Tabea Ty seš velice chytrá a empaticma holka, takže se rozhodneš správně až se rozhodneš;-). Určitě. Já bych hodně brala ohled na děti a na tu rodinnou situaci, co vám to přinese, protože to rodinné uspořádání se hodně změní od vaší současné situace. Vycházím teda z toho, že tvou práci moc nezeres, že ta je irelevantní v rozhodování. Ale všechno je to jedno,protože platí ta moje první věta;-). Hodně štěstí!
Přiznání
Tabea No, kdybyste přesídlili do Tokya, můžete s Garfie pořádat parfusrazy :o) Ale teda nezávidím ti tohle rozhodování a přeju ať se rozhodneš dobře.
Já bych z těch lokací zvažovala jen Singapur. Já nemám problém zorganizovat stěhování i setup v novým místě. Vadí mi to, že bych musela skončit v práci, protože její část nelze dělat delší dobu odjinud a ta projektová část by zase ztroskotala na časovém posunu, protože Evropa - SG je 7h, na východní pobřeží USA dalších 6. Takže celkem 13h a to už se nějaký meetingy dělají dost špatně.
V SG nechtějí zaměstnávat cizince, kromě těch, co si tam firmy přivedou na řídící pozice, takže by ze mě byla (desperate) housewife. Taky bych ztratila všechny kamarády a kontakty, co mám tady. My na současný bydliště nejsme ničím připoutaní, takže až bysme se vraceli, tak celkem jistě ne sem. Proto mě štve jistá vykořenenost. Kamarádství v Praze se rozplynuly, všichni mají rodiny, já když jedu do ČR, tak za rodiči, na víc není čas. Bez občasnýho osobního kontaktu to jde do kopru. To stejný by se mi stalo znova. No, ono se to nějak vyvrbí, stejně jako minule. Jen to na mě zas nějak padlo.
Tabea mne na tom celem prijde nejhorsi, ze tiha rozhodnuti lezi na Tobe. A rozumim, je to stres, ja si to vubec neumim predstavit. Umim si predstavit stehovani v ramci Evropy, to bych sla hned, aspon by bylo nejake zpestreni. Ale za ocean, to uz je vyzva. Zas na druhou stranu, domov je hodne o te rodine, kterou kdyz mas, tak jsi s ni tak trochu doma vsude:) Jinak ja nevim, kde ted zijete, ale jestli v Mnichove, tak tam se mi to vzdycky zdalo tak super, ze by se mi jinam taky nechtelo. Mozna tak do toho Japonska
. Moc drzim palce.
Tabea ja nechapu, proc bys to mela rozhodovat sama? to byl manzeluv napad, ze to mas rozhodnout ty? v takove situaci bych si predstavovala, ze to s partnerem rozhodneme spolecne a spolecne zvazime, jaky to bude pro kazdyho z nas mit vyhody a nevyhody.
z toho cos tady napsala mi pripada ze z toho pro tebe budou plynout predevsim nevyhody, takze otazka je, jestli existuje nejaka konstelace, ktera by ti je mohla castecne kompenzovat.
drzim pesti!
Lilly_Ku Tohleto "ty rozhodni" dost často znamená "já už jsem se rozhodl, ty teď přemýšlej a řekni ano, případně ti to pak budu vyčítat, žes to zablokovala". Teda aspoň takhle podobný situace koncej u nás ![]()
Tabea Těžký, těžký. Já nejsem schopna kyvnout ani na stěhování na Kladno, ale možná paradoxně přestěhovat se přes půl planety mi zní přijatelněji ... tam se daj aspoň připočíst zážitky a prvek dobrodružství ... i když to možná na Kladně taky ![]()
MP Meri jj, presne jak rikas
doplneni: ja bych v takove situaci opravdu trvala na spolecnem rozhodovani.
MP Meri prosím te, na stěhování na Kladno ale fakt nekejvej!!!![]()
![]()
MP Meri Kladno nebrat!! To fakt radši přes půl světa, ale Kladno nikdy![]()
Candance Jo, je to jak píšeš. Manžel byl rad, ale chápe, co by z toho pro mě plynulo, takže mám právo veta.
Minule to rozhodování bylo jednodušší, protože jsem věděla, že budu mít čerstvě narozený mimino, budu na rodičáku a tím pádem o zábavu postaráno. Teď je to těžší tím, že jsem zase začala být člověk a ne jen něčí matka.
Candance jasne, to podani je ruzny. ja bych se treba minimalne chtela se dohodnout na nejake forme vyrovnani za fakt, ze karierne zase budu stagnovat, castka ze ktere se mi bude pocitat duchod se mi bude zmensovat atd atp.
uz jsem videla prilis mnoho po letech zkrachovalych partnerstvi, kde se zeny prizpusobovaly a po letech na to skarede doplatily. kdyz takova situace nenastane, samozrejme tim lip.
