Pinot Noir Příště tam zkus nakrájet bramboru, dokáže tu sůl trochu stáhnout.
Přiznání
tzaziki do carbonara? Ty se nedají dlouho vařit.
tzaziki zjistila jsem to až na talíři, s tím už nic udělat nešlo.
continuity Aaaa, špatně jsem "četla" myslela jsem, že je řeč o boloňských špagetách.
Já teď dělám se dvěma klukama, oni jsou mladší než já, člověk by si neřekl o moc, tak o 6, 7 let, ale asi jak jsou to asi i kluci, oni jsou už uplně jiní, mně přijdou jak jiná generace:-D. Nebo jsem moc retro já. Ale výhoda je, že jak sedím doma, tak pro tyhlety mladíky je běžnější ta komunikace ta psaná, jakoby mně by to dřív pracovně docela štvalo, ráda jsem co se dalo řešila z očí do očí, prostě je to rychlý, ale přijde mi, že oni už to tak nemají, že jim to chatování přijde víc běžné.
Karja Já myslím, že je to hlavně spíš o zvyku než p kumikaci. Já jsem starší než ty, ale v předposlední firmě, pro kterou jsem pracovala, jsme z více důvodů postupně přešli taky na psanou komunikaci, scházeli jsme se osobně jen jdnou týdně a fungovalo to dobře. Při tom psaní částečně odpadnou takový ty plevelný řeči, co člověk vede, a jde se víc k tématu mi přijde. Všichni jsme se shodli, že víc práce uděláme z domova než během toho dne v kanceláři (i když tam to zas mělo jiný výhody - líp se řešily věci, kde bylo třeba domluvy víc lidí najednou, taky jsme šli na společnej oběd :-)
Zina No tak jsem zvědavá, jak nám to půjde. Ono je blbý, že při psaní já nepokládám takový ty blbý dotazy typu "prosím tě, jak se v excelu....":-D. A to je tak špatný, když nevíš:D. Ale jako mně fakt přijdou kdyby byli o dvacet let mladší...ale možná jo, já mám ten mentální věk z místního kolektivního testu 45 let, tak to tak odpovídá.
Karja u muže si píšou i s kolegou sedícím vedle
Tam to bude oborem
Evaeva Jo ono jde i obsah konverzace, i když to mám už i v mluvené:-D
Karja ten vek na to ma urcite taky vliv, nam ted rikal zakaznik, ze jak nabiraji nove, mlade zamestnance, tak oni odmitaji uplne telefonovat, ze si chteji jen psat, maily, pres whatsup, pres cokoliv, ale nemluvit
Karja tak to ja napisu a pak se vzajemne pripojujeme pres ovlaeani k PC toho druhemu.
baltik Já nejradši osobně všechno, ono je teda blbý, že pak to musíš mít stejně nějak podložený. Takže někdy je to osobní uplně blbý, protože ti to ten člověk vysvětlí a ty mu ještě stejně pošleš mail....Jako ti moji kolegové normálně telefonují jako blázen, to všechno v pohodě, jen mi přijde, že tu ochotu chatovat mají prostě vyšší, plus ta forma, to je už často uplně mimo mě.
Candance No to by se mi hodilo, aby se připojili ke mně a udělali tu práci za mě:-D Ideální by to bylo
baltik lol jak ja tomu rozumim
a to nejsem gen Z
baltik tak já jsem tedy duchem mladá celej život, telefonování nenavidím, na každý hovor se psychicky připravuju, kolikrát včetně střevní očisty ![]()
Pinot Noir Jako jeden můj kolega, to je telefonovací expert, on kolikrát přijde do kanclu, řekne ahoj, hned zapne počítač, koukne a třeba do minuty od projití dveřma telefonuje a do toho normálně dělá i jiné věci. takhle si dá telefonovací čtvrthodinku, čímž si jako tak ty ukoly protřídí, vyřídí, přesune a teprve začíná tak nějak jako fungovat běžně dál jako my ostatní. Já na něj vždycky koukám, jestli se nezvencnul:D Jo, ale on má to sluchátko na ucho, vybaluje si batoh, do toho zapíná počítač, čte maily....nechápu to.
Karja ten vek na to ma urcite taky vliv, nam ted rikal zakaznik, ze jak nabiraji nove, mlade zamestnance, tak oni odmitaji uplne telefonovat, ze si chteji jen psat, maily, pres whatsup, pres cokoliv, ale nemluvit
Hele a není to tím, že to chtějí mít podložený? Co je psaný, to je daný? Ona ta komunikace je s některejma lidma dost složitá, mám svoje zkušenosti.
Nemám ráda hlasový zprávy a skupiny ve whatsappu, kde lidi píšou kdejakou kravinu na všechny ve skupině, místo, aby si napsali mezi sebou. Novej školní rok, nová skupina pro třídu a zakladatelka teď všechny vyzvala, aby se do skupiny představili. Ve třídě je 24 dětí. ![]()
Tabea přesně
nebo 30ti členná skupina na WhatsAppu dostane instrukce od trenéra dětí, většina dá palec nahoru, že chápe instrukce, což ani nepípne oznámení a zbytek začne po jednom odepisovat OK cele skupině ![]()
Tabea to představení mi nepřipadá špatné, my se teď ve skupině taky představovali, fotka rodiče/rodičů s dítětem, aspoň tuším, kdo ke komu patří a kdo z rodičů mluví jakým jazykem, nejhorší to bylo v jedné školkové třídě, tam byla skupina, kde bylo jasně řečeno, že slouží pouze jednosměrné komunikaci od učitelek ke všem rodičům a pokud chce kdokoliv cokoliv sdělit učitelkám, má psát přímo jim. A stejně tam jedna matka setrvale psala omluvenky a několik dalších posílalo zprávy typu "Filípek všechny zdraví" a fotka mávajícího děcka. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY