Kan napada me plno poloh, jak si udelat dite i s dvacetnikem mezi koleny
Tak to mě v té době taky! ![]()
Kan napada me plno poloh, jak si udelat dite i s dvacetnikem mezi koleny
Tak to mě v té době taky! ![]()
Renusatko tahle pověra se tenkrát asi dost tradovala. Moje teta si taky takhle pořídila druhé dítě do roka, ale žádné dvojčata teda. I tak se jí pak rozjela poporodní deprese.
Renusatko No prave, mne se deti taky narodily o neco driv, nastesti ne o tolik, ale stejne jsme ten rok furt litali po doktorech a rehabilitacich, sambovi na to padla skoro cela dovolena. Nedovedu si oredstavit tohle absolvovat s batolaty za zady.
Evaeva ta povera sa traduje dodnes, dve zname maju takto dve deti do roka :)
notna kdyz se se trema detma snazi tak moc neotehotnet, coz uplne chapu, neuvazovala o sterilizaci? Nez se hroutit z potratu?
V 25 letech tehdy nenašla doktora, který by to schválil. A vasektomii jejímu muži taky ne. Ano jedno si člověk sám doma neudělá. Bylo to cca 2005-7. Po třicítce jí sterilizaci provedli.
notnato jsou šílené situace. Dobře, že dnes už to jde jinak.
notna nejak me nenapadlo, ze by byla tak mlada. Jsou to blby situace.
Interval mezi dětmi 1,5 - 2 roky byl historicky naprosto normální, do 19. století určitě. Antikoncepce žádná a víra silná. A kojenecká úmrtnost velká. Ženská rodila a pochovávala a pak cca ve 45 letech umřela.
Já se omlouvám za vsuvku, je to prostě profesionální deformace...
Ve Starém Plzenci žije rodina s 11 dětmi. Chtěli to tak
Dnes už je jich spousta dospělých a mají vlastní děti. Jsou známí inscenováním živého Betléma z vlastních zdrojů. Nejmladší člen klanu vždycky hraje Ježíška.
Jako ty roční rozdíly mezi dětma, mě to ani teď nepřijde nějak hrozný (nemyslím tedy dvoj a vícerčata). Zpětně vidím, že s mými modely dětí by se to dalo. Sama mám o rok a 18 dnů mladší sestru a ve školním věku bylo kolem spousta dětí s tím ročním rozdílem. Asi to tedy nebypo vždy plánované, no.
continuity Kokoska Strašné psycho to muselo byt. Paradoxně se naše životy protly a já se dozvěděla, čím prošla, když jsem nemohla otěhotnět a vyhlídky na dítě byly nulové, chystali jsme se na adopci. Zvláštní to bylo, každá na jiné straně spektra.
Som najstaršia zo 4 detí, keď som mala 4 roky, narodila sa najmladšia sestra. Nikdy som nevnímala ako zvláštnosť to, že medzi súrodencami je vekový rozdiel jeden rok (medzi mnou a bratom je 13 mesiacov, sestra sa narodila na deň presne rok po bratovi, ďalšia sestra dva roky po nej).
Neviem teda, ako to vnímala mama, že v priebehu 4 rokov porodila 4 deti (a to otec pracoval dosť mimo miesta bydliska, často chodil na týždňovky, keď sme boli starší, tak aj na dlhšie turnusy). Bývali sme však so starými rodičmi, takže oni pomáhali.
Mne to brutus přijde, mezi nasima detma je rozdíl 2,5 roku a nechtěla bych to mladší mladší ani o den
Někde jsem četla, ze prumerna doba nástupu menstruace a ovulace behem kojení je 14 měsíců po porodu, ale spolihat se na to samozrejme nedá a je určitě spoustu zen s menstruaci na konci sestinedeli
Archivářka to je vtipný s tím Betlémem a Ježíškem
.
A dřív to muselo být šílený, strašně nerada hledám v matrikách úmrtí, jak tam jsou skoro jen samý malý děti
.
A nesledujete někdo ballerinafarm na IG? Kdyby vás zajímalo, jak vypadá ženská deset dni po porodu osmého ditete ![]()
Potrefenáhusa já už to zažila dvakrát a mně by příroda menší rozdíl než nějakýho 2,5 roku neumožnila. Asi pozná slabej kus
.
Já na insta sleduju rodinu, co má za deset let deset dětí. Jsou to teda věřící Američané, takže to plán byl. A prej největší krizi měla, když měla čtyřleté a tříleté dítě, 18měsíční dvojčata a byla těsně před porodem druhých dvojčat. Na to si vždycky vzpomenu, když mám pocit, že něco se dvěma dětma nedám.
Další zajímavostí je, že až 9. byla první holka, jinak samý kluci.
Potrefenáhusa já už to zažila dvakrát a mně by příroda menší rozdíl než nějakýho 2,5 roku neumožnila. Asi pozná slabej kus
.
![]()
Potrefenáhusa Nesleduju, ale parkrat mi naskocily její příspěvky. Už má 8? Mazec.
.
To mě nikdy nenapadlo, že by to byl plán přírody
. Já mám děti 4,5 roku od sebe, i když odvahu jsem dostala dřív, asi ve 3, ale nešlo to. První syn spal tak 4 hodiny v noci, ve dne vůbec, prořval dny i noci, nechtěl ven, nechtěl dom, nechtěl jíst. Později se zjistilo, že má problém, ale já se teda bála, aby druhej nebyl to stejný, protože to jsem ještě nevěděla, že za to nemůžu já. Jako myslím, že první rok si nepamatuju vůbec, další tři tak matně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.