Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 05. května 2023 10:35

Garfie 

Ono je to tím, že ty gymply mají to rozdílný zaměření, takže každej zvolí ten, kterýho program ho zajímá. Takže většinou dojíždět musí.

continuity 

Jo, rovníková Afrika, náš vzor Já jen doufám, že se třeba aspoň dvojčata dožijou nějakýho lepšího systému... mají na to teda jen deset let

Jinak zřítelnice taky nemá moc hodin, a co rozhodně kvituje s povděkem je ranní začátek - teda "ranní": v pondělí mají až od jedenácti, aby to stíhali i ti, kdo dojíždějí po víkendu od mimostockholmských rodičů. A i jindy... začínají v půl desátý, v deset... To je pro sovy jako jsem já i zřítelnice (prostě rodinná kletba!) úplně ideální... že se mrtvola aspoň částečně probere

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 05. května 2023 10:36

Evaeva i u nás můžu jít na hovorové hodiny s dítětem. Absolvovala jsem to párkrát, vždy i s dcerou. A bez ní bych teda toho ucitele ani nepoznala :)

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:04
Reakce na Evaeva:

Garfie v Japonsku se na ty konzultace zvou i děti. To mi vadí tady, že je to prostě o nás bez nás. Dítě má problém a čeká, co si domluví učitel s rodičem.

​mozna budes prijemne prekvapena, az nastoupite na zš. My mame vzdy tridni schuzku spilecnou pro vsechny rodice, a pak si bookujem u ucitelky dvacetiminutova okna na osobni schuzku. Na spolecne schuzce se resi blbosti typu skolni vylet a ruzne akce, ale ucitelka treba i rekne, co maji uz probrano a co je jeste ceka. Na individualni schuzce vytahne lejstro, kam si pise postrehy o konkretnim zakovi, a je fakt husta, jak ma ty deti "prectene". Na tuhle schuzku zve i deti, rika se tomu tripartita. Ja byla teda sama, ale ostatni rodice si to pochvalovali, ze dala detem dotaznicek, co se jim libi, nelibi, co si mysli, ze jim jde, nejde, a co s tim delat. Prijde mi to jako velky posun. Na ostatnich skolach v okoli to je podobne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2023 11:08

Gatita to je fajn. Snad budeme mít taky takové štěstí.

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:13

continuity prosim te, vy chodite plavat nejak pravidelne, ze? Je v Praze nejaky bazen, kde se da kondicne plavat? Ja chodim od zacatku na Sutku a prijde mi tam posledni roky hrozne narvano, a to i kdyz jdu v tydnu behem dne. Hodne se to zmenilo za posledni roky a prestava to tam byt prijemne, na rozplavani deti mi to tam vubec vhodne neprijde. 

Offline continuity
42507 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:16

Gatita no já už nechodím. Chodila jsem léta na Barrandov, chvíli na Sutku a pak do Rep, ale oba dva bazény stejný problém, všechny dráhy pronajaté a veřejnost se plácá v tom společnem prostoru, kde si hrají děti, povídají postarší paní. Jen plavat se tam neda. 

Musím zas začít, ale nevím vůbec kde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2023 11:16

continuity zkoušela si Radlice? Tam bývalo vždycky volno.

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:21

continuity presne, ta sutka je ted uplne nemozna. Pro verejnost max 2 drahy, ale tam plavou typoni kraul s plackama a ploutvema, pripadne v opravdu zavodnim stylu. Nebo pak naopak ty babicky, co se tam jdou protahnout, ale plavat se mezi nima souvisle neda. Driv se to dalo nejak vychytat, ale ted jsem zkousela v 21 vecer i behem bezne pracovni doby, a vzdycky masakr. 

Online mirajo
2621 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:25

Gatita Ja chodila kondicne do hotelu Olsanka na Zizkove. Bazen neni nijak hezkej, zadny atrakce, tak to tolik nelaka ty, co nechtej plavat. Ale naposled jsem tam byla asi pred covidem. 

