Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:28
Reakce na Fakirka:

. Sice to nedělám, ale na firmu to zapůsobilo. Že se pořád chci učit a nebojím se toho...a vlastně to tak mám i v práci. Spoustu věcí, co mám dělat neumím a učím se za pochodu a podle návodů na netu.

​tohle je ale hrozně důležité, to není žádný bodík navíc, jak tu někdo psal, ale hrozně podstatná věc v tom hodnocení (možná jedna z nejdůležitějších). Protože nikdy nenajdeme človeka, který umí všechno, co potřebujeme a pořád se to vyvíjí. Ale ochota se pořád učit nové věci je strašně důležitá. 

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:36
Reakce na continuity:

​tohle je ale hrozně důležité, to není žádný bodík navíc, jak tu někdo psal, ale hrozně podstatná věc v tom hodnocení (možná jedna z nejdůležitějších). Protože nikdy nenajdeme človeka, který umí všechno, co potřebujeme a pořád se to vyvíjí. Ale ochota se pořád učit nové věci je strašně důležitá. 

​a mně to hrozně baví...učit se nové věci

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:48

Fakirka no a to je super. Mě vlastně taky, zrovna včera jsem o tom přemýšlela, že to je hrozná výhoda. 

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:50

continuity asi ano, ale když to napíšeš do životopisu, tak to zní jako hrozná fráze

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 08:54

Fakirka hele, všechno jsou to fráze, i když napíšeš dobré komunikační schopnosti. je samozrejmě lepší, když jsou tyto věci trochu něčím podložené, ale klidně bych to tam psala, protože člověk, co má k učení odpor, to tam pravdepodobne vůbec nedá. 

Navíc pak na pohovoru se vždy můžu zeptat, co jste se naučili posledně. 

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 18. května 2023 09:15

continuity jasně, když se k tomu pohovoru dostaneš...no jsem ráda, že už je to za mnou...

Vypadá to, že firma se mnou počítá, plánují mi školení, služebky a poprvé v životě budu mít vizitky

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 09:18

Jinak je to taky do přiznání, ale já jsem taky dost nepoužitelná sama pro sebe.

Jsem v kontaktu se starým známým kvůli práci. v úterý mám s ním schůzku. Myslím, že se asi domluvíme, jen pořádně nevím o kolik peněz si říct. 

Ozval se mi headhunter na tu samou pozici a místo toho abych chvíli dělala zájem a vyzjistila jaký je tam budget, tak se mu rovnou omluvim, že z toho nic nebude?

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 09:23

Fakirka a k pohovoru se dostaneš na základe CVcka. Ja popravde čtu jenom motivační dopis ( pokud tam vůbec nějaký je) poslední praxi, pak ty vlastnosti až pak se vracím k přehledu zaměstnání a vzdělání. 

Podle toho co se děje na pohovorech, bych řekla, že to tak nemám sama. Jednou si dokonce hiring manažér nechal všechno převyprávět, protože mu těsně předtím došel papír v tiskárně, takže nevěděl nic. Byla z to úplně super práce nakonec.  

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 18. května 2023 10:06
Reakce na continuity:

Fakirka a k pohovoru se dostaneš na základe CVcka. Ja popravde čtu jenom motivační dopis ( pokud tam vůbec nějaký je) poslední praxi, pak ty vlastnosti až pak se vracím k přehledu zaměstnání a vzdělání. 

Podle toho co se děje na pohovorech, bych řekla, že to tak nemám sama. Jednou si dokonce hiring manažér nechal všechno převyprávět, protože mu těsně předtím došel papír v tiskárně, takže nevěděl nic. Byla z to úplně super práce nakonec.  

​To je jasný. Myslím, že jsme to tu už probíraly. Že když máš v CV věk nad 50, tak tě to často vyřadí. Pokud tedy fakt nejsi nějaký odborník...jako třeba ty.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 11:43

Fakirka já tam věk vůbec nepíšu. na těch Jobsech to dost dobře nejde protože se píše doba studii, ale z meho CV to na první dobrou nevyctes. 

