Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Garfie
28726 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 13:25

Jos Jasně, je to mezinárodní školou! Jinak je to pochopitelně katastrofa, ale v oblasti Tokya, kde žiju, asi ne tak výrazně. Jako všude, Praha a nějaká malá vesnice v tomto bude taky nesrovnatelná. Já ani nemyslím, že by Japonci vnímali ženy jako méněcenné nebo neschopné, jen prostě očekávají, že žena dělá takový ten servis okolo, že třeba péče o rodinu je vysloveně ženská záležitost. I když jsem byla třeba na nějakém improvizovaném firemním večírku, třeba pár kolegů z práce v hospodě, vždycky se obsluhy (dolévat pití a podobně) úplně automaticky ujala nějaká mladá holka. Nechytla jsi teď tu aféru, jak někde u Osaky přišel těhotným ženám leták (z radnice!!!), jak se chovat k mužům po porodu? Stručně, co nejméně je obtěžovat....

Ženy to tu nemají lehké, ale záleží pochopitelně hodně na rodině a okolí. Třeba u muže v práci už je zhruba patnáct let velmi silný tlak na to, prosazovat ženy do vedoucích funkcí. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. srpna 2023 13:34

Garfie O tom letaku jsem prave cetla. Ale vis jak. Ceska media rada vyzobavaji casto clanky dost nahodile, neda se podle nich uplne orientovat. Dik za reakci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2023 13:45

Garfie Jos zrovna v tomhle článku byl zmíněný i nějaký žebříček rovnoprávnosti pohlaví v jednotlivých zemích a Japonsko dopadlo dost bídně.

Offline Kokoska
35380 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 14:56

Garfie já jsem to blbě pochopila, myslela jsem, že kluk nechtěl do holčičího týmu.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 15:18

Garfie Ja si taky myslim, ze v Brne nesezenes

No a priznani teda, ja jsem kdysi travu pestovala na balkone par let, ale vubec me to nelakalo spotrebovat.

Offline continuity
44048 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 15:38
Reakce na Kokoska:

Garfie to zas bych řekla je druhý extrém, někdy kluci v určitém věku fakt ty holky nemusí a necítí se mezi nimi dobře. Ony taky i holčičky umí být pěkně protivné a škodolibé a když od kluka vycítí nějakou nejistotu, dokážou mu to dát pěkně sežrat.

​No z pohledu matky holčiček musím říct, že kluků je taky dost. Že je placnou po zadku, tahají za vlasy je jedna vec, další treba to, že furt dorážejí třeba vetami: už máš menstruaci?

Jedna to řeší dost razantně, té druhé jsem nějaké klučičí problémy osvětlila. 

Offline Lamicka
14211 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 15:42

barbucha mne na trave vadilo, ze clovek nikdy nevi, jak to dopadne. Jestli zazije super vysmatou jizdu nebo vytuhne nebo bude blbe cumet. U alkoholu se tohle da odhadnout. Kdyz si vzpomenu na 2 vyhulene spoluzaky, co nebyli schopni dat dohromady 1 smysluplnou vetu...kokain jsem nikdy ani nevidela, pripadam si uplne mimo

Offline Garfie
28726 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 15:45

Evaeva Jo, docela bych tomu věřila. 

Kokoska Tak to bych spíš pochopila, nebo teda tolerovala. :-)

continuity Ono je to prostě podle mě napříč oběma pohlavími, prostě záleží na osobnosti. Ale teda musím říct, že v té naší škole se fakt tohle potírá hodně razantě, viz tak historka, jak jim uzavřeli online chaty, pamatuješ, probíraly jsme to. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 15:56

continuity Dneska už se neříká?   Ale, ale, Navrátil nám zamutoval. Tak teď se hlavně držet v teple, protože zastuzená puberta v mládí, je velmi nebezpečná!  

Offline Kokoska
35380 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 15:57

continuity mam syna i dceru :)

Offline continuity
44048 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 16:23

Garfie jo to je jasné, že je to oboustranné, proto bych se vymezila proti tomu, že kluci holky nemusí, protože jsou protivné a škodolibé. 

Kluků je taky dost, celkem si ty špendlíky, zrcátka na botě a žvýkačky ve vlasech pamatuji ještě ze svého mládí. Dokonce i muž to dcerám uznáva,že v tomto věku se chovají často jako Mimoni a to on jinak svoje plémě dost obhajuje. 

Offline andulka01
12914 příspěvků moje polička 02. srpna 2023 22:45

barbuchapřesně, jsou prostě jinde, spolupráce naprosto nemožná. Ten můj kolega měl zároveň bipolární poruchu, takže tou trávou to zhoršoval. Pro všechny. Přitom jsme, myslím, mohli být velmi zajímavý kreativní tým. Škoda.

Offline Marielle
příspěvků moje polička 02. srpna 2023 23:12

barbucha ad. "a strašně mi lezou na nervy..." mluvíš mi z duše. 

Offline Pinot Noir
30230 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 10:35

Jsem úplnej mimoň, teprve když nám v neděli večer šel do oken jakýsi kravál, našla jsem si, co je to to Weeknd, co v Letňanech zrovna hraje:

A hlavně je Abel Tesfaye jednou z největších popových hvězd současnosti. Jeho tři roky starý hit Blinding Lights je nejstreamovanějším songem v historii pop music, předloňské vystoupení na americkém Super Bowlu sledovalo v televizi 92 milionů diváků, jako první umělec v historii překonal hranici 100 milionů posluchačů na Spotify.

No já se o jeho existenci dozvěděla teprve v neděli večer.

Offline Magráta
8164 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 10:47

Pinot Noir já se přiznám, že ho znám jen kvůli tomu, že hrál v seriálu Idol (který  jsem ale neviděla, jen jsem o něm četla na csfd). Tak jsem si pustila jeho prý nejznámnější písničku a zjistila, že ji znám, ale nevím, že to zpívá on (a nelíbí se mi). Jinak ale koncert prý byl super 

Offline SunEclipse
3523 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 10:48

Pinot Noir ja o jeho existenci take doted netusila

Offline Karja
45133 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 10:49

Pinot Noir Hahaha, tak takhle jsem někdy před 4 lety nevěděla, kdo je Eddie Stoilow, když mi kamarádka říkala, že na něj budou mít nástup na svatbě. Tak se mě zeptala, kde jako žiju:-D. The weekenda znám z bulváru, jakoby kdo s ním chodil, hudbu ne:-D

Offline SunEclipse
3523 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 10:54

Karja tak toho taky neznam

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 10:54

Pinot Noir Buď v klidu, jsem si teď pustila ten jeho největší hit, co píšeš, a neznám ho. Tím pádem asi ani žádný jiný. Že je to zpěvák a bude mít tady koncert jsem teda věděla. To snad bylo ve všech kulturních zprávách.

Offline Pinot Noir
30230 příspěvků moje polička 08. srpna 2023 10:57
Reakce na notna:

To snad bylo ve všech kulturních zprávách.

​No právě.

Čumím jen na instáč a vím prd.