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:39

mirajo dekuji. Pred covidem to bylo ok i na te Sutce, ted s tim hodne zahybaly ty ruzne alternativni zpusoby vykonu prace (aspon myslim). Nebo se o sebe lidi vic staraj:)

Offline continuity
42507 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:41

Evaeva ty mám na seznamu, chodila jsem tam kdysi cestou z práce. Musím zo vyzkoušet. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:46

Gatita continuity nám (KnV) otevřeli před měsícem po roční rekonstrukci bazén a skoro nikdo tam není. Ještě nezačaly dopoledne chodit školy, takže mezi 8-12 tam skoro nikdo není. Chodím tam většinou před osmou a stává se mi, že je úplně prázdný bazén a jsem tam sama. Parking před bazénem v pohodě a zdarma. Pokud bydlíte na severu Prahy, tak doporučuju, je to z Letňan 15 minut autem po dálnici. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:50
Reakce na continuity:

U nás jsou na začátku roku společně schůzky, v prosinci konzultace rodič, dítě, učitel - ale jen třídní a teď byly konzultace učitel rodič - s kýmkoliv.

Ale učitele rodiče od chození do školy dost odrazují. Letos to došlo tak daleko, že jsem chvíli čekala v třídní mladší a pak až ředitelka dotelefonuje. Jinak nikde nikdo. 

Píšu tu opakovaně, že máme zakladní školu skvělou. Z mého pohledu. Ale trochu je to tak navzdory rodičům. Některé rodiče slovní hodnocení vůbec nezajímá, chtějí známky. A je to vidět te´d při plánované reformě, kdy se křičí o zachování známek. Třídní schůzky ve formě dítě+rodič+učitel taky nejsou plně využívané. O zájmu konzultovat s vyučujícími jiných předmětů, o tom už vůbec nemluvím. To nevyužívá skoro nikdo. Přitom u nás jsou ti učitelé opravdu k dispozici, nemluvně o velmi krátké reakční době po mailu, zprávách v edookitu kdykoliv mimo schůzky.

Tak jako i v jiných oblastech jsem zde specifická skupina. A bohužel bych řekla, většina rodičů vůbec nejsou nakloněni k nějaké velké reformě školství. Já se fakt nedivím, že se někde nesnaží. Např. sama bych to nedala psát slovní hodnocení, které zabere hodiny času a pak se dovídat, že to rodiče ani žáci nečtou. Sama mám zkušenost, že pubertální dítě mělo období "Tss, ty kecy nečtu". Když tenhle přístup ještě podporují nebo dokonce inicializují rodiče, musí to být "radost".

Naše zš pracuje i sebehodnocením. Po odhalení, že když žák napíše, svůj názor, co mu nejde nebo s čím má potíže a tak následuje konzultace s učitelem, který se snaží pomoc, poradí nějaký chytrý rodič dítěti, ať píše, že všemu rozumí a bude mít pokoj. Fakt radost!

continuityO školách v Praze přehled nemám, ale fakt se nenajde v okolí žádná, která by tobě i holkám vyhovovala? Jsou chytré, tobě na jejich vzdělání hodně záleží, určitě by se na dobrou školu dostaly. V Praze mám jen pár kamarádů, kteří mají školní děti, ale většině se podařilo školu vyřešit ke spokojenosti.

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:54

Chystám se do bazénu Jedenáctka na Chodově, brzy ráno (když se vykopu) je tam možné plavat i jen půlhodinu, což mi bohatě stačí. Nemáte někdo zkušenost? Podle foto vypadá dobře - čistě, nově.

A ségra chodila na vedené tréninky na Slávii a moc si to pochvalovala.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. května 2023 11:56

Evaeva u nás na základce máme konzultace i s dítětem. Snad se to rozšíří plošně, protože je to fajn. 

Offline continuity
42507 příspěvků moje polička 05. května 2023 12:00

notna ale já jsem se školou teď spokojená v rámci českých možnosti. Co mě štve, je system našeho vzdelavani jako takového a ten budu asi kritizovat, dokud budu dýchat (nebo se nezmění k lepšímu, ale to asi dřív dodycham). 

Zrovna to odrazování od návštevy školy mi třeba nevadí, protože já si do tý školy vždy dojdu, ať si učitelka vzkazuje, co chce. Ještě mě nikdy nevyhodila. 

Online brrr
12281 příspěvků moje polička 05. května 2023 12:03

mirajo Do Olšanky jsem taky chodívala, bývalo tam fakt prázdno.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 05. května 2023 12:04

Gatita continuity 

My máme taky bazén

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 05. května 2023 12:06

bram naprosto perfektni tip, dekuju! Od nas to je kousicek

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 05. května 2023 12:07

continuity Aha, tak to je dobře, že jste se školou spokojení. Asi to jen já nějak špatně chápu. Přijde mi, že si na školy dcer štěžuješ hodně. nemyslím, tuhle konkrétní debatu o systému.