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 18. května 2023 11:46

continuity souhlas, podivala jsem se na posledni praci, u mladochu na dokoncenou skolu, vic mi kolikrat rekl ten dopis, z toho jsem pochopila proc se ten clovek hlasi. Fakirkaasi jak kde? pokud to neni vylozene absolventska pozice, tak mi prijde ze v korporatu v Praze je to jedno, stejne kdyz to tam nemas napsany, nepocitala jsem to. Ale na malym meste se to asi resi vic? 

continuity k tem penezum - a to chces jit nejak s roli dolu, ze vahas kolik si rict? 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 11:52

711990 ne to vůbec, jen je to zcela jiná práce. Já mám teď 30% roční bonusy, ten základ jsem myslela, ze dobrý, i když se letos nezvedl nikomu z manažerů. ale teď dostal jinde středně seniorní podrizeny o cca 10% méně jak mám já a nijak extra  nepostoupil, to jsem dost cumela. 

Tak váham, nechci to prepalit, ani byt za blba nekonec. Možná se ho prostě rovnou zeptám jaký na na to budget, hledají tam člověka už dlouho.

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 18. května 2023 11:57

711990 je Ostrava malé město?

Offline letfenixa
10827 příspěvků moje polička 18. května 2023 11:58

Úplne s vydesenin to tu čítam,  ak raz vyhoriem, tak ma nikde nevezmu,  lebo nebudem nič vedieť. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 12:02

Fakirka Ostrava malá není, ale co jsem pochopila s prací je to tam horší, tak si asi firmy víc vybírají. 

Dělá jsem před pár lety ve firmě co se dělila a tudíž se hodně nabiralo, navíc měli kancly asi ve čtyřech větších městech. Manažer, co bral lidi z Ostravy měl hotovo za pár měsíců, ten čo trval na Praze se s tím mordoval půl roku bez výsledku. 

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 18. května 2023 12:12

Fakirka asi maly ne, ale jak rika continuity , je tam jina situace, to me mrzi ze jsi celila tak pitomy diskriminaci:( 

continuity ja bych se, zvlast pokud je to znamej, zeptala na budget. Prijde mi ze je lepsi se zeptat, nez pak pochybovst anebo se dozvedet, ze maj tvoji kolegove 2x tolikprinejhorsim ti to nerekne a pak bych si spocitala novej zaklad z toho co mas vcetne bonusu:D 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 18. května 2023 12:22

continuity 711990 je to jasny, budu muset z CV vyskrtnout posledniho zamestnavatele, protoze z toho debilniho uradu bych taky nikoho nezamestnala

Ten motivacni dopis, to je otazka. Nekdo to vubec necte, pro jineho to je to hlavni. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 18. května 2023 12:28

Lamicka já vím, ale napsat ho trvá chvilku, a když ho náhodou někdo v tom řetězci náhodou čte, tak se připravuješ o cenný způsob jak zaujat.

Hledání práce přece není o tom najít něco za co nejmenších nákladů. I když někdy mi to tak pripada. se divím, že to uchazeči rovnou neposílají jako hromadný e-mail. Ja upravuji na míru i ten životopis a to si o sobě myslím, že jsem seniorní celkem dost. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2023 12:33

Lamicka muž mi naopak říkal, že jim motivační dopisy moc nechodí a moc na ně nekoukají. On že je čte vyloženě jen tak mimochodem, důležité je, co je v životopisu (a hlavně teda, co člověk umí). 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. května 2023 12:49

Fakirka a to učení za pochodu je super, zvlášť když k tomu dá firma prostor v pracovní době. Přijde mi i zajímavější, když člověk ty znalosti postupně nabaluje a ne dělá pořád to samé a ještě se předpokládá, že už to člověk umí z minula.

Nadřízený se se občas ptal, co bychom si představovali jako nějaký nefinanční bonus. Tak jsem říkala, ať na pár dní v týdnu dovolí na půl hodiny samostudium, jako jazyk, nebo právě programování, excel, nebo modelování, cokoliv - kdo má zájem... Tak to neprošlo.