Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
44112 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 23:25

Tak jsme dali schůzi vlastníků. Hned na začátku se členky výboru pustili do sebe, pak se řešil prodej sklepů. No nezadalo si to s Vlastníky. Podle mě to klidně mohli pouštět rovnou do televize na vysílacích právech vyděláme víc než z příspěvků do fondu oprav. 

Ale přežili jsme a vcelku se i odhlasovalo co jsme chtěli. Akorát jsem porušila dietní režim, protože za střízliva to fakt nešlo. Příště se tam zas chystám za pět let. To se fakt nedá. 

Argumenty:

- nehlasuji pro novou členku výboru, protože si myslím, že ve výboru měl byt chlap ( kdyby se tak nějaký dobrovolně prihlásil)

- správce, který řeši odečty, by měl zajistit investování volných financnich prostředků 

- Moneta banka je nedůvěryhodná, protože se už 4x přejmenovala

- a ultimátní já zahlasovala "za" a všichni ostatní proti, tak to tam slečno přepište.

Offline Garfie
28741 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 00:12

continuity Promiň, ale vidím to v živých barvách! My naštěstí míváme ty schůze docela pohodové, hlavně všichni mají společného nepřítele a to jsou moji podnájemníci, ale na to už jsem zvyklá. 

Online DruI
5634 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 00:16

continuity Prosímtě nestraš mě, my máme schůzi za čtrnáct dní a já jsem včera kývla na to stát se členkou výboru ;o) 

Offline continuity
44112 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 08:01

DruI nevěšej hlavu, my jsme bývalé štátne byty, pořád je tam několik bytů městské části. Věkový průměr na schůzi je 70 let. Půlka těch babek neslyší (což jim vůbec nebrání se posadit do poslední řady), část vůbec netuší o čem se hlasuje a všichni společně doufají, že umřou dřív než bude potřeba nová střecha, aby se náhodou nemusel navyšovat fond oprav. 

Byli jsme tam výhradně kvůli tomu, abychom podpořili novou předsedkyni, bez muže by jim tam regulérně sežrali. 

Offline JankaM
3161 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 08:10

DruI chci tě podpořit, jsem taky členka výboru, sama mám na starosti tvorbu vánočního přání do všech vchodů, občas uštípnu bez, který prorůstá keřem u našeho vchodu . 

Ale komplet revitalizace fasády, balkony a střecha nás čeká, tak ještě bude veselo. 

Offline Kokoska
35409 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 08:24

continuity v dome, kde bydleli nasi, je vekovy prumer podobny, mozna vyssi. Jednou jsem tam byla misto taty na schuzi a bylo to to samy, hodinu se omilalo, ze nekdo si ulozil neco na pudu. Dotycny vysvetlil, ze uz ma zarizeny odvoz, ze vi, ze to tam nemuze zustat a do tydne to zmizi. Takze se o tom mluvilo porad dokola, co to jako je a proc a kdyby kazdy... V tom dome si lidi uklizeji sami, maji rozpis a protoze babky uz se nedokazou plazit s hadrem po schodech, vetsinou tam uklizi jejich deti nebo jini pribuzni, kteri tam kvuli tomu nabehnou, stejne jako ja se segrou. Tak jsem se zeptala, jestli by to neslo zadat nejake firme, no to jsem si dala. Vyhazovat zbuhdarma penize, toť. V susarne je nejaka jimka z odpadu, kolikrat to smrdi celym barakem, ale opravu nebude delat firma, ktera je na to specializovana, zavola se (uz asi po paty) znamy, ktery to vycisti a lip zadekluje. Opet zduvodneni je stalo by to penize. A tak to slo porad dokola od strechy po sklep a zpatky, az jsem rekla, ze cekam telefon a odesla jsem. 

Ted uz rodice nejsou, uvazujem o vymene za neco mensiho, co by si nechala sestra. Tak musime dat pozor, v jakem dome by to bylo :)

Online DruI
5634 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 09:28

continuity No my hlavně máme v domě jednoho protivného dědka, kterej si myslí (omlouvám se za vulgarismus), že sežral Šalamounovo hovno. Takže jak on se pustí do debaty, tak jsme rádi, že schůze skončí před půlnocí.

JankaM Nás právě revitalizace střechy a fasády čeká. Ona se sice revitalizovala fasáda pár let předtím, než jsme se nastěhovali, ale fasáda se nezateplila, protože v ložnicích přece nemusí být teplo a použili se původní parapety, aby se ušetřilo, takže teď je v ložnicích zima a kolem parapetů zatéká

Offline continuity
44112 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 09:59

DruItakový je vkazden domě. My jsme velký dům, takže jsou tam ti vsudebylove tri. 

