Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 07:59

Len tak vybíravá, já bych třeba nešla bydlet do starého bytového domu. vysoké stropy mi nijak nepřevazi ty nevýhody s nima spojené, hlavně povětšinou nestojí pár minut od lesa, ale někde v centru.  Já jsem vždy bydlela někde na okraji, včetně kolejí.

Takže vybíravá jsem taky, akorát nám štěstí/ výhodu, že to co vyhovuje mě, stojí půlku toho než to, co potřebuješ ke štěstí ty. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 08:08

continuity přesně, já bych v centru taky bydlet nechtěla, na vesnici taky ne...

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 08:17

Len Ten maličký kousíček starých Stodůlek, co zbyl, je malebný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 08:28

Sweet Potato ano, to je památková zóna. Měli jsme o tom přednášku ve škole od hlavního architekta sídliště. I tenhle kousek samozřejmě chtěli komunisti zbourat. On tam ubytoval dělníky a možná i projektanty a přesvědčil je, ať to nedělají, že ten kousek vesnice potřebují.

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 08:34

Evaeva Budiž mu za to dík.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 09:17

Sweet Potato rozhodně 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 09:32

Mne nevadí Kladno jako takové, v životě jsem tam nebyla. Vadí mi, že by mě zase vytrhli z Prahy, kde jsem si po letech konečně horkotezko zvykla a zase mě presadili někam, kde nebudu znát nikoho a nic a na kazdickou návštěvu, kafe nebo sociální kontakt budu dojíždět buhvijak daleko do Prahy. Navíc si pak nedovedu moc představit logistiku se dvěma detma ve stylu - pracuju v Praze, ale musím k doktorovi, toho mám asi v Kladně? Do prace se vracet nemá cenu, pak nabrat děti v zařízeních (asi taky v Kladne?), rozvozit po krouzcich ... jako kdy budu pracovat ? Muž to vůbec nechápe, ale já tu logistiku bydlení za Prahou nějak nepobiram. Ja chci byt buďto v Praze a nebo chci zpátky na sever, kde to za prvý znám a za druhy tam mam skoro celou rodinu i 90 % sociálních kontaktu. 

A nebo se odstěhovat na Manilu, no, to už je zase o něčem jiným

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 09:39

MP Meri té logistice úplně rozumím, ikdyž zrovna kladno bude z Prahy dobře dostupné. Ale taky mi úplně nedáváv smysl (jiný než finanční) stěhovat se tam, když tě tam nic netáhne.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 09:48

MP Meri No tak v určitých specifických případech může být dojíždění z Kladna výhodnější než bydlet v Praze, ale celkem tě chápu, že se ti nechce zvykat na nové místo.

Offline JankaM
3108 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 10:42

MP Meri a ono je to rozvážení povinné? Já tedy bydlím na sídlišti, škola a školka kousek a děti chodí jen na kroužky a cvičení co jsou právě v té škole, mladšího doprovázím, starší jen teď když je tma, jinak chodí sama. Pokud bychom našli pro starší jiný kroužek, tak je takový kam se sama dopraví MHD, jinak asi smolik. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 10:44

JankaM no jo, ale od kdy chodí sama? Tak od druhé třídy? 

Offline JankaM
3108 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 10:51

Evaeva od konce první jen ráno, od druhé i odpoledne, sama chtěla. Ale máme to fakt kousek přes sídliště, po chodníku ne přes silnici. Na kroužek jí posilali z družiny, takže žádné přesuny jinam. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 10:54

JankaM jo, pokud má všechno ve škole, tak to jde. Já doufám, že do školy děti budou chodit sami třeba od pololetí, ale ty kroužky moc nevím, to asi až později, když nebudou mít všechno ve škole.

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 11:05

Evaeva syn to má do školy sviznou chůzí 20 minut, několikrát musí přes silnici. Jednou u toho diagonálně přes velkou světelnou křižovatku. Chodil sám už v první třídě v zimě, protože kamarádi byli v izolaci/karanténě. Letos ale sám chodit nechce, jezdím s ním ráno na kole, pak pokracuju do práce. 
U nás kroužky na škole žádný nejsou, chodí i se sestrou 2x týdně na karate a jednou do plaveckého oddílu. Oboje by bylo tramvají s přestupem tak 20 minut, pokud by zrovna všechno jelo optimálně, takže je vozím. Nevím, jestli třeba v 9 letech už by to zvládl sám. Teď bych ho určitě samotného neposlala, i když by správnou tramvaj v pohodě našel. 
Takže jsem matka rozvažečka.  Naštěstí je karate od pěti a plavání od šesti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 11:10

Tabea já budu rozvaděčka, tady je všechno dobře dostupné pěšky nebo mhd, ale vím, že ségra chodí na kroužky sama až tak od třetí třídy. Ono máš taky celou zimu tmu už ve čtyři.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 11:26
Reakce na continuity:

Evaeva mně taky sídliště vyhovují. Taky jsem já sídlišti vyrostla. 

