Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Garfie
28734 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:15

Já se třeba v moří bojím, nikdy neplavu daleko od břehu, normálně mám nějakou fóbii a na volném moři bych se zbláznila strachy. Asi jsem jako dítě neměla potají sledovat Čelisti.

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:16

711990

Jadran není moře?

Zcela vážně. bývalé svagrove se utopila na Jadranu švagrová pri potápění, byly už na hladine. 

Plavu myslím solidně a z volné vody mám celkem respekt. treba to čo dělal táta (malinká hlavička daleko za bojkami v Černém moři) bych nikdy nedělala. Kdyz už teda chci dál, většinou ukecám muže, aby mě doprovázel na paddle boardu, ale človek si většinou zaplave i 50m od brehu, nemusí to byť čtvrt kilometru. 

Offline slniecko admin
19783 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:17
Reakce na Tabea:

​já bych na první nástřel rekla, že jsou okolo domů větší pozemky než v jiných zemích. Beru to podle zahrad, co jsem viděla různě po Německu.  

​Ja dám ako ďalší nástrel, že trebárs na konfederačnom juhu USA, kde som kedysi trávila X prázdnin má valná väčšina obytných štvrtí (subdivision) - proste odbočka z diaľnice a pár ulíc - jeden bazén, ktorý si hradia spoločne a spoločne prispievajú na údržbu. A to aj mnohé pomerne lacné subdivisions.

Jediná vec, ktorá ma tu odradila od toho mať svoj (pidi)bazénik kým sme bývali v dome bola údržba. Stačilo sa starať o ten modrý samodržiak a aj ten bola v lete záchrana. Inak teda to sedieť na teráske pri bazéne a dozerať na vzstrájajúce deti, večer sa na pár minút namočiť po horúcom dni, vyzerá to banálne, ake to je podľa mňa úžasná vec! A už ten vzduch, keď človek sedí v blízkosti vody je iný.

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:21

711990 jo, já se na Madeiře jednu horkou chvilku obávala, že se mi toho žebříku z oceánu na římsu kdesi nad hlavou už nepodaří zachytit, nebo že mě to naopak na to železo hodí a buď bude rovnou po mně, nebo se aspoň škaredě pomlátím. A přitom hezký den, po žádné bouřce, takový asi běžný stav oceánu. No ale samozřejmě by se ti lidi, kteří si tam celé dopoledne četli a popíjeli madeiru, měli zpakovat a valit domů k rybníku a nezabírat tam místo plavcům.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:22

slniecko No jejda, že úžasná, na pozemku to dělá strašně moc!Třeba takový mini jezírko s vodopádem, nebo umělým potokem. Z toho profitují ptáci, hmyz, rostliny. Ale co chceš po lidech, když se jedni štítí, neumí plavat a druzí trénují na olympiádu. :D

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:25

Kan mně se líbí zahrady, kterými vede opravdový potůček.

Ale teda jen do prvních povodní. 

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:29

Malenge Tak to mě nenapadlo, že týden v hotelu u bazénu by měl takové účinky, byť ten vzduch tam bude samozřejmě jiný. Ona fakt nevyjde ani na tu pláž, do města se projít. Já chápu ten relax, fakt hodně pracuje, já jí to nijak nevymlouvam. Jen mi to přijde bizarní :⁠-⁠)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:33

Zuzuli já se taky v moři koupu celkem nerada, vadí mi, že je slané, pálí mě pak obličej. Už v pubertě jsem rodiče nutila vybírat pláž se sprchou nebo aspoň tahat jednu petku s vodou navíc. V tomhle je fajn ten Balt, oceány nejsou tak slané jako jadran. 

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:34

continuity no je to takovej rybnicektam se odvazim normalne plavat, ale v oceanu proste pres vlny nejdu. 

