Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 20:42

continuity tak nemusíme slovíčkařit, ne? Já tomu poležení na lehátku se skleničkou vína taky budu říkat "zaplavat si".

Offline dzizisketa
9079 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 20:43

Karoleena 

Ještě že mám knihovnu v podstatě přes cestu

Offline letfenixa
11005 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 20:48

Ja plávam len v mori, takže teraz je to po 8 rokoch. Doma som ochotná sa ísť brodiť potokom na ochladenie. 

Tie prírodné kúpaliská domáce sú krásne. 

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 20:49

Pinot Noir tak jsem to opravdu špatně pochopila, plavat je pro mě plavat. Já si představila člověka, co dělá ve vodě tempa.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. srpna 2023 20:51

continuity aspoň už víme, proč si dospělí lidé pořizují ty zahradní "louže"

Offline Potrefenáhusa
39186 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 21:41

Pinot Noir já je uplne chápu, my se teď v těch vedrech jezdíme koupat tady kousek do Ohře, plavu par minut na místě v protiproudu ve studeny vode a ke stesti mi to úplně stačí, nepotrebuju uplavat 2 km 

Online Garfie
28734 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 05:20

MP Meri dzizisketa Taky myslím, že je to dáno aspoň částečně tou dostupností. Já třeba i pamatuju, že ještě když jsem byla malá, pomalu každá větší vesnice měla vlastní koupaliště/bazén. A my se třeba chodili koupat do rybníků, které jsou okolo, ale dnes jsou všechny hrozně špinavé (možná byly i tehdy, haha, ale myslím že ne), nikdo se v nich nekoupe.

Přijde mi to líto, když vidím třeba dospívající neteř, jak tráví dny u rodičovského bazénu maximálně s kamarádkou....já mám ty nejlepší vzpomínky na takové to nevinné flirtování s cizíma klukama na sousední dece!!!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 06:05

Garfie Bať, bať, dopoledne na třešňové brigádě, odpoledne u rybníka nebo hasičské nádrže a večer v letním kině. Batalión kamarádů, smíchu a radosti.

Online Garfie
28734 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 06:13

Kan

Offline Karja
45136 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 06:56

Včera vam muselo pískat všem v uších, půl odpoledne jsem prostala v bazénu jako dozor skluzavky, po krk ve vodě, husina na celém těle a myslela jsem jen na to, jaké by to bylo smočit se s děckama max po ty kotníky:-D 

Offline dzizisketa
9079 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 09:10

Potrefenáhusa 

Koupání v Ohři

Škoda, že na chalupu jedeme až příští týden, to už asi na řeku nebude.

Offline dzizisketa
9079 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 09:13

Garfie 

Škoda, že už v Praze nejsou plovárny na řece.

Ta dostupnost veřejného koupání jde IMHO ruku v ruce s tím, že se lidi začali štítit hlavně přírodní vody. Pokud to samozřejmě není moře

Offline viktorka_od splavu
49530 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 09:26

dzizisketa ja mam koupani v prirodni vode nejradeji, mnohem vic se stitim tech proch... narvanych bazenu:-) 

rekla bych ze to je i tim, ze spousta lidi neumi plavat/boji se. 

edit - jo a u toho more to travi stejne v bazenu

Online Garfie
28734 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 09:31

viktorka_od splavu Fakt myslíš, že lidi neumí plavat? Jako nemyslím tím bůhvíjaké plavce, ale takové normální plavání, blízko břehu třeba...myslela jsem, že to je u nás vcelku běžná znalost. :-) Zrovna vedle píšu, jak mě překvapilo, že dvě čínské kamarádky mojí dcery neumí plavat (a plavání měly ve škole, není to věci jiné kultury). 

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 09:53

dzizisketa Přírodní vody se neštítím, ale toho, co kdo do ní vypustí, ano. My jsme jeden rok byly na týden na hausobotu na Orliku. Měli jsme půjčené celkem 3 a 2 z nich vypouštěli odpad přímo do vody. jen ten náš měl chemický záchod. Když jsem viděla to množství lodí a hausbotů, k tomu tehdy hodně sinice, tak mě přešla na koupání chuť. to už raděj vlezu do nějakého bahňáku mimo civilizaci. Do řeky, která už protekla nějakým větším městem vlezu tak po kolena při venčení psa.

Jinak se přiznávám, že se úplně strašně štítím vířivek. Racionálně vím, že je tam asi takové množštví chemie, které udržuje tu vodu v dobrém stavu, ale můžu si to opakovat kolikrát chci a přijde mi ta voda slizká a smradlavá.

Offline viktorka_od splavu
49530 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 09:58

Garfieno prave - u brehu nebo v bazenu. fakt znam mrak lidi co sice umi delat tempa, ale nepousti se dal nez dosahnou nebo max par metru. opatrnym dotazovanim ci pozorovanim uz je odhalim razdva;-) a zjistila jsem prave, ze velka cast tech, kteti se mnou nevhteji na prigl, ze fuj.. nakonec priznaji ze vlastne plavat nechteji, ze se chteji jen namocit a ta volna voda je desi

a aby to nevyznelo ze se nejak chlubim, to vubec, ja nejsem buhvijaky plavec ani neumim kraula, ale takovy ty klidny rybniky to je pro me raj, ze si jen tak pomalu uzivam vody a klidu.. Ryba no:-P

Offline Tabea
8441 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 09:59

notna včera jsme byli v Baselu a spousta lidí lezla do Rýna a nechávala se unášet proudem o kus dál. Z mostu vypadala ta voda čistě, bylo vidět dost hluboko. Snad bych tam i vlezla. Jinak mě rybníky nelákají, bazény teda taky ne, ale s dětma chodím. Do rybníku ne, tam jdou samy.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 10:17

Kokoska No vidíš a my z Brna jezdíme zrovna do Žabčic rádi. Je tam plavecký bazén, kam nesmí neplavci, nafukovačky, hračky, skákači a házeči. Takže si tam super zaplaveme. Ale je pravda, že jsme tam začali jezdit, když jsem měli větší kluky, které už jsem nemusela hlídat na každém.kroku. Oni si tam užili svoje a my taky. Stín tam není, ale spousta slunečníků na půjčení, obrovský prostor, pokud nepotřebuješ ležet zrovna u těch rychlých občerstvení a hlavně skvělá restsurace, kde se normálně najíš bez fastfoodových kravin.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 10:41

Garfie viktorka_od splavu o tom jsem zrovna přemýšlela letos u moře. V červnu bylo moře studené a bazén taky. Navíc tam bylo 99% důchodců. V moři úplně jen my, v bazénu občas někdo na schodech. Tak jsem to přisuzovala těm 19-20 stupňům. Teď ovšem to stejné a přitom moře mělo asi 25 a bazén taky a vzduch 37.....a nikde nikdo. Tak jsem si říkala, jestli je to tím, že lidi neumí plavat. 

Online Garfie
28734 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 11:04

Renusatko  Třeba je to prostě nebaví. :-) Já taky nejsem bůhvíjaký plavec a třeba moře mám úplně nejraději z břehu!