Karja
No přesně! U nás v rodině dodnes koluje historka , jak máma naservírovala návštěvě nějakou koupenou limonádu a já asi čtyřletá se bezelstně zeptala "copak jsou Vánoce?" ![]()
Přiznání
GarfieMamka vnukům podstrojuje, ale ne kupovanýma sladkostma. Asi vidí, že mají dost.
U nás taky kostičky, dělávala to máma i babička, já to teď dělám prtěti a vybavuje se mi u toho dost vzpomínek.
Garfie U nás to bylo podobně, nějaké sušenky a čokolády nebyly, to bylo něco, co přivezla babička a já jsem to pak měla schované v "pokladničce" jako vzácnost, u nás teda i ta šunka byl spíš dárek od babičky. Muž je o 11 let mladší a jeho máma s ním už jezdila do Makra a kupovala ty sušenky a čokolády v těch balíkách po dvaceti.
Gatita Ja sem ho zvazila pro zajimavost, protoze se mi zdal maly oproti tomu na co jsem byla zvykla. Treba vase pekarna kvalitu udrzi, zvlast jestli je u vas vetsi konkurence.
Černá kočka konkurence tu moc neni, je to takova kavarna, kterou provozuje holka, ktera ten chleba pece. Ja ten chleba miluju, takovej bych sama v zivote neupekla, a taky bych chtela, aby se tu ten podnik udrzel. Ale zdrazili silene a ja uz jsem kolikrat na vazkach.
Karja Garfie Zrovna nedávno jsem vzpomínala, když jsme měli nějakou oslavu, tak se koupila tehdy jestě skleněná láhev pepsi a my si do skleniček nalévali se ségrou a bratrancem málem s pravítkem v ruce.
jak kdyby to psaly moje děti, sklenick těsně vedle sebe a ostrizim zrakem kontrolovaly hladinu.
Zina nam babicka vozila "hranatou" sunku (byla nejaka snad kruti na uplne tenke platky) a konzervu trescich jater. :)
A kdyz vidim lednicku nasi mamy, tak ta ma taky asi trauma, protoze tam ma neuveritelne mnozstvi kinder sortimentu pro vnucky, v zivote by nam tolik sladkeho nedala!
Janulik03 Krásný to máte :-).
Když jsme v tom přiznání, nikdy jsem nejedla pečené kaštany. Nějak se ke mně nedostaly.
Marielle nasi vnuci budu mat svoje spomienky, ktore ich vratia do detstva.
:) to je mi jasné! ...myslím ty detaily
, které utkví v těch zvídavých hlavičkách
Tak Betty tak my ako deti najprv tiez nie. Poznali sme len tie parkove co sa z nich robia figurky, cize pagastan konsky. Ale potom sa mamina sestra vydala prec a kazdy rok nosila tašku gastanov a upiekla. Az sa rodicia rozhodli ze teda si zasadia gastan aby sme mali svoje a to je uz tak 40 rokov. A je to take sladke jemne, proste jesenna pochúťka. Tak ako pecene dynove semienka.
... a teď myslím na své milované šikovné zručné a pracovité předky
, co nám chtěli předat ...a co si pamatujeme
Tak Betty Já jsem to dlouho neznala, až pár let zpátky je začaly prodávat na vánočních trzích. Od té doby si je pokaždé koupíme, ale doma bych nevěděla co s nima. Jednou jsme je zkoušeli asi na chalupě na kamnech a moc dobře to nedopadlo.
Renusatko pečené kaštany
(od seriálu Sanitka)
a krůta nadívaná kaštany
vánoční osvědčený recept ![]()
jedlé kaštany pamatuju z dětství, mohlo to být okolo roku 70, později nevím jestli jsme je někdy měli,ale myslím že ano.ted když je vidím, koupím, upeču,moc dobré jsou.
Renusatko pecenie gastanov je jednoduche, hlavne teraz. Rozpalime ruru najvyssiu teplotu. Gastany narežeme na kríž, dame na plech a cca 10 minút pečieme. Otvoria sa v reze, daju sa olupat.
Aha, ten jedlej kaštan, to je takovej ten chlupatej hodne pichlavej kaštan, co když se otevře tak má i takovej ocásek? Podle googlu jo, no tak to mají sousedi a naše holky to sbírají, tak to jsme si mohly pochutnat, tak nic no, já jim to vyházela:-D. Mě to napadlo až když jsem viděla že to někdo sbírá v takové aleji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí