Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 18. května 2023 12:50

Evaeva ja jsem ho vylozene postradala ve chvili, kdy jsem videla velkou nesrovnalost mezi obsahem CV a tou roli na kterou se dotycnej hlasil. Ten dopis kolikrat pomuze a toho cloveka nezamitnes, ale aspon mu zavolas. Ale pokud se ti prihlasi clovek se zakladnim vzdelanim na programatora a nic k tomu nenapise a nikde nema zminku o zkusenosti s programovanim, tak ho proste rovnou zamitnes. Ale pokud by mel nejakej dovetek, ze se treba uci, zajima se o to, absolvoval kurz, ale nema certifikat, tak aspon vis, ze to ma smysl zkusit.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 18. května 2023 12:51

continuity jasny, to ja taky upravovala cv na miru pozice, ale uz jsem od mnoha HR slysela, motivacni dopisy nectu, na to nemam cas, moc informaci, nezajima me to...

Evaeva jj, mne taky jeden znamy rikal, at motivacni dopisy vubec nepisu (ja je psala). Hrozne zalezi na koho clovek narazi.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. května 2023 12:54

Fakirka občas to měl někdo v životopisu, že se rád vzdělává, ale v podstatě ničemu konkrétnímu se nevěnoval, nebo prostě neuměl říct v čem to u něho spočívá.

Potom jsme měli školení projektové řízení a to vedl borec, který odpovídal mým představám o tom, že se rád vzdělává. Než aby si zaplatil trenéra v posilovně, tak si udělal trenérský kurz a tak podobně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2023 13:40

711990 chápu. Oni mají požadavky na vzdělání, takže kurzy jim nestačí. Nemají zase takový super přetlak, takže první online pohovor vedou se všemi, co splní požadavky. Já nechci říct, že ten dopis je k ničemu, ale fakt záleží na zvyklostech dané firmy.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 18. května 2023 19:10

bublifuk Hledani prace byla pro me vzdy nocni mura. Jsem neprakticka, polosilena a nepouzitelna.

Paradoxne mi v praci kazdej rika, ze je me tam skoda. A na to kamarad vzdy rekne: Jo, je te skoda na to vydelavani penez, kdyz bys byla tak skvela umelkyne zadarmo. Takze tak.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 19:57

Lamicka když mi HR ten motivační dopis nepošle, tak si o nej aktivně říkám. Někdy mi to ta juniormi nepošle omylem, protože to třeba byl "jen" email. 

Jakože já tomu náboru věnuji celkem energii, ten pohovor je jen jeden kousek skládanky. Nedávám jim úkoly, ale požádám o nejaký dokument, který psali, klidně anonymizovany. I u absolventů si vždy řeknu o diplomku. 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 18. května 2023 20:28

Lamicka continuity Já si myslím, že ten motivační dopis dokáže hodně říct ne obsahem informací, ale prostě jak je napsanej. Jestli jsou myšlenky jasné nebo jsou to žblebty a je tam možnost právě objasnit ta nejasná hesla z CV jako je komunikativnost a učení se novým věcem:-D

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. května 2023 20:33

Karja dokázalo mě pobavit, když někdo napsal, že je pečlivý a nasekal tam úplně blbý hrubajzny. Doufám, že to se mi nepovede

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 18. května 2023 20:36

Mně konci teď ty moje prázdniny a začínám od pondělí pracovat. Jako ale musím říct, že v tomhle módu si umím představit jeste chvíli žít, jakože děti dopolko ve školce, já v domácnosti. Je to taková pohoda prostě, na všechno klid, na děti, nemůžu říct, že bych nějak stíhala svoje věci či koníčky, spíš dodělávám resty a fakt si užívám, že mám klid a čas a jsem v takovém běžném tempu ( jo a začala jsem žehlit!:-D, až se mi z toho rozbila žehlička) . Je to taková bezstarost, dítě ráno zakašle, tak je doma, vo co jde, všechno se vyřídí, stihne. I na sobě pociťuju, že začínám být zase trochu normální:-D Že jsem to zase prostě já, jako dřív když jsem děti neměla, sambo mě neštve, prostě pohoda! Nevím, jestli bych se časem nezačala nudit, asi by to záleželo od počtu dětí:-D. 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 18. května 2023 20:38

bublifuk Jo, já si zpětne najdu chybu vždycky všude naposledy jsem měla chybu v názvu předchozího zaměstnavatele:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2023 20:39

Karja jo, ty volná dopoledne jsou fajn

Budu držet palce, ať se ti v práci líbí, příjemný kolektiv, šéf v pohodě a tak. Jak máte vyřešené prázdniny?

Offline Malenge
4825 příspěvků moje polička 18. května 2023 20:43

Karja je, ty jdeš už do práce? Tak to přeju vykročení tou správnou nohou a ať jsi spokojená. Řešilo se to tu někde to tvoje nové místo? Jsem děsně zvědavá  a moc to tu teď nestíhám číst, tak abych byla v obraze.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 18. května 2023 20:43

Evaeva Přes prázdniny mám poloviční úvazek, takze to budeme šolichat nějak se sambem, on má nastřádané volno, ale jako bude to zajímavé. A snad nějaké dopoledne budou moct být u našich, ti stejně budou asi hlídat sestry děti.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 18. května 2023 20:45

Malenge Hele neřešilo, ono to má poměrně dost otazníků pro mě, ale jak řekla na parfusrazu jedna velice chytrá osoba, zkušební doba ukáže:-D jdu z korporátu o 700 zaměstnancích do firmy o 10 lidech, je to takové zvláštní v leccemc pro me, ale sambo mi říká, že takhle se prostě pracuje v těch malých firmach, ale já mám z toho úředního prostredí prostě už zdegenerovaný mozek asi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2023 20:49

Karja určitě to nějak polepíte. Jedna ségra je učitelka, že jo? Není to ta, co ti občas vnutila děti? Že by se to teď celkem nabízelo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2023 20:51

Karja menší firma může být fajn, že ti můžou vyjít víc vstříc, když budeš potřebovat třeba HO. Ale taky nemusí, no:) Ať se ti tam líbí.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 20:53

Karja držím palce. V těch menších firmách trochu víc platí jaký si to uděláš ...

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 18. května 2023 21:15

Evaeva Je, ale to není ona, ale u té hlídání nejde, sambo by si to taky nepřál. Nějak to polepíme, i si to od začátku tak říkáme, že to musíme vymyslet dlouhodobě tak, abychom se na nikoho nemuseli nutně spoléhat. HO mám právě téměř plný, ale nevím jestli to nebude ten kámen úrazu, jak to zvládnu jak sociálně, tak i jestli si poradím s tou náplní práce sama takhle mimo.

continuityTo máš pravdu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2023 21:16

Karja jasně. Pro začátek je asi lepší chodit fyzicky spíš víc než míň, ale pořád máš měsíc a půl do prázdnin. To dáte.

Offline Malenge
4825 příspěvků moje polička 18. května 2023 21:31

Karja tak ať jsi spokojena a klape vám to. Myslím, ze změna neuškodí, ten přesun z korporatu do malé firmy, určitě ti to něco přinese a třeba zjistíš, ze je to tam super. A kdyby ne, zase budeš blíž tomu vedet, co ti bude vyhovovat a co bys chtela. Jo a moc nespoléhat na jiné a snažit se hlídání děti polepit sami je rozumné, s HO se to dá a aspoň hned víte, na čem jste, psala jsi tu už víckrát, ze s vasima je to složitější, tak je jednodušší být soběstačný.