Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline tv
4188 příspěvků moje polička 10. května 2023 20:00

Evaevačtvrté patro že čtyř.

Online Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 10. května 2023 20:09

Luna Ty jsi stará. Muhehe. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2023 20:19

tv tak to není tolik. Ale fakt krásný výhled.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 11. května 2023 07:28

tv No ale to je!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 17. května 2023 12:35

V souvislosti s vedlejší diskusí se musím na chvíli přiznat, že se sama spíš neuživím. Pro zaměstnání nic speciálního neumím, takže jsem takový ten běžný řadový bojovník. Bydlení svoje nemám (bydlím sama), takže tržní nájem a do budoucna změna nebude. Dřív mě občas strašila budoucnost, no teď už je to i přítomnost. Práci nemám a vím, že si ji neumím hledat, ačkoliv zaměstnanec jsem dobrý – spíš výborný J. Navíc ani není kde si postěžovat. No..  tak nějak nevím jak to momentálně uchopit. Uff.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 17. května 2023 13:01

bublifuk To zvládneš! A co tě na hledání práce nejvíc vadí nebo nemůžeš to překročit? jako odpovídat na inzeráty, nebo pak ty pohovory samotné? Já třeba neumím takové to ,,zeptej se Milana, však jestli u neni místo...nebo zavolej tomuhle spolužákovi přece,, to je mi hrozně nepříjemný. Ale pokud jsi výborný zaměstnanec, vystoupis z té komfortní zóny na chvíli, hecneš to a zase to bude dobrý! 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 17. května 2023 13:07

bublifuk Jak já Ti rozumím

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 17. května 2023 13:18

bublifuk A jakou práci bys chtěla dělat? Třeba tu někdo o něčem bude vědět. Současnou práci mám díky pomoci z parfu.

Offline Marbuša
1404 příspěvků moje polička 17. května 2023 13:38

bublifuk No, víš, těchle "řadových" zaměstnanců, jak píšeš, je hrozně moc potřeba! Vidím to u nás v práci, je jich tu hodně, vlastně sama mezi ně patřím. Nemám kariérní ambice, nemám tedy ani extra požadavky na zaměstnavatele. Přestože máme tabulkové platy, tak moje kolegyně, které jsou samy v pražském nájmu, tak se uživí. Nepodceňuj se! Nevím, v jakém místě žiješ, jaká je tam nezaměstnanost, ale jak píšeš, nějakou praxi máš a víš, že pracovat umíš. Problém má můj syn, kterému se nepodařily vejšky a skončil s gymplem bez pořádné praxe. Chodí od podzimu po pohovorech a vždycky mu pak řeknou, že vzali někoho jiného. Já vím, že je slušnej, zodpovědnej, byl by loajální, nemá žádné požadavky, ale prostě asi na pohovoru nepřesvědčí. To je zas můj  povzdech :-( 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 17. května 2023 13:41

bublifuk chapu, nesnasim odpovidani na inzeraty, z personalistu mam hruzu (a teda zazila jsem dost wtf  pohovoru) a zaroven nejsem typ co se pozepta kamaradu. Praci jsem mela vzdy dobrou, myslim, ze pracuju vyborne, vzdycky me vsude chvalili, a jsem i fajn kolegyne, ale to hledani pro me by snad byla vzdycky nejlepsi umistenka

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. května 2023 14:04

Marbuša To teda dlouho hledá, ale pokud má jenom gympl, tak to je jak kdyby neměl nic. Co rekvalifikace, nezkoušel? Já mám pořád pocit, že lidí je málo.

Offline Marbuša
1404 příspěvků moje polička 17. května 2023 15:07

Kan Zatím nezkoušel, ale teď půjde na Úřad práce to s nima nějak probrat. Je hrozně neprůbojnej, jako kdybych viděla sebe (jenomže já taková byla ve dvaceti), tak snad narazí na nějakou vstřícnou pracovnici. Jak říkáš, když má gympl, jako by neměl nic. Na gymplu mě vůbec nenapadlo, že neuspěje na vejšce, vůbec jsme vlastně neřešili, že by měl jít na nějakou odbornou školu. 

Offline Marbuša
1404 příspěvků moje polička 17. května 2023 15:13

Lamicka Hele personalisti jsou taky jenom lidi:-) Já se snažím, aby se u nás lidi na pohovoru cítili dobře, aby k nám chtěli nastoupit a ne je děsit nebo se na ně vytahovat. Ale my jsme malá organizace, těch pohovorů je málo. A mám radost, když mám od nich dobrou zpětnou vazbu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. května 2023 15:19

Marbuša Určitě si svoji cestu najde. Ty rekvalifikace jsou dobrý, většinou tě potom  ten pracák šoupne do nějaké firmy. Teda aspoň já to po rekvalifikaci na účetnictní tak měla. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 17. května 2023 15:28

Marbuša ja sama delala na personalnim, ne pohovory, alee ucastnila jsem se, kdyz se vybiralo k nam do tymu. Prislo mi to neutralni. Kdyz jsem chodila ja, tak nekde to bylo normalni, jinde dokonce fajn, ale namachrovanych idiotu, co te vykoupou a az ponizi je hrozne moc :( a slysim to z ruznych stran. 

Takze si umim predstavit, ze mlady kluk s gymplem pak muze byt ztracenej a bohuzel neuspesnej na pohovorech. Budu vam drzet palce. 

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 17. května 2023 15:44

bublifuk držim palce, ať brzy něco najdeš..

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 17. května 2023 16:02

Marbuša ano, to je mi taky povědomé. Hlavně chtějí někoho mladého do 20 let, s vysokou školou a dvaceti lety praxe (trochu jsem si zapřeháněla ale občas to tak zní).

Kurzů je celkem hodně, některé i online, určitě si vybere. Pokud nezná, tak odkaz tady UP-kurzy

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 17. května 2023 16:06

bublifuk moc a moc ti rozumím

Byla jsem bez práce více jak půl roku a ke konci už jsem si připadala jako ten největší loser.

Je to fakt velký tlak na psychiku a velký propad sebevědomí. Nevzdávej se. Mně si ta práce sama našla a moc se mi tu líbí. Vyvěs si životopisy na všechny možné platformy, mne našli právě tak. Profil na Lindkedin je taky dobrý krok. A stěžuj si tu, kdykoli chceš, my tě vyslechneme a podpoříme.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. května 2023 16:57

bublifuk drzim ti palce a tiez viem ako sa citis. Po rodicaku som sa velmi bala, ze si pracu nenajdem. Tiez nic specialneho neovladam, byvam v malom meste a pohovory su moja nocna mora (hura socialna fobia), absolutne sa neviem predat a zo stresu akurat trepem hluposti . Matka s dvomi malymi detmi, 40 na krku, no strach docela bol. Pritom si tiez myslim, ze som dobry zamestnanec. Preto som absolutne nechapala, ze ma na tuto pracu zobrali spomedzi 60 uchadzacov. Verim, ze aj tebe sa podari najst si dobru pracu co najskor, nevzdavaj sa.

Pripadne si v medzicase skus spravit nejake kurzy, ja som si pocas materskej robila excel (ktory som nepouzivanim dost zabudla), anglictinu a ked by som bola dlhsie bez prace, mala som v plane nejake IT kurzy pre zeny. Oni na pohovore ocenili, ze som si daco robila, bolo jedno co, ale dostala som bod za snahu. 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 17. května 2023 18:34

Mrakoplas Ty jo, to je hustý, že se na nějakou práci přihlásí 60 lidí!