Tady není problém, že vlastníka nesezenes, ale že se ti dva lidi vzpříčí a nic s nima nehne. A to je u 80 bytu mnohem pravděpodobnější než ve 20.
Přiznání
continuity chápu. Já jsem nikdy neslyšela, že by o to někdo v okolí pokoušel. Protože určitě nastane aspoň jedna z těch možností, buď nebude vlastník a když jo, tak se nedohodnou.
continuity naše zasadnutia a hlasovania sa tykaju nielen nasej bytovky (4 vchody po 17 bytov), ale aj majitelov nebytovych priestorov, tj obyvatelia panelaku pred nami, ktori maju pivnice v našom dome, nakoľko v ich dome sú namiesto pivníc obchody. To je teprv lahôdka! Nikdy nikto z nich na žiadnom zasadnutí nebol a za tých čoskoro 20 rokov som ešte ani nikoho v pivnici nestretla, pivnica hneď vedľa našej patrí niekomu odtiaľ.
DruI protivneho dedka máme aj my, mali sme 2, ale jeden už umrel.
A priznám sa, že sa snažím nezapajat do diskusií na FB, ale keď tam niekto tvrdí absolútnu, naviac ľahko dokazatelnu, nepravdu, tak som sa zapojila. Zas som z toho vyšla ako hlúpa ja.
letfenixa já jsem asi ve sklepě nikdy nikoho nepotkala. A to máme jednu místnost ob vchod, takže vždycky projdeme sklepy všech tří vchodů.
Jinak to teda máte dobře vymyšlené, kdo by chodil na schůzi jen kvůli sklípku. Ale oni nemají asi až takovou plochu, aby to výrazně ohrozilo usnášeníschopnost, ne?
Marbuša my máme 52 bytů, některé jsou stále družstevní. Na schůzi chodíme do sálu v restauraci, konzumace za vlastní
.
Bývá přítomno tak kolem 40 lidí, někteří mají plnou moc za jiné, ale usnášení schopni jsme vždycky, 100% by to ale nedalo, zatím to není třeba.
Evaeva hm, tak ja neviem, že to súvisí s plochou. Ale nikdy nie sme uznášaniaschopni, po schôdzi vždy prebieha písomne hlasovanie.
letfenixa já nevím, jestli je víc možností. U nás je to podle plochy.
continuity ježíš na schůzi SVJ jsem byla v úterý...tři hodiny ![]()
A přesně, úplně jak film. My jsme zrovna ve fázi opravy balkonů kombinované s deziluzí výboru.
Je to kravina, ale nastvalo mě to...v sezoně chodíme na zahrádku s dětským hřištěm, tisíce tam utratim, známe to, nanuky nastřelene, nějaké piticka, pivo, to se prostě nastrada. Dnes si kluci dali hranolky, menší s tatarkou, ta mu došla . Dala jsem mu petikorunu, ať poprosi ještě o trošku. Za mě přiměřená cena za lžičku tatarky. Borec ho vypoklonkoval s tím, že chce 25,-.
docela mě to znechutilo a jak tam dávám pokaždé tringelty, tak si to příště asi nechám vrátit do korunky.
tv tvl to je strasny![]()
tv To je hňup.
tv znechutilo by mě to hrozně ![]()
Mě dostala porce kečupu pro malou ve Znojmě za 40 Kč a to jí ho ještě zapomněli přinést, tak jsem to musela upomínkovat. Jídlo se mi v tom podniku zdálo cenově ale jinak takový lehce vyšší standard.
Snědla jsem slané karamely s čili a vypila pivo s čili a teď jsem zvědavá.
Evaeva
Tady není problém, že vlastníka nesezenes, ale že se ti dva lidi vzpříčí a nic s nima nehne. A to je u 80 bytu mnohem pravděpodobnější než ve 20.
My jsme SVJ o pěti vchodech po 12 patrech a 3 bytech na patro ![]()
Já na schůze přestala chodit, ještě dokud se fyzicky konaly... zaplaťpámbu o covidu to nešlo a výbor pokračuje v písemným styku i nadále.
Náš předseda je vykuk nejvyššího stupně (inu starej komouš), místní babky má zmáknutý natolik, že každoročně píšou žádosti aby mu (předsedovi) byla udělena mimořádná odměna v řádu desítek tisíc (!!) a ani se nestydí za to, že těch pár dopisů má úplně stejnej text
Že si celej výbor (takto největší socky v baráku) ihned po proběhlejch výběrovejch řízeních před lety zrekonstruoval kvartýry, byla asi jen náhoda... a to, že úklid a drobnou údržbu prováděj zásadně jen předsedovi příbuzný, asi taky.
Nejvíc mě teda ten předseda sere, jak chodí pod balkónama a všem nebohejm seniorům a zvláště seniorkám vykládá o fyjalově drahotě a všeobecným úpadku a hrozící smrti hladem a zimou, čemuž by moh podle všeho zabránit jen bureš a spol. Zlodějnu mu odpustím, ale tohle teda ne! ![]()
Snědla jsem slané karamely s čili a vypila pivo s čili a teď jsem zvědavá.
Tak jak? ![]()
Já včera vypila velkou sklenici šťávy z kysanýho zelí a zajedla to křupavým bůčkem - a nestalo se kupodivu vůbec nic ![]()
Evaeva
Můžu ti říct, že je to úplně jedno. My jsme dům o 12 bytech a ve společenství dva vchody. I když dost lidí u nás vlastní dva byty, tak 100% účast je scifi. Mimoto jsou tam lidi, kteří rovnou řeknou, že je tam nikdo neuvidí. Lidi, které zastupují jejch děti, ale o domě nemají žádné informace a Vlastníky, bych mohla napsat druhý díl, protože přesně tak to je. Oni to spolu stavěli, znají se, tykají si, děti se znají a půl schůze je vytahování historek, 40 let starých.
Nemáme zatepleno, protože nová omítka to zateplí dostatečně, nemáme opravenou střechu, protože to potřebují jen vrchní patra, nemáme zajištěnou kočárkárnu, protože tam nemají všichni něco, kácení stromu za domem, čeká se až strom spadne, protože zatím se nic nestalo. Hlasování o opravě balkónů, byla hádka přes 3 hodiny a nic se nevyřešilo.
Nase svj je taky sileny. Schuze trvaji 3-4hod a byvaji hodne akcni. Na te posledni se predseda popral s jednim vlastnikem, do te doby se vzdycky jen hadali. Kam se hrabe film.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY