Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Blaire
76 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:25
Reakce na Tabea:

Blaire bohužel je část mojí práce vázaná na pracoviště a jen on-line není možná. Ten zbytek nevím, jestli by firma byla ochotna ozavrit se mnou smlouvu přes SG entitu. Popravdě se to teď seběhlo dost rychle a taky není jistý, že z toho nakonec fakt něco bude. I když počítání s negativním výsledkem se mi už jednou vymstilo.
Já se nebojím, že se s nikým neseznámím. V Dubaji jsem se taky seznámila rychle. Jen ty vztahy jsou takový krátkodobý. I když jsem se s některými stýkala i víckrát týdne, tak bylo jasný, že to jsou "kamarádství" na omezenou dobu, protože ta expatska komunita je neustálý příliv a odliv lidí. Opravdový přátelství je pro mě něco jinýho. 

​Jo, to je pravda. Ja mam blizke kamaradky v CR a v Manile mi stacily presne ty kaficka. :) Ja jsem tehdy dala vypoved v korporatu a zacala delat neco uplne jinyho, ale ja jsem po stehovani do zahranici touzila, takze pro me nic nebyl problem. Chapu, ze se ti stehovat nechce a urcite si to nech poradne projit hlavou, protoze pak ta frustrace narusta a to je taky na prd. 

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:39

Blaire přesunout se do Manily mi přijde jako celkem krok do exotiky.

Offline Blaire
76 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:44
Reakce na Tabea:

Blaire přesunout se do Manily mi přijde jako celkem krok do exotiky.

​Bylo to bozi. :) Taky mi bylo 25, to clovek az tak neduma. Skoda toho covidu, mozna bychom tam jeste byvali byli. Aspon tam v unoru poletime na dovolenou pozdravit kamarady, co zustali.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:46

Tabea to je taková moje menší noční můra, že muži nabídnou práci někde. Ale já jsem šílený zapecník, vždyť já neopustila ani sídliště

To rozhodování ti teda nezávidím, i rozumím tomu, že by to pro tebe byl vlastně návrat na mateřskou. A to by bylo na nějaký delší čas (jakoby na furt)?

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:58

Evaeva ty smlouvy jsou na dobu neomezenou, ale zas klidně jedna reorganizace a balíš si svých pět švestek. Těžko říct. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:41

Tabea chápu. Ono je to jiné rozhodování, když to má být třeba na dva roky nebo napořád. Drž se

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 07:10

Evaeva já myslím, že tohle zrovna pro mě nehraje moc roli. Já se nemám kam vracet. 

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 07:37

Tabea Jako mně se chce úplně křičet, hurá hurá, pojeďte do Tokya!  Ale na rovinu, znám dost lidí, co je tady relativně nešťastná. Já jsem taky duší dobrodruh a jela bych asi i do pekla, čím větší exotika, tím líp, Blaire Manila mi zní jako pobyt snů!

Ale už jsem za svůj dlouhý život pochopila a naučila se akceptovat, že to tak každý nemá. Takže tě chápu, je to těžký rozhodování. Úplně ti taky rozumím, že nechceš brát muži vítr z plachet, ale pokud se nevidíš někde jinde, je to těžký. Je jasný, že ti to přinese i pozitiva i negativa, to člověk ví. Navíc, ta tíha rozhodnutí očividně leží hlavně na tobě, no nezávidím ti, ale budu držet pěsti, aby to dopadlo k tvojí plné spokojenosti. 

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 07:40
Reakce na Tabea:

Evaeva já myslím, že tohle zrovna pro mě nehraje moc roli. Já se nemám kam vracet. 

​Já o tom nic nevím, ale myslím, že to naopak může být právě důvod, proč se ti do toho nechce, třeba máš podvědomou touhu ty kořeny někde konečně zapustit. Budu na tebe myslet, kdyby se schylovalo k Tokyu a potřebovala ses poradit, klidně mi napiš. 

Offline Blaire
76 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 07:54
Reakce na Garfie:

Tabea Jako mně se chce úplně křičet, hurá hurá, pojeďte do Tokya!  Ale na rovinu, znám dost lidí, co je tady relativně nešťastná. Já jsem taky duší dobrodruh a jela bych asi i do pekla, čím větší exotika, tím líp, Blaire Manila mi zní jako pobyt snů!

