Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. ledna 2024 08:02
Reakce na Garfie:

Zuzuli To máš těžký, třeba kdyby měla další dva sourozence, tak by na vás tolik nevisela, nikdy nevíš, jak se ty konstelace uspořádají. ;-) 

​O tomhle teď celkem přemýšlím, protože mladší teď potřebuje všude doprovod, ve dvou letech byl samostatnější. K čemu mi je, že zvládne víc věcí, když nad ním musím stát. Tak si říkám, jestli by k tomu dospěl i s mladším sourozencem.

Offline Myrtila
5603 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 08:20

letfenixa Tak u nás se sice vstává až v sedm, ale celou zimu s velkým divením, že ještě nevyšlo sluníčko jsou to miláčci, no

Offline Sweet Potato
40855 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 08:56

Pinot Noir To je neskutečná náhoda. A krásná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. ledna 2024 09:02

Myrtila u nás je super, že jak jsou dva, tak si tak od dvou let mladšího ráno hrají. Málokdy přijdou před osmou, kolikrát spíš v devět. Akorát mimino teď vstávalo před šestou, ale zdá se, že už ho to přešlo

Offline Zuzuli
3929 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 09:29

Jsem si vzpomnela, ze jsem nedavno slysela rozhovor s Alenou Antalovou, ktera ma deti ctyri. A ta rikala, ze kdyby se narodily v jinem poradi, rozhodne jich tolik nema. Ze od prvnich dcer byla zvykal, ze nic nebyl problem, deti samostatne, hodne, proste si jen prostorem pluly male vily... A pak se narodilo stvoreni, ktere to cele prevratilo naruby. Nic nefungovalo, vsechno bylo jinak. Ze kdyby tohle bylo prvni dite, tak vic jak dve nema.

No a moje kamaradka ma velmi podobny starsi model, jako ja. Ty deti byly jak pres kopirak, ve spani, nejedeni, jeceni "tata ne" a vyzadovani matly ke vsemu. Moje dite teda bylo lip naladene, ona mela maleho brucouna. V roce a pul si rekla, ze jdou do druheho, at to nespani a rev maji pri jednom, ze kdyby mela pauzu, tak uz by se ji treba nechtelo. Tak ma doma nespokojene zavislaky dva. Jejichz jedina interance je rev "nesahej na to! Mamiii! At nesahá na muj bagr! Nesmi!". A mladsi jeste vstava vytrvale po ctvrte ranni. 

Offline Zuzuli
3929 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 09:30

Myrtila taky jsem dneska byla ve tri vzhuru mladatko si chtelo povidat

Offline Pinot Noir
30251 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 09:32

Sweet Potato že? Neuvěřitelná. Stát se to mně, začnu věřit v...nevím, co, ale něco jo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. ledna 2024 09:40

Zuzuli oni jsou taky různé modely matek, někdo toho vydrží fakt hodně. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 10:49

Mám kamarádku, co má 4 děti pod 5 let. Poslední se bohuzel narodilo předčasně s vážnou zdravotní indispozici, první 3 měsíce strávilo v nemocnici, má za sebou x operací. Denně za nim dojizdela hodinu a půl, starší děti dovnitř nesměly ... Tak tam mi z představy už jen tý logistiky je regulérně šoufl. Vůbec nechápu, jak to dávala technicky a psychice ani nemluvim. Mít ditko s nejasnou prognozou a ani u nej nemoct být ...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 10:50

Evaeva Taky myslím, že každá má to ,,pečování" a ,,obětování se'' jinak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. ledna 2024 10:59

MP Meri to je hrozný! Ale mám dojem, že ty hodně nedonošené děti jsou v porodnici sami a rodiče za nimi jezdíAle vůbec si to neumím představit, takhle se dělit mezi domov se staršími a nemocnici.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 11:24

Evaeva Ono to mělo různý fáze, v některých by ji tam normálně ubytovali s miminem, ale když máš doma tři další prťata, tak to úplně nepřichází v úvahu. Muselo to byt ohromně náročný na psychiku.

Kazdopadne to má dobrý "konec", před Vanocema mimi pustili domu, má před sebou ještě nějaké velké hrudní operace, ale zároveň i naději na celkem normální život. Kamoska posílala fotku od stromečku, bilej ubrus, děti košile, ona napečíno ... no některý ženský jsou proste nadlidi

Mimochodem - všechny čtyři kousky neplanovaný

Offline Makara
3698 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 11:27

MP Meri neplánované? To jako nevědí, jak se to stane, že jedna otěhotní? Chápu prohlášení "dáváme tomu volný průběh", k tomu mi 4 kousky v pohodě sedí. Ale říct "neplánované"...?

Offline tv
4333 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 11:39
Reakce na Makara:

MP Meri neplánované? To jako nevědí, jak se to stane, že jedna otěhotní? Chápu prohlášení "dáváme tomu volný průběh", k tomu mi 4 kousky v pohodě sedí. Ale říct "neplánované"...?

​Přesně, tohle je úplně mimo.

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 11:49

zas pokud nekdo zvladne povit ctyri deti a za celou dobu se nedozvedet o existenci antikoncepce, musi byt obdivuhodne rezistentni:-)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 11:51

Makara Nedávali tomu volný průběh, chránili se, nicméně jejich metoda se opakovaně ukázala jako málo spolehlivá Z urcitejch duvodu je to ale pro ne jediná možná varianta antikoncepce, podrobněji bych to radši nerozebirala, precijen je to hodně osobní věc (a ne moje). 

A jsou to oba vysokoškolsky vzdělání lidé, ne ze by to byla záruka čehokoli, ale jen na vysvětlenou, ze to nejsou pologramotný případi, co v životě neslyšeli o antikoncepci.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 12:01

MP Meri To je super historka. Dva VŠ mají skvělou antikoncepční metodu, která selže, přesto ji aplikují pořád dokola a ona pořád stejně selhává. :D  I když v případě dětí to selhání nerada používám, děti jsou dar! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. ledna 2024 12:05

MP Merion to bude ten případ, kdy je sice neplánují, ale chtějí/nevadí jim další. Mně se tyhle rodiny, kde mají děti po roce hrozně líbí. Ale vím, že my bysme to nedali.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. ledna 2024 12:11

Kan tak naše antikoncepční metoda selhala po 3/4 roce. Přesto jsme jí pak používali ještě asi 4 roky, když odečtu těhotenství a k dalšímu selhání už nedošlo. Ale teď už teda váhám, jak se k tomu postavit

Offline Zuzuli
3929 příspěvků moje polička 14. ledna 2024 12:24

Evaeva ja se na nedonosencich, kdyz jsem tam byla s dcerou, potkavala s pani, co tam mela dvojcata s transfuznim syndromem. Jedno bylo o vic jak kilo mensi nez druhe. A dome mela jeste dve dalsi male deti. Tak co ji po cosari propustili domu, za dvojcaty dochazela kazdy den odpoledne. A asi po tydnu si vetsiho odnesla domu a pak uz chodila jen za tim nejmensim. A byl prvni kovidovy lockdown, takze vzdycky jedno novorozene nechala doma a za druhym sla na dvouhodinove navstevni hodiny, na vic nas k detem nepustili, ani kdyz jsme byly hospitalizovane na stejnem patre.