Garfie vid, ja taky!
Přiznání
Můj otec několik let před důchodem věnoval studiu a získal "kulaté razítko ". Odešel do důchodu úplně přesně a to z pozice ředitele velké firmy. Pak už jen oceňoval a školil a vydrželo mu to do smrti a moc ho to bavilo.
Kora Pinot Noir Lamicka a všechny ostatní "šikovná opičko" říkám lidem, o kterých vím, že s tím problém nemají a znám je roky (i ty brigadníky).
Jinak archeologický výzkum a jeho brigádníci by asi byl dobrým vzorkem pro nějakou sociologickou studii. Část brigádníků tvoří studenti, což není výhra, často neumí ani sedmnáctiletí hoši držet lopatu, některé to fakt nebaví (a to bohužel ani studenty archeologie). No a nadpoloviční většinu brigádníků tvoří lidé jinde nezaměstnatelní, alkoholici, lidé bez jakýchkoliv pracovních návyků, tj.problémy s docházkou, zacházení s nářadím (když se něco rozbije, upustím to na zem a nechám ležet), lenost a nechuť k práci. Naprostá většina z nich nemá ani základní hygienické návyky (ruce po použití toalety si myjou jen naprosté výjimky), snad všichni mají na krku exekuce. To je takový zmar. My fungujeme jako právní a finanční poradna, půjčovna peněz, atd. Prostě až půjdete do kina na nového Indiana Jonese, ať víte, že takhle můj pracovní den nevypadá ![]()
brrr my máme v práci podobnou skupinu, kterou jsme si z takových existenci docela vypiplali, tak uvidíme jak dlouho nám vydrzi:)
rasaNori Hele, oni někteří ti alkoholici jsou šikovní, proto toleruju takové ty jejich excesy, že třeba pár dnů až týdnů nedorazí. A největší radost mám z jednoho bezdomovce, co se k nám dostal jako čerstvě abstinující feťák. Posloužili jsme mu jako odrazový můstek, aby si začal vydělávat aspoň trochu peněz, pak už se z toho vyhrabal sám. Teď jsem na přechodu pouštěla rodinku na kolech, maminka, dítě na kole a mladší za tátovým kolem na tyči a málem jsem upadla, kdybych už neseděla, to byl ten náš bezdomovec. Tak to jsem za něj fakt byla ráda.
brrr tak to tě muselo opravdu potěšit![]()
Liesel On už ty děti měl tehdy. Přítelkyně ho vyhodila z domu, protože fetil. A on se právě kvůli dětem hrozně snažil a bylo vidět, jak na něm kluci visí a zbožňují ho. Doufám, že už mu to bude všechno klapat.
brrr to je pěkný příběh.
brrr po tomhle vysvětlení mi ty opičky ale připadají ještě nevhodnější.
711990 jsem tým tvůj táta
mimochodem co se týče přesčasů, tak já vždycky razila, že práce by měla být nastavena tak, aby se stíhala během pracovní doby. Pokud někdo nestíhal a býval v práci hodně často přesčas, tak bylo něco špatně. Buď chyba v pracovníkovi, nebo špatně nastavená náplň práce. Práci přesčas jsem po podřízených chtěla fakt jen výjimečně, když to nešlo jinak, a dalo by se to dobu, kdy jsem byla ve vedoucí pozici, spočítat na prstech jedné ruky. A to mluvím o době cca 25 let..
brrr to je super, taková naděje, že aspoň občas něco dobře dopadne.
brrr k těm studentům co neumí držet lopatu... Kamarád, který dělal ve skladu na archeo fakultě a jezdil se studenty na praxi si na to taky stěžoval. Tak jsem mu navrhla at zařadí do přijímaček praktickou část "práce s krumpáčem" by bylo hned pročištěno![]()
brrr To je hezký příběh. Snad to pánovi vydrží. Fandím mu.
Opička by mi přišla zvláštní, kdybys mi tak řekla, ale neviděla bych v tom nic negativního. Spíš bych si myslela, že jsi trochu cáklá
takhle říkat lidem. Ale tak legračně. Jako mi jedna paní říkala sluníčko.
Mi to přijde zvláštní mít opičku takhle negativně zaškatulkovánou. To je spíš o tom člověku, že ten člověk to vnímá negativně, protože sám uvažuje v takových dimenzích.
Torrah : práce by měla být nastavena tak, aby se stíhala během pracovní doby. Pokud někdo nestíhal a býval v práci hodně často přesčas, tak bylo něco špatně. Buď chyba v pracovníkovi, nebo špatně nastavená náplň práce.
Nejako sa mi teraz pri čítaní príspevkov vybavujú rôzne spomienky z mladosti. K tomuto napríklad toto : Raz sme dostali za úlohu vyčistiť dlažbu pred vchodom do školy. Každá dostala rovnako veľký úsek, kartáč, kýblik s vodou .Bolo to vcelku vítané opustenie školských lavíc a príležitosť pre rozprávanie a srandu . Ale všetky spolužiačky aj pri tom vykecávaní zázračne presne pred skončením času vyučovania prácu dokončili , sedeli na obrubníku a veselo sa bavili, iba ja som ešte nebola hotová , drhla som poctivo každú škáročku.. Keď si to učitelka uvedomila, vyzvala dievčatá, aby mi išli pomôcť, ale nikto sa nezvedal a jedna odvážnejšia jej odpovedala - A proč ? Nemá se s tým tak párat ! A mne sa tak už v mladom veku dostalo jednej dôležitej životnej pravdy , týkajúcej sa práce .Nie vždy je najdôležitejšie snažiť sa urobiť to čo najlepšie !![]()
Blanka obecně platí, že je lepší mít práci hotovou načas a dostatečně než se snažit o dokonalost, která ale nikdy nepřijde.
continuity - tak, tak, ale na to človek príde až časom a skúsenosťami ![]()
Blanka mně to řekli hned v první práci snad ještě na pohovoru ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025