Ale už jsem za svůj dlouhý život pochopila a naučila se akceptovat, že to tak každý nemá. Takže tě chápu, je to těžký rozhodování. Úplně ti taky rozumím, že nechceš brát muži vítr z plachet, ale pokud se nevidíš někde jinde, je to těžký. Je jasný, že ti to přinese i pozitiva i negativa, to člověk ví. Navíc, ta tíha rozhodnutí očividně leží hlavně na tobě, no nezávidím ti, ale budu držet pěsti, aby to dopadlo k tvojí plné spokojenosti. 

​Ja to mam uplne stejne jako ty a Manila, potazmo Filipiny, byl pobyt snu, urcite se tam otocte, jestli mate moznost. Taky jsem si myslela, ze to tak ma skoro kazdej a uplne me sokovalo, kdyz mi nekdo rekl, ze by ho to vubec nelakalo. :D

Ale jak pises, bylo tam i dost zen a muzu, co se jim tam moc nechtelo a odesli kvuli partnerovi, co tam dostal praci, spokojeni tam nebyli, jejich nastvani se vic prohlubovalo a pak se vraceli domu. Bud cela rodina, nebo se rozvedli, nebo meli dlouho vztah na dalku. 

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 08:31

Garfie jooo, špatně jsi sloníka na začátku inzerovala.  Hledání domu a tak... 

Jinak podle fotek jsem si naopak poslední dobou rikala, že do JP už ani nechci na dovolenou, protože by mě štvalo, že bych stihla jen malej kousek.

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 12:47

Tabea Tak zas, kdybyste šli na dlouho....

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 13:26

Garfie no právě.  Ale zas bych pak mohl napsat knihu "Po stopách Garfie"

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 14:28

Tabea  No to by byl děsnej trhák! Japonsko bych teda ale asi nedoporučovala spíš muži, myslím že by to tu měl dost těžké, zvlášť bez japonštiny. 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 17:55

Potrefenáhusa Len co blaznite s tím Kladnem? Kladno je v pohodě. Staví se nové čtvrti, spoustu sportovist, lesy kolem, z kraje Kladna, kde se ted hodně  nove staví, je člověk v Praze za 15 minut. Spoustu zeleně,  klid i čistý vzduch.

Ano, jsou části, kde by člověk bydlet nechtěl, ale to je všude a na Kladně jsou spíš mimo, bokem. A dá se jim úplně vyhnout.

Já jsem celoživotní Kladeňák a nic deštivého jsem nezaznamenala.

A byty o půlku levnější, než v Praze. 

Tu hysterii nechápu.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 23:54

Dadoo Nedokážu to vyjádřit přesně, znám Kladno celkem dobře, ale za mě je fakt no go. Nemá vůbec žádného genia loci, nic, co by mě na něm lákalo. V okolí Prahy znám stokrát krásnější města. A vzdálenost mezi krajem Kladna a Prahy pro mě není argument, reálně se někam dostat trvá, ale to by mě neuráželo. Já ti to neberu, že jsi tam spokojená, vlastně ti to skoro závidím.  Já jsem prostě vybíravá, mně nejsou dobrý ani Stodůlky (mávám Evaeva ). Já se prostě nedivím, že tam stojí byty polovinu, no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 00:28

Len já za sebe můžu říct, že pro život s dětmi si (pro mě) neumím představit lepší místo jako vážně. Já jsem teda trochu divná, genius loci ti není, ale já třeba dokážu ocenit to urbanistické plánování. Je teda pravda, že mě sídliště příjdou celkově zajímavá

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 07:38

Evaeva Ono těch výhod bude určitě dost. Např. nikdo z kamarádů a rodiny v paneláku zatím netopí, kdežto v našem starým bytovým domě to nepřichází v úvahu. A třeba takový sídliště Solidarita se mi vyloženě líbí.

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 07:50

Evaeva mně taky sídliště vyhovují. Taky jsem já sídlišti vyrostla. 

Na Stodůlkách bydlí kamaradka, prokopské kousek, že ke v pořádku.

Co by mi asi úplně nevyhovovalo, jsou Řepy. Měli jsme tam doktorku, sice lepší dopravní dostupnost i infrastruktura kolem, ale mě by vadila ta absence přírody. 

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 07:57

Len tak solidarita, to je něco úplně jinýho, tam sou ty byty moc hezky (pokud to nějakej kutil nezmrví sádrošem) a žije se tam dobře, bydlí tam moje kamarádka. Je to zajímavý místo a blízko centra..