Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. března 2023 08:51

Garfie S tím stromem to chce moje máma, přijde mi to moc hezký, takový přesun energie.

Offline letfenixa
10823 příspěvků moje polička 24. března 2023 08:53

Moja mama jednoznačne počíta s uložením do hrobu svojich rodičov a otec, predpokladám, zas svojich. Bude to ešte zaujímavé.  O sebe ešte ani raz som nepremýšľala!

Offline Ginger
1214 příspěvků moje polička 24. března 2023 09:18

Kan na nasem hrbitove je mozne zvolit neco jako lesni pohreb - popel se rozprasi u vybraneho stromu a na strom povesi drevenou desticku se zakladnimi udaji. Maji tam cely lesik tech stromu, je to docela pekna prochazka. Je to lepsi nez rozptylova loucka, asi je mozne vybrat strom a odpada pece o hrob. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. března 2023 09:31

Ginger Tak to je taky pěkný, já ty hřbitovní tradice moc nemusím. Prach jsi a v prach se obrátíš.

Offline Torrah
3263 příspěvků moje polička 24. března 2023 10:19

Myrtila mám to naprosto podobně, hrobová turistika mě nikdy nebrala a spíš jsem v tom vždycky cítila "dělají to všichni, musíme taky". Taky budu raději někde jinde, než v tom hrobě. I když mi to potom už asi bude fuk...

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 24. března 2023 11:15

V mé rodině se posmrtná kultura nepěstuje vůbec, už několik generací. Ostatně, na hrob mého otce a jeho matky bych asi občas chodila leda tak zanadávat. Na všechny si vzpomeneme v situacích, na místech kam rádi jezdili, u jídel co měli rádi a tak.
V exmanželově rodině naopak neexistuje nechat se spálit a nemít (a nepečovat) hrob. Ale je fakt, že tam maj moc pěkný hřbitov, s výhledem.

A moc se mi líbí hřbitovy nad mořem v Chorvatsku, tam by mi to asi nevadilo. No a stejně mi to bude fuk, hlavně když prožiju aspoň trochu smysluplný život s rychlým koncem.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 24. března 2023 12:39

No tady je zas veselo

Ale musim říct, že tak, jako při objednávání pohřbu, jsem se mockrát v životě už nezasmála. Obovlávala jsem ty pohřební služby a když na mě paní tím jejich profesionálně pohřebním hlasem vychrlila druhy obřadů a typy rakví, a co bych si tak ještě přála... tak už trochu živějším tónem, protože zjevně zapomněla, rychle dodala: A můžu vám nabídnout i rozptýlení!

Nevím proč ale představila jsem si jak nám zatancuje nebo předvede striptýz, aby nás rozptýlila, a musela jsem urychleně zavěsit

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 24. března 2023 13:19

barbucha

ja chodila na hrob kdysi s prababickou a od te doby vubec, v rodine to nevedem. predstava urny doma mi pripada dost ekl, no kdyz to vyhovuje zivejm tak proc ne. mne osobne je to uplne putna, co se mnou pak udelaji

hrbitovy mam ale hrozne rada a chodim tam jen tak na spacir

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. března 2023 15:40

barbuchaPohřebáci mají nejlepší smysl pro humor, protože je černej! Haha, oni to umí.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 24. března 2023 16:02

Kdo se o ty hroby stara, kdyz tady casto pisete, ze na hroby nechodite?

Mame v rodine jeden znedbany hrob, me to prijde divne, nejradsi bych s nim neco provedla, ale moje rodina to neni, nechci jim do toho kecat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. března 2023 16:17

Kan znamy, kamarad rodicu je sefem ve Strasnicich. Neuveritelne historky a humor  Ma prezdivku Rakvicka

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 24. března 2023 18:49

Kamarád pohřbíval měsíc od sebe prarodiče a na faktuře měl množstevní slevu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2023 18:56
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. března 2023 19:07

Jos

GChK Manžel měl měsíc po sobě taky pohřeb prarodičů a na tom prvním pohřbu říkal farář na hřbitově u hrobu něco jako, že dnes se loučíme a prší a není to tak, jak se říká, že když prší do otevřeného hrobu, tak bude příští pohřeb do měsíce, že jsou to jen povídačky....No tak funus byl na den přesně za měsíc. 

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 24. března 2023 19:46

Já jsem poprvý v životě viděla zblízka napíchaný rty, bylo to...hodně zvláštní (a měla jsem trochu problém nečumět  )

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 24. března 2023 19:51

Lamicka taky si myslím, že než zanedbaný hrob, tak raději žádný. A každá další generace bude míň ochotná se o hrob starat a udržovat ho.Já na hřbitov chodím zapálit světýlko a položit kytku a musím říct, že mě vždycky rozlítostní, když v létě vidím vánoční opelichanou dekoraci nebo tak. Na druhou stranu mě dojal obrázek v euroobalu od nějakého dítěte na hrobě asi dědečka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2023 20:06

rozarka obrázky v euroobalu nosíme i myjeden má babička i pod tou deskou 

Offline Candance
5629 příspěvků moje polička 24. března 2023 21:59

Musim jit vyjarnit tchanuv hrob

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 25. března 2023 06:01

hrobové téma mi oživilo několik vzpomínek,tak třeba: když jsem ještě chodila se svým bývalým manželem a byli jsme na návštěvě u jeho rodičů, vzal mě na hřbitov, měl tam svou starší sestru, kterou nikdy nepoznal, zemřela v šesti letech na leukémii.Tchyne nás požádala, když už tam budeme, ať zalejeme Horynu.Jeji sestra koupila hrob,a protože se špatně pohybovala a bydlela mimo město, starala se tchýně o jeji hrob, s náhrobkem ještě průvodních majitelů.Na hřbitově jsme pobyli u hrobu sestry a s plnou konví vyrazili, ale zaboha jsme si nemohli vzpomenout na jméno,a tak jsme chodili četli jména na náhrobcich, že si vzpomeneme,no nevzpomeli, zato teď i po těch asi 37letech si Horynu pamatuju  

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 25. března 2023 06:09

moje maminka má jasno,doma má urnu se svým manželem ,a až nastane její čas máme za úkol je ,, umístit,,na zahradě vysadit na ně rododendrony.loni na jaře ji říkám byli jsme v zahradnictví a máme spoustu sazenic a ona rododendrony taky? "bud v klidu,ty ještě ne".