Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 20:33

Gatita oni to jsou ještě fakt prďolové, myslím, že se toho na ně najednou v té škole valí dost. Na těch hodinkách mi právě přijde fajn, že je máš na ruce, ale chápu, že třeba nechce. Mobil je podle mě předem ztracený, ten bude pořád někde zapomenutý na poličce. I malá ségra si klidně nechá telefon vypnutý celý den, když ho po škole zapomene zapnout. Můj syn je taky takový důvěřivý, vůbec nechápe, že nejsou všichni lidi hodní. Což je sice takové hezké, ale pak klidně křičí na zásobování na chodníku "Co tu dělá to auto! Tady nemá co dělat, zlobivý auto!" nebo na nějaké pubertální výrostky a tak. 

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 20:46

Gatita jaký hodinky jste pořídili? Anio?

syn si strašně pral hodinky k narozeninám. A v družině mu je zakázali. Prý jsou zakázány i ve škole, protože by mohl někdo pořizovat záznam nebo fotit. To tyhle hodinky neumí, dokonce je možný je by určitý časy zablokovat, že s nims nejde dělat nic jinýho, než koukat na cifernik. Měla jsem s hlavní druzinářkou celkem diskusi. Těžce snáším v diskuzi hloupý argumenty a ty její teda byly. Že když syn chce zavolat, může zavolat od nich. Jednomu dítěti ve škole jiný dítě hodinky odcizilo a představte si, rodiče je našli podle GPS a poslali tam policii. Na so was! A hodinky mít muze, ale zavřeny v batohu. A na co takový dítě potřebuje takový hodinky, stačí starej mobil. 
Tak třeba proto, že naše starý mobily umí všechno to, co je zakázaný, stojí víc než ty hodinky a jsou mu v batohu prd platný, když se něco stane. Hodinky mají SOS tlačítko. To když se zmackne, tak vytáčí prednastavený SOS čísla a posila GPS souřadnici. Už vidím, jak si v krizový situaci vzpomene na mobil v batohu, kterej je na mute.

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 20:48
Reakce na Gatita:

Evaeva jinak on ma takove vykyvy. Nekdy jede v rezimu "jsem velky kluk" a projevuje dost samostatnosti, nevadilo mu byt nejakou dobu uplne sam doma, i dost verim, ze by umel leckam dojet sam. A nekdy je to proste maly prvnacek, ktery me chce mit z principu za zadkem a nechce, abych se vzdalila do vedlejsi loznice:))

ale v zasade by se do te skoly nebo na tenis zvladnul vypravit i dovest sam. Spis ja na to nejsem zrala. A taky jsem mu jeste nedavala skoleni na tema "nechod s cizima lidma", to musim dohnat.

​a taky stanovit tajný heslo, kterým by se případně někdo, koho pošleš, musel u něj prokázat.....

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 20:52

Evaeva syn je od prirody neduverivy, ale jak jsme se porad tak nejak placatili spolu, vubec me nenapadlo mu dat nejake rady do samostatneho zivota. Do me nasi hustili snad od narozeni, ze nesmim s nikym nikam chodit nebo si od ciziho pana brat bonbony, co delat, kdyz se ztratim, umela jsem adresu a vsechna telefonni cisla... to musim zacit pomalu napravovat. Zacali jsme tim telefonnim cislem. Tak uz ho vytroubil klukum ve tride, pry aby nas jejich maminky mohly zvat na navstevy 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 20:52

Tabea to je dobry napad, dik

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 21:09

Tabea my je nevybirali, takze nemam nastudovane, co by mely umet. Nejake Armodd. Jsou strasne obrovske! Ja se tedy ve skole ptala, jaka je politika, protoze prislusne ustanoveni skolniho radu jde vylozit hned nekolika zpusoby...Uprimne, ani bych se nedivila, kdyby to ucitelka ve tride nechtela, je jednodussi to plosne zakazat, nez resit, kdo to ma zablokovane a kdo ne a dela s tim, co nema. Ale prekvapive to povolene maji, jen s tim nesmi pri vyucovani blbnout. Akorat mi ucitelka rekla, at mu je nedavame v den, kdy je telocvik. Ze by je musel sundat a ona nemuze vsem hlidat hodinky. 

edit ja ti pak dam recenzi. Znami maji lomax a jsou spokojeni, maji pry pro deti idealni funkce, zjednodusene volani a moznost blokace. 

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 21:17

Gatita Mladší má taky nějaké ty stopovací hodinky, měl je asi jednou. Jsou na dítě docela velké a velký je taky rozptyl. Mi to třeba ukazovalo, že je dítě v místním rybníku, který je min. 500 m od místa, kde ditě doopravdy bylo (doma).

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 21:22

brrr to te asi moc neuklidnilo

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 21:46

Gatita Dítě stálo vedle mě i s hodinkama, tak jsem byla ok. Stejně si je pořád zapomínal rano nasadit, takže tu někde leží

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 21:46

Gatita Dítě stálo vedle mě i s hodinkama, tak jsem byla ok. Stejně si je pořád zapomínal rano nasadit, takže tu někde leží

