Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kammila
758 příspěvků moje polička 22. března 2023 11:59
Reakce na rasaNori:

a tchani mají pocit že když dělám z domu, tak se vlastně děsně nudím (jako jo, jsou dny kdy nemám do čeho pichnout:D)...

​to je dost rozšířený nešvar. Já mnohdy jezdím do kanclu jen když mám schůzku s klienty a jinak pracuji z domu. Navíc mám svou firmu, žádný zaměstnavatel. Moje tchyně to pojala tak, že jsem vlastně volně k dispozici zatímco jiní členové rodiny by si museli brát volno v práci. Takže odvoz tchánovců k lékaři, tchýni ke kadeřnici, na nákup (madam má řidičák ale neřídí), prostě kamkoliv. No bylo z toho dost nepříjemných diskusí než jí došlo že takhle opravdu ne...

Offline Kokoska
34553 příspěvků moje polička 22. března 2023 12:02

rasaNori a vyssi level je prace z domu v duchodu, to prece musim mit cas uplne vzdycky a na vsechno. Jak jsem ted doma vzdycky 4 dny v tydnu, je to obcas o nervy.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. března 2023 15:07

To uzamykatelný, šroubovací víčko u nádrže je hrozný. Já mám ten uspup, nebo jak se to volá, prostě to samo vyskočí. A zasekla se mi tankovací pistole v nádrži.

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 22. března 2023 16:16

Mám uzamykatelný šroubovací a poslední dobou ten zámeček trošku zlobí. A taky se děsím, že ten uzávěr nenadám po tankování a ztratím (je zláštní, že se mi ještě v těch 10 letech nestalo). Se dneska budu muset zvláště soustředit

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 22. března 2023 20:03

U nádrže mám uzamykatelné šroubovací víčko, ale buď nefunguje, nebo je prostě pořád odemčené - jenom odšroubuju a tankuju a taky už jsem odjela od pumpy s otevřenou nádrží..

O šipce vím, ale asi je mi to jedno, tankuju na obě strany (hlavně když je k tomu jednomu stojanu fronta )

Offline Makara
3584 příspěvků moje polička 22. března 2023 20:49

711990 jo, jo. Se Scénikem jsem si na miniparkovišti u školky musela nadjizdet natřikrát. S o kus delším Mondeem to bylo napoprvé. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. března 2023 21:01

Dnešní Modrá krev stála za houby. Myslím, že s těma Habsburkama ten pořad pokazili.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 22. března 2023 21:02

Přiznám se, že mi přijde fascinující, že někteří lidé po pohřbu blízkého člověka mají chuť se napráskat jídlem a ještě třeba zákuskama. Já jsem vždycky tak rozložená, že zvládnu před max. čaj a později třeba polívku, leckdy ani to ne 

Offline notna
9311 příspěvků moje polička 22. března 2023 21:23

Mermaid Já na karech jím. Bohužel jsem už i čtyři zařizovala. A nepřijde mi to, že by se někdo někdy napraskal. Vždycky jsem nechala dělat poloviční porce a nikdy to nebylo dřív než za dvě hodiny po pohřbu. Popravdě si nedovedu představit vůbec nejíst. Před pohřbem na to není chuť ani nálada, člověk se chystá, pak tam jede, nějakou dobu to trvá. To jsoi aspoň 4 hodiny, spíš víc. A pak se na karu nějakou dobu člověk zdrží. A taky pro ty pozůstalé je to někdy po dlouhé době i první jídlo, které před ne někdo naserviruje. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. března 2023 22:08

Mermaid Já se třeba taky nedivím. Spousta lidí z naší rodiny přes dvě hodiny cestovala, potom obřad a než došlo na jídlo, tak 5 a víc hodin nejedli. A koláče jsme i tak všechny vezli domů. Já jsem snídala, pak už nic, takže jsem v 17 to jídlo taky sněla a koláčů taky dost. 

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 23. března 2023 03:20

Mermaid Tak sladké je na nervy, třeba jim to naopak pomáhá. A nezapomeň, že někdo má naopak tendence stres zajídat. Já jsem nad tím takhle nikdy nepřemýšlela, neopak mi přijde, že je to chvíle, kdy se člověk může konečně najíst, trochu opadne stres, uzavře se kapitola a často jsou kary i veselé, když se vzpomíná na historky. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. března 2023 05:26

Mermaid Já si teda dávám kafe a zákusek. Řízek, nebo chlebíčky vůbec, teda pokud je to blízká osoba. Můj otec bere na kar i slivovici. Na těch funusech mi přijdou hrozný spíš jiný věci, otevřená rakev, fotograf a pomluvy nebožtíka. No a některá funerální floristická díla.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 23. března 2023 05:39

notna Renusatko Garfie já nepopírám, že to tak někdo má, že se chce a potřebuje najíst za každé situace, jen, že já to vnímám jinak, po pohřbu mi vždycky bylo ještě hůř a jídlo bylo to poslední, na co jsem myslela, i když jsem cestovala 3 hodiny vlakem tam a zpět. Bavila jsem se o tom s mámou a ta to má stejně.

Offline Mulen
4967 příspěvků moje polička 23. března 2023 05:57

Mermaid mě přijde fascinující se nad tím podivovat. Přece není jen jeden správný druh truchlení.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 23. března 2023 06:33

Mulen aha, takže se nemůžu ničemu, co je pro mě zvláštní a cítím to jinak, podivit? Tak jo.

PS o správném druhu truchlení řeč nebyla 

Online Pinot Noir
29713 příspěvků moje polička 23. března 2023 06:42

Mermaid no "napráskat se jídlem" zní dost povýšeně. Znělo mi to, jako že je odsuzuješ, ne že se jen podivuješ. Souhlasím s Mulen .

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 23. března 2023 07:02

Pinot Noir jj asi by me to mrzelo, kdyby me takhle nekdo odsoudil. Kazdej to fakt vnima jinak. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 23. března 2023 07:05

Pinot Noir jo, když si někdo objedná několik chodů a jí tak, že se mu dělají boule za ušima, tak je to pro mě napráskávání a nic povýšenýho v tom slově není, kolikrát tak mluvím i o sobě

Offline Kora
příspěvků moje polička 23. března 2023 07:31

Mermaid chápu jak to myslíš.  Nejsou to takové ty typy lidí,  hele jídlo a zadarmo, toho je třeba využít...jedno jestli je to pohřeb,  svatba nebo cokoliv jiného 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 23. března 2023 08:50

Mermaid Mně to přijde úplně normální. Každý to má jinak, prostě nic moc k divení.