Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline notna
9639 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:07
Reakce na continuity:

711990

Co se týče zdraví a fyzioterapie je jenom jedna věc horší než neplavat vůbec. a to plavat s obličejem nad vodou. To je snad lepší se na to vykašlat, protože prospěšné to moc není. 

​Tomu říkám styl paní radová a plavu tak. Hrozny, nejde se mi to odnaučit Nejvtipnější na tom je, že nás takto učili plavat v kurzu na zš celou dobu tj několik let a mám za to diplomy delfína

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:12

notna vem si trénerku, nejlíp takovou co trénuje děti. 

Ani obličej pod vodou nutně neznamená plavat správně, to byl můj případ. Ona mi ukázala, jak to dělat, za dvě lekce bylo vymalovano a ta další tři jsem uměla znak.

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:19

continuity Taky mě to napadlo, ale je to někde vzadu v pořadníku, co chci udělat. Veřejný plavání nijak v oblibě nemám, k moři taky moc nejezdím. Letos mě naučili v moři snorchlovat, tak nemám vůbec potřebu to řešit.

Offline Isca
4897 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:21

Renusatko K tomu mě napadlo, že takoví ti fakt nadšení plavci, co potřebují před sebou volné metry a kilometry vody, a někam doplavat, a případně se trochu porvat s vlnami, a proto se neradi mačkají v bazénu s ostatními účastníky zájezdu, se do velké míry kryjí s osobami, které rády chodí na  túry/jezdí na kole, a proto se vyskytují v jiném ubytování a na jiných místech, než v hotelech s bazénem. Chjo, třeba se mi to rameno někdy spraví, a ještě si pořádně zaplavu.

Offline Isca
4897 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:22

continuity Co jsi dělala špatně?

Offline dorota
1240 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:24

Mne stačí prechádzať sa po pláži či nábreží rieky, jazera, mám rada posedieť si pri vode, ale do vody nevleziem, ani zmáčať si nohy. Plávať neviem, bojím sa hĺbky vody, hlavu pod vodu nedám vôbec.

My celkovo nie sme vodomilná rodina, nechodíme sa kúpať ani plávať. A celkom ma fascinuje, ako si niektorí ľudia nevedia predstaviť leto bez vody, kúpania. Ja sa bez toho zaobídem.

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:28

viktorka_od splavu nevim, tak treba si fakt jenom neni jistej, asi bych zrovna neobvinovala lidi z toho, ze zbytecne neriskujou, ne? Lepsi nez kdyby se vydali doprostred prehrady a pak je nekdo musel lovit...

Offline andulka01
12914 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:31

continuity 711990 každá voda může být ok a každá nebezpečná, Jadran, oceán, koupalište ve vsi. Potápěčských smrtelných nehod v pětimetrovém bazénu i devítimetrovém lomu znám moc a moc, v moři ještě víc. Plavat daleko do moře/jezera/ přehrady bez doprovodu plavidla je zcela zbytečný risk i pro dobré plavce. Minimálně proto, že dál od břehu bývá plavební dráha (řeky a přehrady) nebo příbřežní vody, kde samotný plavec nemá co dělat a to i s bójí. 

A Jadran zrovna bych vůbec nezlehčovala, byla jsem svědkem, jak se more jak Tálínský rybník během čtvrt hodiny změnilo na dvoumetrové vlnobití. 

Jinak do statistiky: koupu se a plavu skoro kdekoliv a kdykoliv. Miluju lomy, pískovny a řeky. Ohře je super i když je sakra studená. A obecně se čistota řek hodně zlepšila, taková Vltava v Braníku je teď skvělá (chodím tam skoro třicet let, tak mám srovnání)

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:36

Iscanedostatečné jsem tahala ramena z vody, jenom (zakloněnou) hlavu, takže zas přetížená krční páteř. 

Jinak je nejlepší na záda znak. I když ho neplaveš úplně správně, téměř si neuškodis. Akorát pod holým nebem to málokdo dá alespoň trochu rovně. 

Offline Karja
45136 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:51

711990Já jsem si byla vloni zaplavat sama, normálně na rybník, kterej jsem přeplavala tak v 9 letech. Tak přijela jsem a řekla si ,,ty vole, mám dvě děti, přece nepůjdu na hloubku,, a plavala jsem podel břehu:-D

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:03

Karja no asi tak:D

Offline Janulik03
20490 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:09

Kedusi, kedysi som ako 30rocna, isla na kurz plávania. A tam trénerka pri pohľade na mňa vyhlasila, ze vy teda asi plávať moc nebudete a ak ano tak asi to bude dosť ťažké, a jednou rukou to bude stále dookola.