Offline viktorka_od splavu
49530 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:40

711990 to je vtipny, ja tu napisu ze z mych zkusenosti lidi kteri nechteji do prirodni vody vetsinou neumeji plavat a hned je z toho zkouska odvahy z plavceni v oceanuja psala o ne/plavcich na rybniku ci prehrade v tuzemsku, kteri se zastituji stitenim se

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:48

711990 Pinot Noir Ale no tak Se tady bavíme o koupání v moři na běžných plážích u hotelů. K tomu snad žádné extra zkušenosti nejsou potřeba. Není řeč o plaváni na otevřeném moři nebo oceánu se skalnatým pobřežím. Pak už jen padla domněnka, že třeba neumí plavat ten, kdo do té vody nevleze. Ať už je to u moře nevo bazénu nebo rybníka.

A uz vůbec si nemyslím, že by někdo někam neměl jezdit. Mně to přijde jen divný jet k moři a nejit se na něj ani podívat. A je to jen můj subjektivní názor. 

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:53

viktorka_od splavu tak nekdo si nerad namaci oblicej, ja sem zjistila ze spousta lidi kolem me neumi plavat s oblicejem pod vodou, ale nerekla bych tomu ze neumej plavat. A ted kdyz jsem cetla, co vsechno se vypousti z lodi, uz se stitim taky.

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:55

notna ja to chapu, jen to ale potvrzuje, ze kazdej si predstavuje neco jinyho pod koupanim a plavanim a tim taky zacala diskuze :D

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:57
Reakce na 711990:

A ted kdyz jsem cetla, co vsechno se vypousti z lodi, uz se stitim taky.

​Jo, já se doteď štítila jen havěti na dně!

Kdo to vůbec začal, s tím koupáním?! Chtějí to hodit na mě, ale já to nebyla!

Offline viktorka_od splavu
49530 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:57

711990 a clovek ktery nejde dal nez dosahne pak co? to je stejny jako lidi co umi pismenka i prelouskaji slovo, ale neumi cist

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:57

711990já bych se vyhla těm přístavištim, pokud je ten ekosystém dost velký, je to stabilní a nikterak závadná voda. Ryby taky nechodí na suchý záchod na břehu. 

Zrovna mi teď ségra vykládala, že u nich na chatě sousedí prakticky vylévají žumpy do potoka. No nechali udělat rozbor a pár desítek metrů níže je voda zcela nezávadná. Pit to jistě nebudou, ale děti se v tom v létě bez problémů ráchaji 

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 14:59

711990

Co se týče zdraví a fyzioterapie je jenom jedna věc horší než neplavat vůbec. a to plavat s obličejem nad vodou. To je snad lepší se na to vykašlat, protože prospěšné to moc není. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:00

711990 s obličejem pod vodou mám taky problém.Uplavu bez problému tři kilometry.A vody v rybnících a přehradách se štítím.Miluju moře,ale břeh mám ráda poměrně blízko.A doma mi stačí vířivka.Hlavně že je osvěžení.Vířivek sdílených se opět štítím

Offline notna
9639 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:03

continuity Taky si myslím, že ekosystém to zvládne, když toho není moc. Ale na tom Orlíku to teda nevypadalo, že to zvladá.

Kamarádi mají penzion v horách, vodu berou z potoka nad nimi v kopci. Báli se, co s vodou udělají tam nově vzniklé pastviny s dobytkem a rozbory, které musí dělat pravidelne mají stále ty stejné vyhovující hodnoty. 

Offline Pinot Noir
30234 příspěvků moje polička 24. srpna 2023 15:07
Reakce na EDITH4B:

711990 s obličejem pod vodou mám taky problém.Uplavu bez problému tři kilometry.A vody v rybnících a přehradách se štítím.Miluju moře,ale břeh mám ráda poměrně blízko.A doma mi stačí vířivka.Hlavně že je osvěžení.Vířivek sdílených se opět štítím

​Tohle můžu podepsat, jen obličej pod vodou mi nevadí, ale neumím nejspíš plavat "správně", nikdo mě to nenaučil. Přesto uplavu dost.