Karja záleží kdy to bylo. my máme v Praze s bídou dvě uchazečky i na recepční. Na ty odborné pozice vůbec, kdyby to holky neobvolavali přes LinkedIn a Jobs, tak pulroku i nulu.
Přiznání
Karja Ja ti nevim, kdyz se hledal zaskok za moji materskou, tak inzerat stahli asi za tri dny, pac prislo asi 40 odpovedi. V soku jsme z toho byli vsichni, na jiny pozice se bezne prihlasi tak dva tri zajemci a jeden horsi nez druhej.
Vari Právě tyto případy znám tak, ale je pravda, že jak píše continuity na ty pěkně pozice tady na venkově se taky přihlásí třeba přes 30 lidí.
Karjano myslim, ze to bolo aj tym, ze nepozadovali prax v tej konkretnej pozicii, co inak kazda firma chce (neviem kde ju maju ti chudaci absolventi teda ziskat). Bolo to v septembri a tak sa im hlasilo asi vela absolventov. No a nakoniec zobrali mna, co prax mam.
continuity jo sambo ma tiez problem najst ludi na technicke pozicie s anglictinou. Bud nevedia ani ceknut po anglicky alebo nemaju paru o odbore.
Lamicka Karja zjednodušeně bych řekla, že neumím prodat sloníka. Ale nejsem sloník!
Je to přesně to odpovídat na inzeráty, jít na pohovor, seznamovat se, případně hledat nový byt a stěhování.. ta interakce s cizími lidmi. Vím, že je to potřeba, ale mám spíš chuť zalézt pod stůl.
Už jsem to jednou zažila (dobrovolně) a trvalo to hrozně dlouho, což si nemůžu dovolit, podpora účty nezaplatí.
Vím, že je to hodně o nastavení v hlavě.
Mrakoplas No jsi dobrá!
bublifuk To mě moc mrzí. Já bych to zatím udělala tak, abys neplýtvala energii, kterou na to těžko sbíráš že bych se zaměřila na to co by pro tebe bylo nejlepší, prostě nejlepší práce vzhledem třeba k oboru, bydlení, budoucnosti a šla zatím touhle cestou nejvhodnější varianty než to brát nějak plošně, když je to pro tebe tak těžké.
bublifuk co takhle si to dát jako úkol? Říct si, že každý den tomu věnuješ třeba hodinu. Čím déle to bude trvat, tím to bude těžší. Držím palce!
No a ještě to vyvolává otázky, které jsem zatím nikdy nemusela řešit. Vzít první práci ve které mě budou chtít? Co když by přišla lepší, ale co když by nepřišla žádná? ![]()
Nějak je mi proti srtsti vzít práci u které vím, že bych ji měla jenom než najdu něco lepšího, ale jinak to asi nejde.
bublifuk no já bych si ujasnila, co vlastně chceš, pokud se muzes přestěhovat, je to velké a nakonec to ani nemusí být nutné. A našla si na Jobs dve tri práce snu a zkusila to tak. Nejhorší,co se může stát, že alespoň baberes nějaké zkušenosti a to se taky počítá.
Dost firem dnes pořád dělá prvni kolo on line, třeba by to pro tebe bylo schůdnější než ten osobní kontakt?
Jinak odmítám uvěřit, že nic neumíš. Za něco tě snad platí? Dej si to pěkně na hromádku, všechno, děláš a popřemýšlej v čem se můžeš zlepšit tak, abys byla lepší a věnuj tomu denně 15 minut času. Ale každý den. Oproti obecně přijímanému presvedčení jsem zastáncem toho, že se člověk ma rozvijet v tom, co ho baví a jde mu, než aby se mordoval s věcma, ve kterých je podprůměrný, protože se to nějak očekává. Jediná výjimka je cizí jazyk.
Lamicka Karja zjednodušeně bych řekla, že neumím prodat sloníka. Ale nejsem sloník!
Udělej si profil na Jobs, nejlíp ještě dnes. Je to jednoduché a dost navodne, protože vyplnis kolonky a samo to vygeneruje profil.
A vymysli si, co budeš odpovídat na dotazy, cos dělala během té doby bez práce. I kdyby to bylo promrskavani angličtiny na duolingu.
Karja no to si prave nemyslim, absolutne nechapem preco zobrali mna, ti ostatni museli byt uplne neschopni alebo co :)
Mrakoplas Tak víš co, někdo neschopnej, některej zase až moc schopnej, sedlo si to a hlavní je, že jsi spokojená;-)
Karja jo to je vlastně pravda, úplně mi vypadla možnost, že je někdo překvalifikovaný ![]()
continuity Díky.
Nechtěla jsem říct, že neumím nic. Spíš jsou to všechno takové ty běžné znalosti. Plus něco nepřenosného do jiné firmy.
bublifuk Mně třeba hodně pomohlo, že jsem zavolala bývalé kolegyni, na něco jsem se jí potřebovala zeptat hodně konkrétního a ona najednou jak na to měla jiný pohled úplně vysypala z rukávu spoustu informací o naší práci, co jsem pak mohla použít do pohovoru nebo do CV a tak a mně to vůbec nedoslo. Prostě víc hlav víc ví.
bublifuk Ty jo, s tou překvalifikovaností jsem si vzpomněla na skvělou historku, moje teta kdysi vybírala člověka na pozici tiskové mluvčí Muzea umění (v Olomouci, žádná Praha) a kromě toho, že měli davy zájemců, tak se jim tam přihlásila třeba holka, co měla vystudované dějiny umění na Sorboně.
Jinak moje kamarádka, která po třech dětech a dlouhé mateřské byla fakt v zoufalé situaci a hledala i práci typu pokladní v Lidlu, nakonec u pohovorů tajila vysokou, aby ji vůbec někam přijali.
bublifuk něco jako já, běžné věci z nepřenositelného odvětví. Mně hodně pomohl ten programovací kurz, co jsem si udělala. Sice to nedělám, ale na firmu to zapůsobilo. Že se pořád chci učit a nebojím se toho...a vlastně to tak mám i v práci. Spoustu věcí, co mám dělat neumím a učím se za pochodu a podle návodů na netu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025