lentilky! ![]()
Přiznání
JankaM
mně naopak ledové kaštany přijdou vyloženě hnusné, ani v dětství jsem je nejedla, a to jsem jinak sežrala všechny sladkosti.
moora polomáčenky jsem taky milovala. Ale teď jsou fakt nepoživatelné.
Vsechno je fakt nedobry a to jsem nejakej konzument sladkosti. Čas od času koupim neco letityho z nostalgie ...a leti to do kose...kastany, milena,kofila, vsechno je fakt jen obarvenej tuk...fňuk
Ty sladkosti se určitě změnily, a vůbec nepochybuju, že k horšímu, ale já bych je hrozně ráda teď ochutnala takový, jaký tenkrát byly.
Abych si byla jistá, že část tý skvělý chuti nespočívala v absenci jiných věcí k porovnání a taky v nostalgii.
stes Mila mi přijde dobra furt
stes zis Kofila. To som milovala a mi ule som zbadala v tescu kofilu, hodila bez rozmyslu do košíka a hned pri aute nacla. No tá letela. Nebola to tá klasika, ale nejaká vytunena že machiato. Fujtajbl. Prečo to robia?
Potrefenáhusa mila a horalky od sedity
Ty sladkosti se určitě změnily, a vůbec nepochybuju, že k horšímu, ale já bych je hrozně ráda teď ochutnala takový, jaký tenkrát byly.
Abych si byla jistá, že část tý skvělý chuti nespočívala v absenci jiných věcí k porovnání a taky v nostalgii.
Taky tak. Nakolik je v tom vzpomínkový optimismus. Nakolik dětské chutě, které se nám už dávno změnily. Vidím to i na svých dětech, že různé fujky, které dřív milovaly, už vůbec neocení.
Mne teda Kofila a Banánek v čokoládě neurazí nikdy. Ještě mi chutnávala Artemis - ta už se asi nedělá?
Taky by me zajimalo, jaka zalezitost nostalgie to je. Pred par lety me ale treba prekvapila cokolada v Belgii. V Bruselu jsem nakoupila jako suvenyr v par cokoladovnach, bylo to drahe jako pes, vizualne nadherne....a nic extra. Jen karamelky byly famozni, ale ten zbytek proste normalni cokolada.
Zina já si nemyslím, že je to u mě nostalgie. Třeba Tatranky jsem si normálně kupovala na dovolenou, určitě ještě třeba před třemi lety mi normálně chutnaly. Teď už se to vůbec nedá, stejně jako ty polomáčenky.
Jos Přesně, mně už se to párkrát stalo s nějakou drahou čokoládou, že jsem očekávala extra zážitek a nebyl. Třeba i ty v jiném vlákně vzpomínané pralinky od Janka, já bych je nerozeznala od pralinek z Lidlu, pro mě je asi čokolády škoda.
Jos Belgická čokoláda se obecně přeceňuje. Ano, dělají ty krásné pralinky, ale výchozí suroviny mohou být různé.
Evaeva taky, ty polomacenky jsem si kupovala az jako davno dospela
Ještě mi chutnávala Artemis - ta už se asi nedělá?
Teď je to Margot Artemis (o něco poživatelnější než klasická Margot) - dole na stránce https://www.orioncokolada.cz/vyrobky/margot
Brutální_Nikita Děkuju!
Černá kočka myslím, že pralinky z Lidlu budou lepší. Advenťák od Janka bylo hrozný zklamání.
moora zkus polomáčený od sedity, jsou trochu jiný (ale za nic neručim)
a tmavě hnědý kaštany jdou a je smutný, že na tom musí bejt napsaný extračokoládový, aby to tu chuť vůbec mělo. Jinak já nejvíc milovala kofilu, asi? Ale těžko říct, jako dítě jsem bohužel na sladkým frčela..
Sweet Potato nostalgie určite funguje, ovšem recepty změnili bezesporu, cokoli od opavie je prakticky k nejídlu (až na malý vyjímky), a jednu čokoládu - extra kvalitní mléčná prostě přestali dělat, asi proto že se napančovat nedala..
Ounz zkusim, dik
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí