Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. října 2023 18:47

Tabea Pinot Noir My máme tuhle komunikaci v Edupage, na SŠ. Loni jsem myslela, že mě škrábne. Do té společné komunikace rodičů psali všichni omluvenky, kdo zaspal, netrefil do školy, kdo má jaké zdravotní omezení na tělocvik a kolikrát i dost intimní věci. Vůbec nechápali, že to píšou všem a ne jen učiteli.

Online Tabea
8443 příspěvků moje polička 02. října 2023 19:02

dupali ještě vytuněnější varianta je, že trenér napíše před víkendovou akcí do skupiny rodičů 30+ dětí, ať se ozvou ti, co mají nějakou potravinovou intoleranci/alergii nebo nejí vepřový. A rodiče, v čele s druhým trenérem, začnou psát, jak jedí všechno, hlavně když je toho hodně, nejedí kapustový karbanatky a podobně. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 02. října 2023 19:15

Tyhle společné WA skupiny jsou často studnice pobavení. Největší bizar byl zatím dotaz jedné matky, zda se jde o státním svátku do školky (státní) to posílání soukromých fotek dětí do skupiny mi přijde nevhodný, já to mám možná posunutý tím, že fotky svých děti nikam nedávám, ale posílat rodinnou fotku u stromečku 30 lidem, co neznám a přát jim štastné veselé mi přijde divný.

Online Tabea
8443 příspěvků moje polička 02. října 2023 19:15

Pinot Noir my jsme se minulý týden viděli na rodicaku, kde se teda nikdo nepředstavuje. Teď do tý skupiny píšou zprávy "Ahoj, jsem Nora, máma Leonie." Což mi je, vzhledem k tomu, že nevím, jak vypadá ani jedna z nich, platný kulový. To mi přišlo lepší, když ve školce všichni souhlasili se seznamem dětí, jejich rodičů, adresy a mobilu. Protože to bych aspoň věděla, kdo u nás bydlí za rohem, a mohli jsme se domluvit na nošení úkolů v době nemoci, nebo playdate. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 02. října 2023 19:19

Uf, koukám, že v naší DS je to ještě slabej odvar. I když včera jedna maminka posílala fotku chlapečka s červeným okem, jestli to je ječné zrno

Offline Pinot Noir
30245 příspěvků moje polička 02. října 2023 19:28

Tabea tak my se domluvili, že pošleme fotku sebe s dítětem, většina rodičů poslala právě z toho prvního školního dne, ale tam byl každej vycukanej a nekoukal kolem sebe, tak je fajn si teď ty rodiče k dětem přiřadit. Je to nově otevřená škola, v celé škole je jen těch našich 20 dětí, tak já jsem celkem ráda, že jsem si ty lidi mohla v klidu doma prohlídnout a když je potkám na ulici před školou, vím, že mám pozdravit.

Plus to je fajn námět pro popovídání se synem o Uzbekistánu, Turecku, Súdánu, Británii a dalších zemích původu.

Ale ty pozdravy od dortu a vánočního stromu mi ve školce taky pily krev, ne že ne.

Offline Mohučanka
7396 příspěvků moje polička 02. října 2023 19:41

Já jsem teda ráda, že u nás tyhle skupinky nefrčí. Sotva stíhám ten oficiální systém školy ze sportovních kroužků chodí všechno emailem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2023 19:48

U nás je fajn, že vždycky nějaká matka připomene, že začínají kroužky nebo mají mít batůžek s pitím, protože někam jdou. Taky to člověk využije, když jde dítě do školky po nemoci, že neprošvihne masopust třeba. Filípek zatím nikoho nezdravil, takže dobrý

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. října 2023 20:15

Tabea Ja zas rodicak nestihala, tak sel muz. Takze neznam nikoho, do WA nepatrime ani jeden. Asi nejaka je, ale proste nikdo nas nepozval. Vsechny info jedou pres twigsee...takze ja ty rodice a deti potkavam v prubehu. A skolka nezklamala, syn vydrzel 2 a pul tydne nez pritahl chorobu. A zatimco ma nudli u nosu a trochu kasle, tak manzel vypada na umreni. Ale nez pujde do skoly, tak se snad i komunitne uz nejak zaclenime. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. října 2023 20:19

Jos dva a půl týdne je ale hodně dobrý! Letos kluci vydrželi týden, loni si pamatuju, že syn odpadl už v průběhu prvního týdne A muže ty nemoci taky vždycky sejmou nejvíc.

