

A když jsme byly malé, tak nám mamka dělala chleba s máslem a nahoru nastrouhanou čokoládu.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 22. října 2022 09:50

Koukám na Krok za krokem a Dana má v díle, jak Cody ztratil paměť, na šatech ten postroj, jak se tu nedávno projednával. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 22. října 2022 09:50

U muze se tomu rikalo ovecky, u nas to byl proste krajeny chleba

Kdyby to byla moje dcera ochotna jist, klidne bych ji chleba krajela, ale ona ji delenou stravu. V jedne ruce krajic chleba a v druhe platek sunky srolovany do rolicky. 

Online Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 22. října 2022 09:58

Zuzuli jo, naše z toho ozere to máslo a chleba nechá, mnohem lepších výsledku dosahujem suchým chlebem a do ruky ten plátek másla (nebo dalšího :-)

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 22. října 2022 10:21

brrr U nás taky rybičky.  Čokoládu nám nestrouhala, ale dávala nám nahoru strouhaný sýr a říkali jsme tomu "kudrnatej chleba".

Offline brrr
12368 příspěvků moje polička 22. října 2022 10:29

Garfie Strouhaný sýr na chlebu jsme mívali taky. A myslím, že kdybych dneska mamce připomněla tu čokoládu, tak ji zapře

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 22. října 2022 10:47

brrr Nepodstrojuje vnukům?   Moje máma jim nedávno dala na svačinu "muchomůrky", vajíčko s půlkou rajčete nahoru a na něj tečky z taveného sýru, úplně jsem zapomněla, že nám to dělávala taky, když jsem byla malá! 

Jinak samotné máslo z ledinčky jsem taky milovala, ale jednou mi po něm bylo tak strašně špatně, že od té doby jsem ho takhle nejedla a ani na chleba si ho sama nenamažu, sním ho, jen když mi ho někdo předloží. 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 22. října 2022 10:54

milacka jeziis gaštany na tie by som zabudla. Sme prazili zrovna vo stvrtok vecer a dnes ideme zberat do sadu, tak hadam ešte nejake najdeme.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 22. října 2022 11:03

Janulik03 Máte vlastní? Vy se máte!

Jinak, dočítám to tady po delší době, tak ještě k těm nákupům a cenám, když jsem byla malá, dělaly se fakt jen základní nákupy, chleba, máslo, sýr, šunka výjimečně, žádné sladkosti, nějaké oplatky nebo tak, to neexistovalo. Nápoje vůbec. My teda měli velkou zahradu, zavařovalo se snad i kamení. Teď u našich bydlí ségra, užitnost zahrady zredukovala tak na pětinu. 

Myslím, že máma z toho má dodnes trochu trauma, kolikrát kupuje fakt hrozné blbiny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2022 11:07

Zuzuli Potrefenáhusa mladší to taky takhle dlouho jedl, vlastně pokud má jíst sýr, tak ho jí zarulovaný. Starší hodně dlouho nejedl chleba vůbec, ještě ve dvou snídal kaše. Ale teď už dlouho snídají chleba s medem, tak ten jí dohromady:)

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 22. října 2022 11:28

Garfie Muchomůrky jsou .

Nám můj tatínek kreslil na chleba namazaný máslem zajíčky, kočičky, prasátka, autíčka.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 22. října 2022 11:37

Čtu to tady s velkým zpožděním, k těm chybějícím plastovým závěsům co se dávají do WC, část z nich asi není ukradená, ale skončí spláchnutá. V práci se to zjistilo tak, že se začali ucpávat některé WC a kamerou se zjistilo, že v odpadním potrubí, zvlášť když už je víc zanesené, se zachytávají tady ty plastové věci. Buď to upadává samo nebo tomu někdo pomáhá.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 22. října 2022 12:00

A k zdražování jídla versus kvalita mám jednu svoji osobní příhodu. Kupovala jsem jeden druh kváskového chleba v místní pekárně, v lednu stál malý bochník 500 g 40 CZK, teď stojí 70 CZK, zdražení o 75% oproti lednu. Tak říkám OK, co nadělám, chleba prostě koupit musím, mají dražší mouku, energie,ale ten chleba i přes takové zdražení není tak dobrý jako býval a nevydrží v pohodě tři dny jak jsme byli zvyklí. Navíc se mně zdál menší, tak jsem ho  převážila a jednou to bylo 480 g a jednou 450g. Měla jsem pocit, že ze mě dělají blbce, začala jsem kupovat chleba v supermarketu (taky kváskový, ale pravděpodobně dopečený z mraženého těsta) jinou dostupnou alternativu nemám (teda kromě pečení, ale na to nemám momentálně čas a ani zkušenosti).

Online Karja
44753 příspěvků moje polička 22. října 2022 12:32

Garfie Naší asi z toho taky mají asi trauma. Mně přijde že máma sice nakoupí dva kartony mlíka v akci, prášek na praní rok dopredu a pak má sekci ,,pro děti,, a to donesou 2 grepy za 80,-:-D, není problém všem vnoučatům koupit ty předražené rozmražené koblihy atd atd. Kdybych dovolila sladkosti, tak to pálí jedno kindervejce za druhým. A přitom si pamatuju, že jako malý sme se ségrou lezly po spajzu, všechno furt prohledávaly,hledaly nějaký dobroty a máma pak vytáhla z papirovyho pytlíku někde za vareckama 1 kousek nugátu a čus:-D 

Online Gatita
8641 příspěvků moje polička 22. října 2022 12:35

Černá kočka ja ten pocit mam taky, muj chleba zacinal na 60, v unoru 70 a ted 85. Dobry je teda porad stejne, ale prijde mi, ze ho zmensili, mame ho ted na jednu veceri. Nenapadlo me ho ale prevazovat. Pokud se zhorsi i kvalita, prestanu ho kupovat, to je tak jedine, co se s tim da delat. Pect doma ale nehodlam, tak jeste nevim, jak to vyresim.