Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kokoska
35426 příspěvků moje polička 29. června 2024 23:59

My byvali o prazdninach vetsinou doma, treba tak 2x na tyden nekam s nasima, na par dni s babickou k jeji sestre na vesnici. Tam jsem to rada nemela, nebylo tam moc co delat a vetsinou nas jeste zaprahli na trhani rybizu. Ale leto u vody, s knizkou nekde pod stromem s letnima jabkama na zahrade, vonava rana a teple vecery, to byl ideal. 2x jsem teda byla na skautskem tabore, pak to zakazali. Ale jezdit z jedne akce na druhou a doma se jen otocit, to bych neocenila, ja mela rada to letni lenoseni.

Offline Pinot Noir
30259 příspěvků moje polička 30. června 2024 00:37

Karja přesně, bývali jsme celé léto doma a přitom jsem měla pocit, že se pořád něco děje. Tábor by byl pro mě za trest, ale vnímala to tak celá rodina, tak mě k tomu naštěstí nikdo nenutil. Dovolenou si naši nebrali, táta by někde v lesích, nebo v kanclu ve vedlejším domě, ale na svačinu a oběd přišel domů, já jela na kole každý den za mámou do práce na druhý konec vesnice, a za svou mámou nebo babičkou tam přijelo víc dětí, protože z toho kápnul Ledňáček, když šly pro svačinu do obchodu, tak jsme se bavili nějaký čas tam mezi traktory a sudy s Roundapem, odpoledne na rybník, pokecat v autobusové čekárně a ukrást chalupářům jahody... Nejlepší čas. Být celé prázdniny "někde", to by pro mě nebyly vůbec prázdniny.

Online continuity
44130 příspěvků moje polička 30. června 2024 07:33

Já mám každé dítě jiné, jedno se doma jen otočí (víceméně si ty prázdniny zorganizovala sama) a to druhé se chce poflakovat doma. 

Online Potrefenáhusa
39244 příspěvků moje polička 30. června 2024 07:54
Reakce na andulka01:

Od chalupy u JH máme 20 km naprosto nádherný lom, luxusní koupání. A 2 km pískovnu, kam jsem jezdila na kole jako malá a je to tam furt stejný, snad jen voda daleko lepší. Dneska jsme tam byli jen na plavčo, bez válení.

​a kde? Já jsem prožila dětství na piskovne u Vlkova na jezu ve veselí. V JH je prý i super bazen 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2024 08:02

Pinot Noir moje máma dlouho do práce nechodila, takže bysme byli doma s ní. (Ona doma teda asi taky být nechtěla) Ale já jsem takový výletní a táborový typ, kdyby mi někdo řekl, že mám jet na dva tábory a tři příměšťáky (které tenkrát nebyly), byla bych spokojená. Ale se svými dětmi bych nejela, být na ně sama v cizím prostředí mezi bandou dětí, děkuju nechci I když starší syn by si to maximálně užil.

Mně přišlo, že poflakování byla druhá půlka června, už se neučilo, lítali jsme do večera venku, to bylo super období, malé prázdniny. Pak se Praha vylidnila a nikde nikdo.

Offline andulka01
12917 příspěvků moje polička 30. června 2024 08:18

Potrefenáhusa Lom Antonka nad Kamenicí nad Lipou. Když jsem byla malá, ještě byl v provozu, teď je zatopený a upravený, město tam seká trávu. Úplně nejlepší je to od nás na kole podél úzkokolejky, vydrápat se na kopec k lomu, koupačka, pak na cyklistické pivko do pivovaru a zpět. Ale časteji jezdíme autem, když tu máme děti. 

A pak dvě pískovny u Jarošova a v Jindřiši, tam jezdí celý Hradec. Obě jsou skv3lé, mají super čistou vodu i ve vedrech.

Bazén v Hradci prý bezva, ale já tam asi nikdy nebyla. Ještě je plovárna na Vajgaru, tu ale taky neznám.

