Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:41

Kan Přijde mi, ze v Praze mají lidi víc prostoru a možností na zábavu/kulturu/konicky. Většina městských lidí pečuje víceméně o byt, takže v tejdnu hakujou od nevidím do nevidím a o víkendu jezdej na výlety, po kavárnách atd. Na vesnici (jak ji znám já) se většina lidi o víkendu otáčí kolem domu a zahrady, na nějaký vejleteni není moc prostor a koneckoncu třeba ani důvod. Ale jasneze se najde x příkladu, kdy to tak nebude. Souhlas s tím, ze je to trochu zbytečný, já tam ty rozdíly vidím v mnoha aspektech, někdo třeba ne, to je v pořádku. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:42
Reakce na Zuzuli:

Kan byt a prace, co mi ten byt v Praze zaplati

​Takže dům, rodina, zdraví je špatně a byt a práce je dobře.

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:42

Zuzuli to je pravda, ale vybírat si pořád můžeš. Nakonec tchýně jela s rakovinou plic do Ostravy, protože jinde ten přístroj stejně neměli.  

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:47

Zuzuli No to mám taky aktuální, tu rakovinu u otce a můžu ti napsat srovnání, že jeho kamarád se stejnou diagnózou, léčený v té okresce je na tom lépe, jak můj otec s protekcí na žluťáku. Je fakt teda  že ty okolnosti jsou teda jiný i diagnózy.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:48

Kan Hele a mám toho dost, ukaž mi, kde píšu, že dům, rodina zdraví je špatně? Pokud vím, napsala jsem přesnej opak. 

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:50

MP Meri ono ani nejde, rozdíly tam bezesporu jsou, ale těžko generalizovat, že vesnici nezajímají celospolečenské problémy, jak to vyznělo z toho příspěvků tehdy. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:50

continuity Ano, jsem z podobneho prostredi. Samozrejme, kdo je treba z Vinohrad nebo Hanspaulky, bude mit to okoli proste zajimavejsi. Jenze ted je tohle (s cenami nemovitosti) z velke casti akademicka debata. Bohuzel bydlet v Praze ve vlastnim se dost redukovalo na ruzne ty satelity za Prahou a diky, to bych vazne nechtela. Mne ted aktualne trochu stve zo dojizdeni (15min do centra dvou velkych mest), jinak jsem tu spokojena. Samozrejme ze za 30 let to muze byt jinak... Teda dlouhodobe bych rada nejakou peknou vilku v Innsbruku , tam by se mi libilo. 

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:52

MP Meri ale to nebyla reakce na tebe. Mě to taky přišlo to vyjádření trochu absurdní a to jsem v Praze z podobných důvodů.

Já i muž máme práci, kterou nejde mimo Prahy vůbec dělat (teda moje trochu jo, ale člověk strávi půl života na některé dálnici). Tak jsme prostě tady, no a máme nejlepší periferii, která šla s našimi možnostmi najít. 

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:53

Jos 15 minut to mám na metro, které mě do toho centra teprve doveze.

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:57

continuity To ja v Praze prave taky. Ale tady musim zkratka autem.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 16:58

Možná špatně čtu, ale mám pocit , že podstata toho příspěvku byla jiná. Jenom se všichni začli točit na město vs vesnice.

A já teda netuším jací lidé žijí ve městě ani na vsi.

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 17:03

Já myslím že každý je nejspokojenější v tom prostředí v jakém vyrostl takže se tam cítí bezpečně. já vyrostla U priglu takže mi úplně nejvíc vyhovuje bydlet kousek od šaliny s lesem za zády. takových míst je třeba v Brně spousta. Bydlení Natrvalo přímo u lesa s tím božským výhledem bych mohla mít třeba od zítra Jenže já bych se tam zcvokla

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 17:09

viktorka_od splavu To je zajimavej pohled. Možná jo, ale já třeba v mladé dospělosti vesnici z duše nenáviděla Takže záleží i na životní fázi.

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 17:09

Jos no to jsem právě psala, že to jeden z důvodu, proč jsem v Praze. Já bych se tím autem dovezla, mě to popojíždění na rozdíl od dlouhých strek vůbec nevadí, ale je mi jasné, že bych dělala dětem taxikáře. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 17:13

MP Meri to je asi nejpřesnější. V různých fázích různé působiště. Dovedu si představit i různé bydliště v průběhu roku

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 17:17

MP Meri jo to věřím. já si třeba strašně přála bydlet na vesnici v domečku se zahrádkou a pejskem. No přešlo mě to co ti budu povídat

Online continuity
44117 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 17:19
Reakce na MP Meri:

viktorka_od splavu To je zajimavej pohled. Možná jo, ale já třeba v mladé dospělosti vesnici z duše nenáviděla Takže záleží i na životní fázi.

​Mě teda přijdeš jako výslovně městský člověk. Třeba jak si psala o té nepovedené vycházce bez cíle. 

Offline Mini
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 17:53

Bydlime na Letne a nemenili bychom (oba z malomesta) vsude dojdu pesky nebo mhd S tim ale souvisi, ze "doma" je jen moje, je/musi tam byt klid (i vizualni, proto vse bile:) a nemusim tam delat nic co nechci, ale poradek a lad zase ano - minimum prostor a nabytku si to holt zada O to vic cestujeme Dokazu koukat hodiny na more/hory, nic nerikat a jen tak byt

Offline dzizisketa
9092 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 18:06

viktorka_od splavu 

Zajímavý point!

Umím si představit bydlet, tedy vrátit se do vsi,kde jsem vyrostla, hlavně protože tam je všechno, teď adaptují školu pro druhý stupeň, to už bude naprostá dokonalost, je tam příroda i nějaké jiné atrakce, trochu turisticky zajímavá lokalita.

Ale bydlet ve vsi, ona je to vlastně osada tyjo, kde žije s rodinou ségra, to by mě jeblo, a přitom to je do půl hodiny autem, vlastně kousek.

Offline Kokoska
35415 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 18:15

viktorka_od splavu nikdy bych se nechtela natrvalo vratit tam, kde jsem vyrostla. Je tam hezke okoli, cisty vzduch, ale to je tak vsechno. Jezdime tam jako na chalupu, ale zrovna pri posledni navsteve jsme se shodli, ze krome zanedbatelnych detailu se tam za poslednich 30 let vlastne nic nezmenilo.

Edit - ani to okoli diky kurovci neni co byvalo, kde jsem chodivala lesem, jsou ohlodane a vykacene strane, uplne me to boli.