Offline Karja
45142 příspěvků moje polička 02. října 2023 20:47

Já si oznameni whatsapp skupiny vypínam a prostě to jednou za dva tři dny projedu, zda tam není nějaké info třeba o výlete. Ale každý rok se najde rodič, co prostě pobaví, to je fakt. Předloni to byla matka, co pořád zapominala, třeba nezvedla děti po výletě nebo zapomněla že se jede na nějaký výlet a byla hrozně zmatená a člověk to poznal i z jedné věty. A pekla dorty, kamarádka si od ni pak jeden objednala, protože ji chtěla poznat víc, ona byla tak hektický vtipná. Tak třeba to byla obchodní strategie:DD

Offline brrr
12466 příspěvků moje polička 02. října 2023 20:52

Mě nejvíc štvala skupina, kde rodiče psali, že jejich dítě příjde na trénink. To v dané dny pípalo furt.

Offline Garfie
28744 příspěvků moje polička 03. října 2023 06:36

Pinot Noir Tak na WhatsAppu se dá udělat komunita, kdy tečou informace jen jedním směrem, poraď to učitelce. :-) Jo a tolik zemí původu začínám závidět, zrovna včera jsme se s dcerou bavily, že se z naší školy stala během jediného roku Čínská enkláva!  Všechny děti, co letos natoupily jako nové (u dcery jich bylo 9) jsou Číňani, u syna teda pribyl jeden Ind.  

Jinak mě tyhle skupiny občas zachrání, ale fakt je, že tam nikdo nevypisuje žádný blbosti, případně lidi využívají soukromých odpovědí. Vůbec mi přijde, že tady s těma technologiema rodiče umí pracovat nějak lépe. 

Online Potrefenáhusa
39229 příspěvků moje polička 03. října 2023 11:28

Ve školce taky žádnou wa skupinu nemáme, zatím asi ani není důvod, ty oficiální informace jdou přes aplikaci Naše MŠ

zato jsme ve skupině klubu lesní školky pro neskolkovy děti, kam chodíme v pátek a už ty přezdívky barunkaaaaa a verčaaa a zprávy typu papapa, Laurinku vám posílám s tatiiiinkem, užijte si lesssss (na obrazku ta pani vypadá normalne, ale tvl toto )

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 03. října 2023 19:58

Potrefenáhusa to úplně fyzicky bolí to číst

Offline Gatita
8768 příspěvků moje polička 03. října 2023 20:24

Potrefenáhusa my se k clenstvi ve WA skupine dopracovali az loni, s nastupem do skoly. A nikdo se tam nijak neprojevuje, obcas tam nekdo podniti nejakou iniciativu, pak je tri dny ticho po pesine, uplne si predstavuju, jak kazdy rodic doufa, ze se toho zhosti nekdo jiny. Pak se nekdo uvoli, dostane behem peti minut 20 palcu nahoru od vsech ostatnich, a zas je rok ticho po pesine. A kdyz uz tam nekdo neco napise, je to vzdycky takove formalni a bez chybicky, takze ja svoje zpravy obsedantne kontroluji, abych si neutrhla ostudu. Ale je mi to asi blizsi nez vas styl:)

Offline 999
20008 příspěvků moje polička 08. října 2023 21:47

Pořád koukám na ragby . Je to fakt boží sport.

Offline brrr
12466 příspěvků moje polička 08. října 2023 21:58

999 Že jo? Akorát ho furt nechápu. Ale když se to rozběhne a oni si rychle jeden po druhém přehazujou míč, je to uplně boží.

Offline 999
20008 příspěvků moje polička 08. října 2023 22:25

brrr Je a taky všechno kolem. Jak nesimulujou, nefňukají, v jakém tempu hrají...Teď zrovna koukám na Fidži s Portugalskem a to je teda něco :-). 

Offline brrr
12466 příspěvků moje polička 08. října 2023 22:55

999 Fandila jsem Fidži, ale ta radost Portugalců nakonec byla boží.