Janulik03 A to se dělají certsve sbírané? Teď jsme nemocny, ale třeba pak ještě nějaké stihneme:-D
Přiznání
Karja Jsem teď kvůli tobě mrkla, jak to vůbec vypadá
. Vím, jak vypadá plod, ale obal a strom jsem nikdy neviděla.
Renusatko Já to taky jedla na trzích, ale připadalo mi to takové jiné, spíš podobné běžnému kastanu. Možná maji ty kaštany takové nedomrle:-D. Ale vloni jsem slyšela druhou sousedku jak svým holkám říkám, že si ty kaštany můžou zkusit upéct, ale myslela jsem že mluví o něčem jiném, takže je to ono, už mám více indicií:-D
Karja tie jedle su pichlave a vacsinou v tom obale tri. A listy ma ine ako ten nejedlý. Zajtra vyfotim listy.
Tak som nasla radsej na nete.

pečený kaštany na vídeňských trzích ještě se svarakem ![]()
Pečené kaštany jsem jedla poprvé ve Vídni, těsně po sametové revoluci. Jeli jsme tam na před Vánoci s mamkou autobusem na nějaký zájezd. Bylo mi 14, oči navrch hlavy, všude plno barev a krásných věcí. Na Mariahilfer straße měl chlapík stánek s kaštany, já jsem se tam zastavila a pozorovala, jak je tam na ohni peče, nabírá lopatkou a balí do kornoutů. Asi jsem vypadala hodně překvapeně, chlapík mě uviděl, usmál se a jeden kornout mi podal. Zadarmo, nic nechtěl. Od té doby pečené kaštany a adventní Vídeň miluju a vždycky si na tu porevoluční euforii a radost vzpomenu.
Karjakludne sa pecu aj neskor. Nemusia byt cerstvo pozberane, pockaju
Tento rok som kupila megadrahe gastany v Kauflande a tie mrchy nesli poriadne vylupat a deti ich tento rok odmietli jest (a to si ich vypytali). Aspon viac zostalo sambovi, ten ich miluje.
bram to je moc mile ![]()
bram vánoční zájezdy do Vídně 1989 ![]()
Vlastne som nikdy nebola na vianočných trhoch vo Viedni. Ani nikde inde ako u nas v malom okresnom meste. Nemam rada davy, preto ani koncerty a i ine hromadne podujatia nedavam. Hned znervozniem ak je okolo mna viac ludi. Som odlud ![]()
Janulik03
... davy taky jsou mi proti srsti, ale ty vánce 89 na vídeňských trzích to bylo, jako zjevení krásné ![]()
Marielle verím, ze ano.
Janulik03 Ve Vídni jsou poloprázdné trhy u Schoenbrunnu, a jsou moc hezké, malebné. Taky nemám ráda davy a trhy taky uplně nemusim, moc nechápu, co tam mám jako dělat:-D. Mně se to s těma hromadama lidí ještě zhoršilo ted po kovidu, vadí mi to hodně, ještě jak člověk není ani z té vesnice zvyklý, já kvuli tomu nejdu třeba ani na vnitřní koncert někam do haly okresního formátu.
Já taky nikdy pečený kaštany nejedla. A přiznám se, že ani nějak nemám odvahu, nevím proč, když je mají někde na trzích, si je koupit. Nějak mě nelákají, nevím co od toho čekat nejspíš.
Karjapacia sa vysvietene predvianočné mesta, hodne sme ich pochodili, ale tie trhy akosi moc nedavam. Aj keď tie vone vareneho vina, grogu, a jedla to je velke lakadlo. Len keby tam neboli ti ludia tak natesno
Janulik03 přesně, s tím souhlasím
Karja to nebude vesnicí:) Já davy taky nemám ráda, na vánoční trhy na staromáku bych nešla.
Janulik03 Já taky vánoční trhy nemusím, vadí mi tam lidi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí