Potrefenáhusa Jimik ty plenky do vody (jednorázové plavky) nezadrží moč (to se dřív do nich dostane voda z bazénu a víc už pak neabsorbují). Zadrží jenom stolici.
Přiznání
Potrefenáhusa je to kvůli dětem, do vody by čuraly všechny děti, co ještě nosí pleny. Ale spousta lidí se před vstupem do bazénu nemyje, nebo se pod sprchou jenom namočí. Můj imunitní systém to už zvládne, ale těch kojenci ještě ne.
Ty to dítě strcis do toho nejteplejšího bazénu, co tam mají a v té teplé vodě se bakterie množí mnohem rychleji. A můžeš tam mít 100x napsáno, ať dospelí do toho brouzdaliste nesedaji. Vždy se tam někdo rozvaloval.
continuity ble
Jimik já si myslím, že většinou to neudělají:)
Potrefenáhusa je to kvůli dětem, do vody by čuraly všechny děti, co ještě nosí pleny. Ale spousta lidí se před vstupem do bazénu nemyje, nebo se pod sprchou jenom namočí. Můj imunitní systém to už zvládne, ale těch kojenci ještě ne.
Ty to dítě strcis do toho nejteplejšího bazénu, co tam mají a v té teplé vodě se bakterie množí mnohem rychleji. A můžeš tam mít 100x napsáno, ať dospelí do toho brouzdaliste nesedaji. Vždy se tam někdo rozvaloval.
já to teda znám naopak - nejvíc děti je vždy nasáčkováno ve vířivce, kde by dospělí rádi zrelaxovali, kde všude okolo jsou upozornění na zákaz potápění a skákání a co tam dětičky nejradši dělají? No potápí se a skákají. Jít do dětského brouzdaliště by mě teda nikdy nenapadlo, ani jsem si nevšimla, že by tam lezli lidi bez dětí
Mermaid ale o tom řeč nebyla, že by tam lezli lidi bez dětí - continuity psala o tom, že ti dospělí (co tam jsou s dětma) si do toho brouzdaliště sednou.
A kdo chodíte s těma plenama do vody, má dítě jenom ty, nebo na to ještě plavky? Mně to přijde takový zbytný ale když jsme byli, tak tam bylo dítě, co mělo na plenách ještě plavky.
A viděla jsem i nějaký plavky, který mají fungovat místo plen, máte to někdo vyzkoušený?
SunEclipse já to z toho tak pochopila :)
Zina jo, my jsme je používali. Neoprenovy Splash about, nepustí nic, jednou ze v tom pokakal, takže odzkoušeno komplet :) nechodili jsme do bazénu na plavání pro mimina, ale dávala jsem mu je na koupaliště. Obyč plína nasákne vodu a pak to tahaj u kolen, úplně bez plínky jsem ho nechat nechtěla.
Zina ja jsem Tondovi koupila normalni kratasovy plavky v HM, sustakovina s vnitrni sitkou, kdyz mu byl rok, stridal to s takovym tim overalem proti slunicku. Pokadil se v obojim a ani z jednoho to neslo ven. Pokazdy to teda bylo na Lhote na plazi, ani jednou ve vode :)
Zina plavky přes plenu mi přijdou jako blbost. My chodili plavat, takže měl plavky pro mimina, ale ne ty splasch about, ty se blbě oblékají. Ani jeden se teda nikdy za ty dva roky celkem nepokakali. Do některých bazénů ale chtějí ty pleny. V přírodní vodě se koupali (a koupají) bez plavek, akorát v tom UV triku:)
Zina Vyzkoušeli jsme oboje, plenu jsem dávala ze začátku, když byl mimino, bylo to levnější a snazší, koupit balíček za stovku v drogerii než hledat, které plavky mu padnou, jít v nich 3x do bazénu u dědy na zahradě a kupovat větší velikost. Vloni jsem koupila dvoje splash about, jeli jsme na dovolenou k bazénu, přišlo mi to pohodlnější na takový ten delší pobyt u vody, pořád do vody a ven, nenasáknou tolik jako ta plena. Snad mu budou i letos.
Zina dcera na kojenecke plavani taky mela plavky Splash about. Lektorka nam rikala, ze jsou lepsi nez pleny, pleny nacucnou a zmeni diteti teziste a dite pak ve vode zapojuje jinak svaly nez by melo.
Zina jestli budete chodit pravidelně, tak se plavky asi vyplatí i finančně. Minimálně ušetříš životní prostředí;) V našem bazénu pleny taky prodávali, to se hodí, když zapomeneš. Akorát jsem nikdy nepřišla na to, co budu dělat, když si plavky zapomenu já ![]()
Zina pleny do vody jsme měli asi 2x když jsem právě plavky zapoměla. Jinak máme vyzkoušené Splash about, pop in, lassig, bambinomio a Lindex a drží všechny. Dcera měla období, kdy se pokadila na břehu před nějakým skokem do vody - pak skočila a po vynoření oznámila
Jinak jsme s ní teda byli v půl roce v kralupech na venkovním koupališti, stejně jako v rybnících a přežila. Že se to nemá, jsem se dočetla až pak.
Potrefenáhusa jako, že tě tam s mladším dítětem ani nepustí, i když se nebude koupat? Tak to mě Vůbc nenapadlo! Přiznám se, že jsem chtěli na horách do termálů a počítala jsem s tím, že se s miminem budeme střídat na lehátku a do vody nepůjde. Ale nenapadlo mě, že ho ani nepustí dovnitř. I když i mimino má za sebou už 2 lekce mimikurzu a v létě asi půjde do vody i mimo miminí bazén...
MPLee jo, myslím, ze v Kralupech te tam vůbec nepustej, nechceš to vyzkoušet? :-)))
Podle mě ani do šatny.o
Do bazénové části (prostor A) je z hygienických důvodů zakázán vstup kojencům (do 1 roku věku).

Vzpomněla jsem si, jak jsme housatko koupali poprvy v rybníku, když ji byl rok, sel s ni tatínek, já měla na břehu nejakej proslov na tema Není ta voda moc spinava? Drz ji strašně moc poradne, nechodte hluboko, dávej pozor, ať se nenapije.....v půlce se skrz rákosí ozvalo šplouchání a spokojené nadšené vejskání ...
MPLee venkovní termály? To bych řekla, že bude v pohodě. Já jsem někde mimino ve vajíčku viděla, dokonce tam měli erární kočárky, abys s ním mohla k bazénu, ale kde![]()
My byli s malým v termálech v Bešenové, marně přemýšlím, kolik mu bylo, ale určitě pod rok, měli jsme pak hike na Chopok (jen dolu) a měla jsem ho v šátku, později bych ho určitě neunesla. A super to bylo, tu bahnitou vodu tam miluju úplně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025