Na Stodůlkách bydlí kamaradka, prokopské kousek, že ke v pořádku.

Co by mi asi úplně nevyhovovalo, jsou Řepy. Měli jsme tam doktorku, sice lepší dopravní dostupnost i infrastruktura kolem, ale mě by vadila ta absence přírody. 

​Absence přířody? Máme dva veliký lesoparky a když popojdeš kousek za konečnou tramvaje, seš v polích a loukách, rybníčky všude... 

Já bydlela půl života v centru a když jsem měla jít na sídliště, myslela jsem že to nepřežiju. A nakonec se mi tu žije mnohem líp, doprava super - ta jezdí jak ďas... milión supermarketů a mraky obchůdků a služeb od ševce a krejčový přes pekárnu a cukrárnu až po kadeřníky a zdravou výživu (z přízemních bytů vyházeli nájemníky a udělali ty provozovny, kam všude dojdu v bačkůrkách prakticky). Kulturní středisko i s tělocvičnama, knihovna - všechno za dveřma. A příroda mi nechybí, fakt i s tím čoklem kolikrát nevím, kam dřív zamířit.

S Vinohradama se to nedá vůbec srovnat, tam se to nakonec nedalo, nebylo kde koupit chleba, čistírny apod. zrušený, bordel všude a smrad, a jediná příroda byl zaplivanej Riegrák. Jako za ten pěknej výhled na Hrad to nestálo. I ten kvartýr mám teď uživatelsky příjemnější, vono zařizovat (a vytápět) čtyřiceti-padesátimetrový ratejny byl už tehdy docela drahej špás. Jo, mohli jsme tam jezdit na kole a v předsíni jsme měli houpačku, ale bez toho můžu klidně žít

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 18:59

JankaM rozvazeni urcite povinne neni, pokud je skola a krouzky v rozumne vzdalenosti od domu. Ja nikdy nechapala kolegyni, ktera porad resila nejake rozvozy a doprovody. Rikala jsem si, ze tohle teda ne. Takze mame skolu minutu od domu a jeden jediny krouzek, kam by syn trefil po svych, proste logistika na prvnim miste.Jenze se furt nemuzu odhodlat ho poslat samotneho. Uz nekolikrat sel ze skoly sam na domluvenou navstevu ke kamaradovi. On to zvladnul v pohode, zato ja... furt jsem na to myslela a nakonec tam volala, jestli dorazil. Takze zatim je pro me jednodussi ho nekam odvest, nez furt nekam volat a zjistovat, jestli tam dosel. Jsem rozhodnuta od pristiho pololeti, syn to da, ale nevim, jestli ja. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 19:44

Gatita nebyly by řešením ty volací hodinky? Je super, že se syn nebojí! 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 20:13

Evaeva volaci hodinky dostal od prarodicu, ale nejak je nesnese na ruce. No ani se nedivim. Jeste jsme je poradne nezprovoznili.  Je to dost husty, muzes si tam asi i nastavit sledovani a chodi ti pak oznameni, kdyz to dite prekroci vytyceny akcni radius. Dost mi to pripomina sledovani veznu v domacim vezeni. Ale az bude chodit vic sam, tak by mi prislo prakticky, kdyby mi dal vedet, ze dorazil nebo ze vyrazi domu, hodne by me to uklidnilo. Ty hodinky aspon bude mit pri sobe, mobil by asi zapominal. Ale neco mi rika, ze to bude fiasko, ze ten sileny megacufernik nebude chtit nosit, kor kdyz mu to neprinese skoro zadne vyhody. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 20:22

Evaeva jinak on ma takove vykyvy. Nekdy jede v rezimu "jsem velky kluk" a projevuje dost samostatnosti, nevadilo mu byt nejakou dobu uplne sam doma, i dost verim, ze by umel leckam dojet sam. A nekdy je to proste maly prvnacek, ktery me chce mit z principu za zadkem a nechce, abych se vzdalila do vedlejsi loznice:))

ale v zasade by se do te skoly nebo na tenis zvladnul vypravit i dovest sam. Spis ja na to nejsem zrala. A taky jsem mu jeste nedavala skoleni na tema "nechod s cizima lidma", to musim dohnat.