Online Potrefenáhusa
39244 příspěvků moje polička 30. června 2024 08:22

andulka01 díky, já tu stranu na Kamenici vůbec neznám 

Offline andulka01
12917 příspěvků moje polička 30. června 2024 08:37

Potrefenáhusa ty pískovny u Luznice jsou parádní, tam jsme chodili na vodním puťáku

Online Tabea
8449 příspěvků moje polička 30. června 2024 11:34

andulka01 Antonka byla vždycky super.

Offline žluťásek
8910 příspěvků moje polička 30. června 2024 11:39

Já nejvíc miluju pískovnu na Majdaleně, Cep. Nádherná voda, pláže i lesy kolem. Tam musíme někdy vzít syna taky

Offline Lenka22
2688 příspěvků moje polička 30. června 2024 13:07
Reakce na andulka01:

continuity U Veselíka, to je vůně dětství a teen! Máma mi ušila první bikini, nosili jsme si tam meloun a chodili pro langoše a žlutou limču

​Jj, moje tez plus ještě Libockého rybnik.

Offline andulka01
12917 příspěvků moje polička 30. června 2024 13:33

Lenka22 Libocký je soukromý, myslím, že teď už není přístupný? A nová Terezka u Hvězdy. A chodívali jsme na přehradu v Jivinách, než byla dálnice.

Offline Lenka22
2688 příspěvků moje polička 30. června 2024 14:12

andulka01 cože? Soukromý? To mě podrž..kdo to komu prodal a proč? (jen řečnické otazky...)

Offline andulka01
12917 příspěvků moje polička 30. června 2024 14:36

Lenka22 restituoval, ten rybník patřil k některému z Libockych statků. A pokud je majitel, tak je bohužel dle naší legislativy zodpovedný za zranění a pod. A protože jsou lidi jaký jsou, ani se mu nedivím.

Offline JankaM
3163 příspěvků moje polička 30. června 2024 14:39

My bývaly prvních 14 dní na táboře, jedna babička, další tábor, turistická dovolená s našima v ČŘ nebo Slovensko, druhá babička. Někdy byl i nějaký program v družině, asi něco jako teď příměstský tábor. Že bychom byly jen tak doma moc nepamatuju, obě babičky byly učitelky a v jiných městech, takže jsme tam byly na delší dobu, třeba i 2-3 týdny. 

Jen tedy přemýšlím co dělali naši když jsme byly pryč, nepamatuju že by měli třeba týden dovolenou a byli jen tak doma. Asi byli na dovolené bez dětí, musím se zeptat

Offline Lenka22
2688 příspěvků moje polička 30. června 2024 15:48

andulka01 to jsem netušila...a prijde mi to škoda, my jsme jako děcka a školáci tam byly v létě denně, v zimě bruslily. Kdo za to měl odpovědnost tehdy? Nejspíš nikdo asi.

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 30. června 2024 16:03

JankaM nasi meli dovolenou jen 3 nebo max 4 tydny, jeden v zime na hory, dva v lete pod stan, zbytek kolem vanoc nebo podle potreby na nejaky vyrizovani ci choroby. prostor aby se dovolenkovali sami dva urcite nemeli

Offline andulka01
12917 příspěvků moje polička 30. června 2024 16:18

Lenka22 v poslední době se hodně setkávám s cedulkama u rybníků, že na led vstup zakázán, bruslení zakázáno

Offline Lenka22
2688 příspěvků moje polička 30. června 2024 17:35

andulka01 no jo no...

Online continuity
44130 příspěvků moje polička 30. června 2024 17:52

andulka01 vlezt tam určitě můžeš, jen na vlastní nebezpečí. 

Na jivinách i Terezce se normálně bruslí, když to zamrzne. Na koupání v létě není ani jedno, chovají tam ryby a teď už to bude určitě zelený. V zimě to jde a chodí tam otužilci.