Tabea a nedala by se nejaka prace zaridit pres manzela? To s cerstve narozenym miminkem a konecne zase clovek, ne jen matka chapu. Chapu, ze o to je to tezsi, clovek nechce byt sobec ale zase se nechce uplne zahrabat
Tabea já ti řeknu pohled z druhé strany, u nás se nechce stěhovat muž ( a on by přitom v Německu práci měl raz-dva), práci bych si musela hledat já, resp. bychom určitě jeli někam, kde tu práci sežene primárně on. Ale on je dost zakořeněný tady.
Řeknu to asi takhle: absolutně to respektuji. Domluvili jsme se kdysi,že budeme děti vychovávat tady, takže zmena ty domluvy vyžaduje souhlas obou. ( Resp. oba musi být přesvědčení, že to je dobře). Ani to neberu jako veto - v páru je veto logicky nesmysl.
Druhá věc je,že jána něj ve chvíli, když jsem viděla, že nechce o tom ani přemýšlet, přestala úplně tlačit. Ono je těch starosti při stěhování víc a ještě do toho řešit vztah fakt nechci.
Tabea Co je SG?
Myslela jsem, že taky chodíš do práce? Mohla bys pracovat i odjinud, nebo bys byla v domácnosti? No, nezávidím ti.
Hvězdná brána přece!
Lilly_Ku Jo, on nabízí cokoliv. Placeni důchodu v DE, studium čehokoliv, věnování se charitě, cokoliv chci. Nečeká, že budu doma litat s hadrem. Klidně mít doma filipínku na úklid a k dětem (to je přese mě neprůchozí
).
A máš pravdu, zavislost je to, co mě děsí. Tady to ještě je i částečně přítomnost, že ženský po narození dětí už nepracujou, nebo nějaký směšný uvazek. A když se něco podelá, tak je to krušný.
Lilly_Ku Jo, on nabízí cokoliv. Placeni důchodu v DE, studium čehokoliv, věnování se charitě, cokoliv chci. Nečeká, že budu doma litat s hadrem. Klidně mít doma filipínku na úklid a k dětem (to je přese mě neprůchozí
).
A máš pravdu, zavislost je to, co mě děsí. Tady to ještě je i částečně přítomnost, že ženský po narození dětí už nepracujou, nebo nějaký směšný uvazek. A když se něco podelá, tak je to krušný.
A pracovat online by neslo? My jsme se prestehovali do Manily, podminky jsme meli asi dost podobny, jako pripadne vy v SG. Zkousela jsem si najit praci, ale nedali mi pracovni viza, tak jsem si zalozila zivnost v CR. Nakonec jsme tam byli pet let, pak nas corona vyhnala do CR, ted jsme se v zari presunuli do Vidne. Ja mam porad tu stejnou zivnost a spokojenost na vsech stranach. V Manile se nam narodila dcera, ted zacala chodit do skolky, takze ta prace z domu online je pro me naprosto idealni. Jinak kontakty si myslim udelas rychle, v techto mistech byvaji velky expatsky skupiny a porad se neco nekde porada a organizuje. Obavy ze zavislosti chapu, proto jsem si taky tu zivnost delala. V Manile jsem taky videla rozpad nekolika manzelstvi a pro ty zeny to nebyla dobra situace. Vracely se s detma do CR doslova s jednim kufrem.
To je blbá situace, aspoň teď na začátku. Když kývneš, manžel bude rád, ale ty ne. A když to budeš vetovat, manžel rád nebude a v důsledku jeho nenálady ty taky ne.
O tom začátku píšu proto, že nakonec se to může obrátit a v novým domově se ti bude líbit... nebo si to manžel rozmyslí...
Ale nemá to dobrý řešení, i kdyby vzal manžel konečný rozhodnutí na sebe. To bys zas jako neměla do toho co mluvit?
Škoda, že nechcete oba, to bylo tak jednoduchý ![]()
Blaire bohužel je část mojí práce vázaná na pracoviště a jen on-line není možná. Ten zbytek nevím, jestli by firma byla ochotna ozavrit se mnou smlouvu přes SG entitu. Popravdě se to teď seběhlo dost rychle a taky není jistý, že z toho nakonec fakt něco bude. I když počítání s negativním výsledkem se mi už jednou vymstilo. ![]()
Já se nebojím, že se s nikým neseznámím. V Dubaji jsem se taky seznámila rychle. Jen ty vztahy jsou takový krátkodobý. I když jsem se s některými stýkala i víckrát týdne, tak bylo jasný, že to jsou "kamarádství" na omezenou dobu, protože ta expatska komunita je neustálý příliv a odliv lidí. Opravdový přátelství je pro mě něco jinýho.
Díky všem za pomoc se srovnáním myšlenek. ![]()
Uvidime, jak se to vyvrbí. Třeba z toho mráčku nakonec nezaprší. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.