Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online rasaNori
8871 příspěvků moje polička 26. července 2024 13:47

moora já nás dům nejsem schopna v jedné osobě udržet v cajku, muž je tak v poslední době urvany z práce že je rád že je rád, a děti spíš bordel generují než že by nějak vyznamne pomáhaly...takže sním o ctyrpokojaku s velkou terasou

Offline viktorka_od splavu
49406 příspěvků moje polička 26. července 2024 14:20

Janulik03 no tak to je jeste lepsi varianta. preju spravne (a rychle) rozhodnuti. at se tam neudres

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. července 2024 15:04

Janulik03 Uplne te chapu a to jsem mladsi. Me ani tak nedesi nas soucasny dum, i kdyz je obri a vecne nedodelany. Ale spis to ze je jeste velky rodny dum v Praze, dve chaty, statek...postupne na nas tohle vsechno padne a za zivota rodicu se nic z toho ani neda prodat. A kazdy mame s muzem neco, co prodat ani nechceme. Ale je toho moc. Muz do toho ma takove megakomanske sklony, takze porad neco buduje a nedodelava. K tomu mame zvirata a moje prace je taky takova narocnejsi. Vlastne mam pocit, ze porad jenom neco uklizime, sekame, opravujeme a bude to horsi. Ted umrel stryc a zbyla dalsi ruina, kterou bude potreba aspon nejak obsekat. Hned vedle maji nasi chatu s 4tis m zahradou, kazdy rok tam muz kaci vzrostle smrky. Zatim jeste muzou, ale bude jim taky uz 70. Jeho rodice zase maji les....no jednou se z toho zblaznime a pak to v dalsi generaci syn konecne vsechno proda. 

Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 26. července 2024 15:11
Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 26. července 2024 15:14

Jos tak to mate teda toho naložené už teraz dosť.

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 26. července 2024 15:38

Janulik03 Proč nechcete vedle dcery? 

Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 26. července 2024 15:49

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 26. července 2024 15:54

Janulik03 Aha jasně, chápu. Mně to zajímá, protože já zrovna přemýšlím, že bychom si na stará kolena postavili domek u ségry/mamky na zahradě, tedy v mém rodném domě. Zahradu máme se sestrou společnou, za ní bylo pole a polní cesta, ale začíná se tam stavět a vzniká nová ulice, místo té polňačky. Je to takový dlouhý poměrně úzký pozemek, ale soused prodává zahradu a asi by se mi líbilo postavit tam nějaký nízký bungalov bez schodů, což je problém současného domku, po schodech jdeme i na zahradu. 

Hned vedle bydlí teta, kousek sestřenice, docela se mi líbí představa, že až budu stará, bude poblíž pořád někdo blízký, i kdyby moje děti žily daleko, budou k sestře jezdit neteře...

Offline viktorka_od splavu
49406 příspěvků moje polička 26. července 2024 16:00

Janulik03 tak prodat dum a jit treba do nejakeho penzionu s placenou dopomoci je taky reseni.. ale spis mi to prijde takove natruc. no kazdopadne je to jen vase vec jak se rozhodnete

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. července 2024 16:01

Janulik03 To je koloběh života. Já se třeba o své rodiče starám ráda, ten čas s nimi mi davá jistotu. Táta jede rakovinu druhé kolo a není to dobré, takže jsem s ním co to jde a necítím to jako obtěžování z jeho strany, to vůbec.

Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 26. července 2024 18:02

viktorka_od splavuneviem teda kde niečo také píšem, ale vobec nič na ten spôsob. Vsetci si vychadzame uplne super, sme spolu cez týždeň aj cez vikendy, vtedy viac, striedame to u nich a u nás, len som to nevedela vyjadriť. Mám blbé obdobie ,uz som doma dlhšie ako tri  mesiace, tak sa asi podpisuje na mne stres. 

Radsej to tu zmazem, vidím že písomný prejav mi nejde. 

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 26. července 2024 19:15

Janulik03 Tos neměla, bylo to pochopitelné a je to zajímavá debata, třeba by to i tobě pomohlo v přemýšlení. 

Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 26. července 2024 19:40

Garfie no ja sa celkom necítim na tieto debaty, som asi trochu precitlivela, proste blbé obdobie. Vyjadriť pismom pocity mi nejde. 

Vkaztne je to už dlhšiu dobu, ako zomrel otec, zmensila sa mi rodina, lebo jeho sestry sú už staré a uzatvorili sa viac doma, ich deti, bratranci a aesternice su s nami menej v styku lebo sa starajú o rodičov, no akosi je náš malo zrazu. Bolo tu stále plno, nie že by tu nikto nechodil, malý je tu denne, s dcérou sa stretávame stále, kamaráti, ale.....

Desí ma ten môj nepokoj, mozno vo mne drieme sebec ktorý nikdy nemal šancu vyliezť. Akoby som chcela ujsť pred celym svetom. 

Neviem.....

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 26. července 2024 19:47

Janulik03 I u nás se rozdělila kdysi rodina, jakoby rozpadla na dvě půlky, rodina babičky a její sestry, já byla ještě hodně mladá, tak jsem to úplně neprožívala. Ale dnes mě to mrzí. I když o sobě víme a občas se vidíme, není to už ono....I tomu neklidu rozumím Podívej, ty máš svůj život a odvedla jsi už dost práce na to, aby ses zařídila podle sebe. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 26. července 2024 19:52

Janulik03 nestihla jsem to, co jsi smazala, ale to je jedno. Myslím, že jste dobrá rodina, soudržná, ale taky máš nárok na svůj klid. Možná jsou tyhle úvahy právě následek toho, jak se pořád něco děje, pořád je u vás plno, je normální, že během let se potřeby trochu mění.

Offline Janulik03
20364 příspěvků moje polička 26. července 2024 20:03
Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2024 20:12

Jos a my sotva obstaráme byt

Zkupujete Česko?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2024 20:13

Garfie já myslím, že máš dobrý plán. Mám pocit, že spolu vycházíte dobře a nevadilo by vám být takhle blízko.

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 26. července 2024 20:22

Evaeva Vycházíme a navíc by tam bylo i relativně dost soukromí, vchod by byl z jiné ulice a dotýkaly by se jen zahrady na konci. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2024 20:24

Garfie víš co, někomu by i přes dobré vztahy taková blízkost nevyhovovala, ale u vás bych se nebála