Myslím, že doteraz jej hučí v hlave, aku vlnu spustila. 

Každý nech si pláva ako vie a chce, len nech nechá priestor ostatným.

Offline Isca
4897 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:16

Janulik03 Dík, že jsi to napsala, to je moje noční můra z kurzů, který slibují, že naučí plavat/tančit/zpívat/levitovat každýho - že já budu ta výjimka. 

Offline Černá kočka
1787 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:20

Ja jsem se dnes nechala premluvit na takove male vesnicke koupaliste, jeli jsme tam na kole hned na oteviracku a jak tam nebylo rano moc lidi tak i ten mensi bazen byl super. Kolem jedenacte uz to bylo nesnesitelne co se tyce poctu lidi, zavrsila to jedna pani s asi triletym chlapeckem, ktery chtel curat, tak mu rekla, at se vycura, jenom at da pozor at jim nepocura deku. Tak chlapecek kousek poodesel a vycural se na osusku nam.  Jeho matka to sledovala, ale reakce nula. Radsi jsme to rychle zabalili. Na ceste zpatky jsme jeli kolem mista se starym kamennym krizem, moc hezke misto ve stinu u stareho dubu, chteli jsme tam zastavit, ale uz tam byl par neco kolem tricitky. Opirali kola o tem stary kriz a ten chlap co myslite, ze delal primo u toho krize.Ze to nedochazi detem chapu,ale ze ani tem dospelym .Tady byly tak  dva kroky do krovi.

Offline rasaNori
8898 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:22

Isca děkuji nacelniku:D ale jo, letošní velká dovolená v záplavě těch malých byla výjimečná tím, že i můj nevodomilny muž byl každý den naložený aspoň po kolena ve vodě. Hned za hranicemi Bosny teče městem Bihac řeka, úplně čirá, tam to ke koupání zvalo samo. A přitom to bylo velký jak Vltava, kam bych nevlezla protože teče Prahou, že jokoupali jsme se v něčem co vypadalo jako rašelinové jezero, nikde nikdo, v horských řekách a potocich, ale u nás prostě ne, přijde mi to všechno špinavé. 

Ale třeba když mě kamarád v LA vzal na surfa, stylem jdem já ti to vysvětlím ve vodě, a vlny nebyly úplně vysoké ale malé taky zrovna ne, to jsem se bála docela dost. V jedné blbe situaci jsem si vzpomněla na film surfarka, tím jsem to vyřešila ale i tak:D A úplně nejvíc jsem se bála v moři v Omanskem zálivu, tam jsem čekala žraloka za každou vlnou 

Offline Gatita
8766 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:30

continuity jo, mne stacila pouha jedna lekce na nauceni prsou a znaku. Posunulo me to neskutecne, od te doby plavani miluju. Ale kraula jsem se nenaucila ani po deseti. 

Offline Gatita
8766 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:32

Karja kup si tu bojku!

Nemusim rikat, ze od te doby, co ji mam, se mi postestilo na jezero jen jednou

Offline Janulik03
20490 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:33

Isca no ale plávať viem. Nebola to jej zasluha, skor ma to s prepáčením ,nasralo. A nie som dobrý plavec, vody sa viac menej bojim ked je hlbšia, a tvar si nerada namocim, vadí mi aj ked niekto vodu prska pri mne. Ale viac mi vadi podceňovanie, vysmech, a take to jemne pohrdanie.

Offline dzizisketa
9079 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:37

continuity 

Takovou bych potřebovala, taky neumím plavat s hlavou pod vodou. U mě je to umocněné ještě tím, že nosím čočky a mám celkem dost dioptrií na dálku, takže při běžném koupání stejně tu hlavu pod vodu moc nestrkam.

Offline Karja
45136 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 16:45

GatitaProsím tě, já nic neuplavu, mě to úplně teď táhne ke dnu, jak nejsem v kondici:-D. A ten rybník je fakt malej, tam bych s bojkou byla normálně jak šáhlá:-D

Janulik03Strašně neomalená. 

Moje mamka plavat neumí, vůbec se nekoupe, a přitom z dětství mam hlavně vzpomínky od vody, všechno s námi odtáhl táta:-D