Včera se řešila kromě jiného také výměna odpadních trubek, návrh na projekt je 3 mega, tak se výbor s někým domluvil, že necha udělat nějaký monitoring asi za 40 tisíc, kde je problém, ať se opravují ty vadné části. No I to je problém, protože to prý neni vhodný způsob, jak to zjišťovat. Asi každý otevřeme dvířka do šachty a zavoláme haló.

Podle čeho se o tom bude to ozhodovat vi bůh, někteří by nejraději počkali na byty vytopené hovnama a pak to řešili jako pojistnou událost. Jako fakt tam radši nechodit. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:15

Já bych naopak do výboru chtěla, jenže výroční schůze byla den potom, co jsme se nastěhovali, já s miminem a starším, den predtim jsem ještě ležela na JIPu ... no netroufla jsem si kandidovat

My máme všechno důležité hotové, úvěr jsem pochopila máme celkem výhodný a víceméně se přemýšlí, co dal ... strašně se mi líbí zelene střechy, to by byl sen, ale muselo by se nechat spočítat nosnost a buhvi, jestli by to vyšlo. Ale začala jsem aspoň s návrhem na spolecny komposter, tak to vypadá, ze aspoň klapne.

Online DruI
5634 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:18

continuity Ono je to fakt všude stejný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:22

DruI u nás výbor fungoval víceméně ze setrvačnosti, nikdo to nechtěl dělat a zároveň to ti lidé nechtěli položit. Až tam naštvali mého muže, ten to ze dne na den položil. Teď máme takový ten najatý výbor, v kontrolním jednu akční sousedku,... a začíná to vypadat, že aspibyty vchodové dveře budou. Už se o nich mluví minimálně těch sedm let, co tu bydlíme jenže někteří pamatují výměnu za ty stávající před patnácti lety a tím pádem jim přijdou nové

Offline continuity
44112 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:32

MP Meri běž se předtím podívat alespoň na jednu schůzi, pokud můžu radit. U nás je to fakt peklo a hned na začátku se ukázalo, že nová předsedkyně tam nikdy nebyla. 

Ono je někdy dobré vědět, že bývalý predseda chodí sousedkam měnit žárovky, takže ty proti němu nepůjdou i kdyby zpronevěřil půlku fondu oprav a ne jednu objednávku za pár desítek tisíc. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:38

continuity Jo, my jsme tam byli. Mě tyhle akce baví, v domovským městě jsem chodila i na zastupitelstvo, do dneska si ho občas pustím aspoň on-line. 
A bylo to celkem v poklidu, předseda v pohodě chlap, lidi podle očekávání víceméně leklý ryby, řešily se hlavně vraky aut, co zabiraj místa. A na předsedkyni se vubec nehrnu, členka výboru by mi bohate stačila

Online DruI
5634 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:53

EvaevaNo, my teď alespoň budeme odhlasovávat správcovskou firmu, tak teoreticky výbor bude jenom zadávat úkoly a kontrolovat :o)

Online DruI
5634 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 10:54

MP MeriTeda, proč ses nepřestěhovala do našeho domu? ;o)

Offline continuity
44112 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 11:08

MP Meri leklý ryby jsou v pohodě, problém jsou ti, co mají pevný názor na všechno.

U nás je to fakt jak ve Vlastnících, akorát je větší dům, takže tam nesedí 10 lidí, ale 40.

Offline Marbuša
1458 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 12:10
Reakce na continuity:

MP Meri leklý ryby jsou v pohodě, problém jsou ti, co mají pevný názor na všechno.

U nás je to fakt jak ve Vlastnících, akorát je větší dům, takže tam nesedí 10 lidí, ale 40.

​My jsme trochu větší dům, pronajímá se taneční sál

Offline continuity
44112 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 12:38

Marbuša no tak s těmi 40 jsme těsně uznaseni schopni. Bytu je 80, takže cokoliv, co vyžaduje 100% souhlas nemá cenu ani zkoušet. 

Pokud je vás víc, tak fakt lituji. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2023 12:40

continuity muž má byt v domě, kde je asi 20 pater po třeba 10 bytech To si vůbec neumím představit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2023 12:41

continuity 100% souhlas neseženeš asi nikde. Vždycky je nějaký byt, jehož vlastník žije v zahraničí neznámo kde, vlastní ho 8 příbuzných nebo tak něco.