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 06:28

Gatita ty anio jsou velikostne ok. Nechala jsem si je doporučit od kamarádky, ta je zas kupovala na doporučení z několika stran. První, co její dcera měla, byly tak velké, že si je musela sundavat, aby se mohla obléct. 
U stejné kamaradky má takové hodinky půlka třídy a v její družině nikdo nic neřeší. V naši družině jsem taky viděla kluka s hodinkami na ruce, takže jsem se popravdě už nepídila. Ve škole teď taky nikdo neřekl ani popel, jen ta družina. 
Argument, že nemůžou kontrolovat, co má kdo za hodinky a co ty umí je pro mě relevantní. Ten sle nezaznel. Ty argumenty, co mi druzinarka předestřela, viz výše, považuji za hloupý. Další moje otázka byla, proč není někde napsané pravidlo nebo komunikace. Tak prý komunikace byla před několika lety. "Aha, to se vás to ještě netýkalo. No to se musíte předem zeptat, když něco nevíte." Na to jsem se teda zeptala, co ještě všechno nevím, protože to nekomunikovali, ale vědět bych to měla.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 10:25
Reakce na Evaeva:

Gatita oni to jsou ještě fakt prďolové, myslím, že se toho na ně najednou v té škole valí dost. Na těch hodinkách mi právě přijde fajn, že je máš na ruce, ale chápu, že třeba nechce. Mobil je podle mě předem ztracený, ten bude pořád někde zapomenutý na poličce. I malá ségra si klidně nechá telefon vypnutý celý den, když ho po škole zapomene zapnout. 

​No jen počkej až trochu povyrostou, to už mobil nepustěj z ruky. 

Zřítelnici už patrně přirostl ke kůži... ale na základce je museli vždycky odevzdávat, a nikdo s tím neměl problém, prostě to tak bylo. Dokud neopustěj budovu školy, hlídaj je kantoři, přece.

A nedávno jsem zjistila, že zeť ji přes ten mobil sleduje! Ta se toho domáknout, raní ji mrtvice No já mlčím jak hrob, jen ať je pod kontrolou až do dvaceti! Minimálně!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 10:39

barbucha Zeťák dobrej teda. Náš mladej má mobil zabezpečenej heslama, otiskem palce, obličeje, krví a já nevím čím. Já jsem v mobilech dost negramotná, ale včera v rádiu Kiss řešili existenci došlých zpráv na Fb od lidí, co nemáš v přátelích a teda koukala jsem co lidí nezná „žádost o zprávy" a to prosím i ta moderátorka, které je asi 30? Tak na na tom nejsem asi zas tak špatně. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 11:05

Kan 

Tak sledovat se dá i zaheslovanej mobil, nebo ne? On jí nečte zprávy ani neposlouchá hovory apod., jen sleduje polohu... když třeba na ni čeká/čekáme. Má školu přes celý město, tak se to někdy hodí. I boyfriend bydlí daleko, čili při nějakým pozdním návratu taky neuškodí vědět...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 11:51

barbucha Takže to není dětský tracker v jejím mobilu? Vůbec se v tom neorientuji, protože teda teď v jeho věku už je to passé, spíš bych potřebovala hlídání já už. :D

Offline froolish
28 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 12:04

Gatita omlouvám se, že se pletu do diskuze a za nevyžádanou radu, ale pokud má dospělý iphone, není špatný pořídit Airtag. Pořizovací cena cca 700,-, nahlašuje polohu (funguje pokud je v blízkosti iphone, v divočině by asi nefungoval). Já jsem prvňákovi pořídila, má ho nastálo v aktovce. Zatím ho všude doprovázím, ale když náhodou má kousek dojít sám, zkontroluju, že dorazil...

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 12:07
Reakce na MP Meri:

Mne nevadí Kladno jako takové, v životě jsem tam nebyla. Vadí mi, že by mě zase vytrhli z Prahy, kde jsem si po letech konečně horkotezko zvykla a zase mě presadili někam, kde nebudu znát nikoho a nic a na kazdickou návštěvu, kafe nebo sociální kontakt budu dojíždět buhvijak daleko do Prahy. Navíc si pak nedovedu moc představit logistiku se dvěma detma ve stylu - pracuju v Praze, ale musím k doktorovi, toho mám asi v Kladně? Do prace se vracet nemá cenu, pak nabrat děti v zařízeních (asi taky v Kladne?), rozvozit po krouzcich ... jako kdy budu pracovat ? Muž to vůbec nechápe, ale já tu logistiku bydlení za Prahou nějak nepobiram. Ja chci byt buďto v Praze a nebo chci zpátky na sever, kde to za prvý znám a za druhy tam mam skoro celou rodinu i 90 % sociálních kontaktu. 

A nebo se odstěhovat na Manilu, no, to už je zase o něčem jiným

​tohle je fakt úplně na hovno a taky si to neumim představit. U nás aspoň otec pracuje přímo v místě 5 minut pěšky od domu, ale mne bude cekat hodina vlakem do práce, nechci si to vůbec představovat, naštěstí se to teď odsunulo. 
Ale šla bych zpátky do Prahy úplně hned, vždyť je tam všechno včetně přírody, určitě tam mám mnohem víc pohybu nez tady, na ty vesnici/malým městě se člověk asi musí narodit 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 12:09

A fakt mne nenapadlo, ze by někomu mohly vadit starý byty a vysoký stropy...Tyjo, vždyť je to bozi

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 12:14

froolish nám se airbag vůbec neosvědčil. Nevím, proč, divočinou do školy nechodil, ale klidně mi to 15 minut po odchodu do školy ukazovalo, že je ještě doma. Tak asi leda jak říkáš v kombinaci s iphonem v batohu. 

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 12:18
Reakce na Potrefenáhusa:

A fakt mne nenapadlo, ze by někomu mohly vadit starý byty a vysoký stropy...Tyjo, vždyť je to bozi

​tyjo já jsem zhýčkaná novým bytem, podlahovym topením a vzduchotechnikou. Ve starým domě jsem bydlela v Praze i tady, uff ty ledový podlahy, orosený okna. V Praze teda ještě navíc papírová zeď k sousedům. 
Jako hezky to je, ale bydlet radši někde jinde.