Garfie S tím stromem to chce moje máma, přijde mi to moc hezký, takový přesun energie.
Přiznání
Moja mama jednoznačne počíta s uložením do hrobu svojich rodičov a otec, predpokladám, zas svojich. Bude to ešte zaujímavé. O sebe ešte ani raz som nepremýšľala!![]()
Kan na nasem hrbitove je mozne zvolit neco jako lesni pohreb - popel se rozprasi u vybraneho stromu a na strom povesi drevenou desticku se zakladnimi udaji. Maji tam cely lesik tech stromu, je to docela pekna prochazka. Je to lepsi nez rozptylova loucka, asi je mozne vybrat strom a odpada pece o hrob.
Ginger Tak to je taky pěkný, já ty hřbitovní tradice moc nemusím. Prach jsi a v prach se obrátíš.
Myrtila mám to naprosto podobně, hrobová turistika mě nikdy nebrala a spíš jsem v tom vždycky cítila "dělají to všichni, musíme taky". Taky budu raději někde jinde, než v tom hrobě. I když mi to potom už asi bude fuk...
V mé rodině se posmrtná kultura nepěstuje vůbec, už několik generací. Ostatně, na hrob mého otce a jeho matky bych asi občas chodila leda tak zanadávat. Na všechny si vzpomeneme v situacích, na místech kam rádi jezdili, u jídel co měli rádi a tak.
V exmanželově rodině naopak neexistuje nechat se spálit a nemít (a nepečovat) hrob. Ale je fakt, že tam maj moc pěkný hřbitov, s výhledem.
A moc se mi líbí hřbitovy nad mořem v Chorvatsku, tam by mi to asi nevadilo. No a stejně mi to bude fuk, hlavně když prožiju aspoň trochu smysluplný život s rychlým koncem.
No tady je zas veselo ![]()
Ale musim říct, že tak, jako při objednávání pohřbu, jsem se mockrát v životě už nezasmála. Obovlávala jsem ty pohřební služby a když na mě paní tím jejich profesionálně pohřebním hlasem vychrlila druhy obřadů a typy rakví, a co bych si tak ještě přála... tak už trochu živějším tónem, protože zjevně zapomněla, rychle dodala: A můžu vám nabídnout i rozptýlení!
Nevím proč ale představila jsem si jak nám zatancuje nebo předvede striptýz, aby nás rozptýlila, a musela jsem urychleně zavěsit ![]()
ja chodila na hrob kdysi s prababickou a od te doby vubec, v rodine to nevedem. predstava urny doma mi pripada dost ekl, no kdyz to vyhovuje zivejm tak proc ne. mne osobne je to uplne putna, co se mnou pak udelaji
hrbitovy mam ale hrozne rada a chodim tam jen tak na spacir
barbuchaPohřebáci mají nejlepší smysl pro humor, protože je černej! Haha, oni to umí.
Kdo se o ty hroby stara, kdyz tady casto pisete, ze na hroby nechodite?
Mame v rodine jeden znedbany hrob, me to prijde divne, nejradsi bych s nim neco provedla, ale moje rodina to neni, nechci jim do toho kecat.
Kan znamy, kamarad rodicu je sefem ve Strasnicich. Neuveritelne historky a humor
Ma prezdivku Rakvicka ![]()
Kamarád pohřbíval měsíc od sebe prarodiče a na faktuře měl množstevní slevu ![]()
GChK Manžel měl měsíc po sobě taky pohřeb prarodičů a na tom prvním pohřbu říkal farář na hřbitově u hrobu něco jako, že dnes se loučíme a prší a není to tak, jak se říká, že když prší do otevřeného hrobu, tak bude příští pohřeb do měsíce, že jsou to jen povídačky....No tak funus byl na den přesně za měsíc.
Já jsem poprvý v životě viděla zblízka napíchaný rty, bylo to...hodně zvláštní (a měla jsem trochu problém nečumět
)
Lamicka taky si myslím, že než zanedbaný hrob, tak raději žádný. A každá další generace bude míň ochotná se o hrob starat a udržovat ho.Já na hřbitov chodím zapálit světýlko a položit kytku a musím říct, že mě vždycky rozlítostní, když v létě vidím vánoční opelichanou dekoraci nebo tak. Na druhou stranu mě dojal obrázek v euroobalu od nějakého dítěte na hrobě asi dědečka.
rozarka obrázky v euroobalu nosíme i my
jeden má babička i pod tou deskou
Musim jit vyjarnit tchanuv hrob
hrobové téma mi oživilo několik vzpomínek,tak třeba: když jsem ještě chodila se svým bývalým manželem a byli jsme na návštěvě u jeho rodičů, vzal mě na hřbitov, měl tam svou starší sestru, kterou nikdy nepoznal, zemřela v šesti letech na leukémii.Tchyne nás požádala, když už tam budeme, ať zalejeme Horynu.Jeji sestra koupila hrob,a protože se špatně pohybovala a bydlela mimo město, starala se tchýně o jeji hrob, s náhrobkem ještě průvodních majitelů.Na hřbitově jsme pobyli u hrobu sestry a s plnou konví vyrazili, ale zaboha jsme si nemohli vzpomenout na jméno,a tak jsme chodili četli jména na náhrobcich, že si vzpomeneme,no nevzpomeli, zato teď i po těch asi 37letech si Horynu pamatuju
moje maminka má jasno,doma má urnu se svým manželem ,a až nastane její čas máme za úkol je ,, umístit,,na zahradě vysadit na ně rododendrony.loni na jaře ji říkám byli jsme v zahradnictví a máme spoustu sazenic a ona rododendrony taky? "bud v klidu,ty ještě ne".![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025