JankaM moje bytná třeba jo, trvá na tom
Přiznání
JankaM ano, nejsem z toho nadsena ale co nadelam
notna dava mi ofiko pokladni doklad. ja chapu, ze si kontroluje ze je vse ok v byte (nechodi dovnitr, max do kuchyne obcas)
viktorka_od splavu Netvrdím, že to je důvod u všech. Jen bohužel ze mne mluví zkušenost z praxe. Ale on se ten papírový doklad snadněji "ztopí" než výpis z účtu, ke kterému poskytne finančnímu úřadu zcela bez problému banka součinnost.
viktorka_od splavu notna děkuju za vysvětlení. Za sebe si neumím představit chodit osobně vybírat nájem.
notna já taky dostávam doklad a mam normalka smlouvu..jen je asi staromilská a taky myslim kontroluje, jsou hrozně vopatrní, komu to pronajmou..
Ounz Určitě to neplatí pro všechny. Jen já mám tuhle zkušenost, bohužel.
notna to vůbec nezpochybňuju! Bohužel, teda..
Tyjo, každej měsíc. Já jsem fakt asi ráda, že jsem majitele 8 let neviděla ![]()
Jednou za rok přijde realiťák s prodloužením smlouvy a jinak nic. Vyúčtovaní energií mi přijde jednou za rok emailem.
Lama_z_Lana Jo, my máme nájemníky a tuhle nějak sambo do telefonu říká ,,jo v pohodě, tak mi dejte vědět, kdy to stěhování zhruba planujete, ať seženu někoho jiného,,. Z mého pohledu jsou to úplně super nájemníci, tak jsem z toho byla zpruzela, sambo to po zavěšení komentoval ,,konečně se jich zbavim, furt mi s něčím volali,, tj volali mu jednou za tři měsíce a většinou ho jen informali o nějaké blbosti, aby věděl, všechno si zařídili sami....Já nevím, co chce! On asi taky chce nikoho nevidět a neslyšet a pak být hodně překvapeného jak to tam vypadá. Jednou za tři měsíce mu většinou něco oznámili, rozbilo se, koupilo se, tohle chceme udělat, ale fakt žádné starosti nic, když jsme předtím bydleli v podnájmu my, měla jsem pocit, že ta majitelka je rada, když ji dám vědět jednou za čas. Možná omyl:-D
Tyjo my máme docela velký nedoplatek, hlavně za společné prostory ![]()
dzizisketa jo, to mě teď taky překvapilo. Zatím ty roky mám svoji spotřebu furt stejnou, zálohy se mi nehýbaly celých 8 let a tak tam nějaký malý nedoplatek mám, ale za ty společné společné prostory je tam tedy skok za poslední 3-4 roky velký.
Karja Já mám ve smlouvě, že věci do 5K hradim/řešim sama (což mi vyhovuje), ale nad tuhle částku jsem se nikdy nedostala. Teď mám sice problém, ale to je na úrovni celýho baráku, což musím řešit se správcem, a ten mi na to řekl jen to, že je to blbý no, ale že to řešit nebude.
dzizisketa nam obvykle vraceli treba 10-15k, letos mame navyseny zalohy a stejne doplacime 6 tisic....je to teda topeni+voda.
Mně letos po letech mají naopak dost vracet a vůbec nechápu, jak k tomu došlo (no, nereklamovala jsem to
). Chováme se furt stejně... tak že bychom měli zbytečně vysoký zálohy, kterých jsem si nevšimla? Ale nemyslím, že by se nám zvyšovaly, a za stejných podmínek jsem loni doplácela něco přes pět litrů
Tak nevím jak to ten náš výbor počítá, patrně podle toho jak se vyspí.
U nás visí rozpis spotřeby za byty na vratech (nechápu teda), takže jsem mohla nahlédnout do spotřeby všech bytů ... řeknete mi, jak je možný, že dvě tříčlenný rodiny v plus minus stejným bytě maj roční spotřebu vody jedna 79 kubiku a druhá 179 kubiku? Jako zvyklosti jsou různý, ale tvl sto kubiku rozdíl?
...tak jestli se denně a každý z nich nakládá ve vaně(i když - někdo dokáže i jen pod sprchou stát dobu, protože je mu to prostě příjemný), jestli třeba při čištění zubů nechávají vodu téct po celou dobu čištění, těch možností je víc...
MP Meri Jedni si nenechali spravit protékající záchod? Pracují z domova? Zalévají plný balkón květin? Ono když se to nasčítá ;o)
DruI Jo, já myslím, že hodně závisí na tom, kdo tráví kolik času doma.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025