Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 15:24

Jos my jsme jednoho bez elektro pohonu potkali na té pískové cestě co vede lesem po turistické značce z Bedřichova do lidových sadů. Jakože nechápu, pro mě je to až až pěšky

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 15:27

monis presne, kdyz vidis jak nahoru v Krkonosich na Lucni boudu vyjede clovek co nevyjde ani schody z metra pesky, tak je to desivy

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 15:28
Reakce na Makara:

Pinot Noir jo a až budeš mít ochutnanou celou Moravu a vydáš  se do Wachau, tak tam na rovince podél Dunaje a mezi vinicemi je taky mraky elektrokol. V jednom úseku je cyklostezka zahalena sesuvem, žák převážejí cyklisty na lodičkach. Kapacita 10 kol/cyklistů. 

​mohu se zeptat kde? Přístí týden tam totiž jedem (nejsme ještě v důchodu a kola máme normální)

Online Blanka
příspěvků moje polička 10. srpna 2024 15:48

My sme s mužom do jeho 72 a mojich 70 rokov jazdili na obyčajných bicykloch. Nie, že by sme boli ktovieako výkonní športovci, ale jazdili sme, a ja som aj na tom obyčajnom, ak sme išli nejaká skupina, dávala kopce takmer vždy ako prvá , a že tu  máme kopčeky ! Ale prišli roky, moja výmena bedrového kĺbu , a iné zdravotné ťažkosti, a tak som súhlasila s manželom presadzovanými  e-biky. Po 5 ročnej skúsennosti môžem  povedať, že sme napriek  pribúdajúcim rokom išli výkonom hore.  Jazdíme oveľa častejšie a dlhšie trasy, až teraz poznávame  krásne terény, ktoré nám  boli s obyčajnými bicyklami utajené . Máme horské bicykle a jazdíme prevážne v teréne,  naozaj do vyšších kopcov , raz aj jeden Alpský horský prechod . Bohužiaľ , s jazdením po horách a v lesoch je na Slovensku v mnohých lokalitách skutočný problém s premnoženými medveďmi. A to nie je sranda, žiadny malý milý medvedík . Už 2x sme sa dostali do situácie, kedy sme mali síce šťastie, ale nebezpečie bolo blízko . 

Máme ale aj kamarátov, a mladších, ktorí vyrazia na el.bikoch po meste do krčmy na poobedňajšie pivko. Hmm .....

Offline Makara
3666 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 19:26

Kammila na pravém břehu z Melku do Krems mezi Aggsdorf a Aggstein. Zdrželi jsme se tím 1,5 hod.

Offline Kammila
774 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 20:11

Makara děkuji, no to mám "radost". Ale aspoň víme a zkusíme tomu přizpůsobit trasy (budem ubytováni u známého vinaře a vyjíždět hvězdicovitě) 

Online Blanka
příspěvků moje polička 11. srpna 2024 10:36

Ak môžem ešte niečo málo k obhajobe e-bikov dodať , tak to, že takýto bicykel nie je moped - má motor, ale aby fungoval, musí jazdec šliapať , a nie je to ani  ako el. kolobežka . Prípomoc motora si zapíname až keď cítime, že vydávame zvýšenú námahu ,čo sú práve tie kopce . Na rovinke  idem „ za vlastné “ . Pred 3 rokmi sme sa pridali k skupinke mladých cyklistov , sú mladší ako naše deti, a teoreticky - matematicky by niekto mohol byť aj  našim vnukom . Mladí na obyčajných, my na e-bikoch. Na rovinke máme čo robiť. aby sme udržali tempo , a ak sa mladí rozbehnú príliš, veru si aj pomôžeme , ale v kopcoch vyrazíme a ťaháme. Ale nie je to iba o rýchlosti,  ide aj  o šetrenie kĺbov  apod. Pred rokmi ma na M.P. vysmiala G., že to nie je žiadny šport . No, jej názor, a každý nech si to rozhodne sám, ale ja som za e-bik vďačná, lebo možem jazdiť takmer bez obmedzenia, a aj keď sa vrátim po dlhšej trase s väčším prevýšením domov zničená, je to iba primeraná únava,  bez poškodenia starnúceho  tela . 

Dodatočné P.S. -  zabudla som napísať, že aj silu  prípomoci si jazdec reguluje - mám 4 stupne, a podľa obtiažnosti terénu zapínam iba toľko, koľko ptrebujem . 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2024 11:02

Blanka ty k tomu máš správný přístup, zdá se. Bohužel ne každý je takový 

Online Řvousenka
1042 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 11:07

Blanka Napsala jsi to úplně přesně. Já si ještě nedávno říkala, že dokud to půjde, budu šlapat na normálním kole. Taky, když chci sama potrénovat, beru normální kolo. Ale když jedu s někým, kdo má lepší fyzičku, beru elektro. Do těch kopců je to fakt velká pomoc. Na rovince mi stejně ujedou, protože motor vypíná po dosažení 25 km/h a pak jen táhneš těžkou krávu. To, že si to někdo vytuní a valí i po rovině mezi lidmi čtyřicet, je druhá věc. Ale debilové jsou v každém oboru lidské činnosti .

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 11:59

Viac ako elektrobicykle mi vadia elektrokolobežkarky. Sú nebezpeční pre seba a hlavne pre okolie. My máme v centre podchod popod hlavnú cestu, ktorý má nielen hlavnú trasu, ale 6 miest, na ktorých sa dá k hlavnej trase pripojiť zboku. Do podchodu je zákaz vjazdu, ale 99 % cyklistov aj kolobezkarov to púšťa šúsom. Pre tých, ktorí idú z bočných chodníkov, je to zdravie ohrozujúce. Kedysi tam jedného pána zabil moped, ale to sa bavíme o 90.rokoch. ten zákaz vjazdu tam tuším dali po tejto tragédii. 

Online stes
9392 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:11
Reakce na 711990:

monis presne, kdyz vidis jak nahoru v Krkonosich na Lucni boudu vyjede clovek co nevyjde ani schody z metra pesky, tak je to desivy

711990 promin,ale to není dobrej názor...kolo je ideal rhb pri různých nedostatecnostech dolních končetin. Je normální ,že  po operacích lidi mají problémy právě se schody a kolo nebo rotoped patří při rekonvalescenci k tomu nejčastěji doporučovanemu. 

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:20

stes no a bylas nekdy na Lucni boude? Ja jsem rada ze tam dojdu pesky. Na kole jezdim hodne, ale nevydala bych se tam ani nahodou. A proto tam fakt nepatri nekdo, kdo jezdi na kole v ramci rehabilitace. To at dela na cyklostezce. Kazdopadne jsem tim myslela kombinaci vek/tloustka. 

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:20

stes no jo, ale na rotopedu nesjede do škarpy, nesrazí dítě a nepřelítne přes řídítka. Co takovej člověk, co sotva chodí, dělá, když píchne? Dobře, v Lednici to možná dotlačí do cykloservisu, ale na Luční boudě?

Online stes
9392 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:23

711990 byla, no takhle zrakvenej jedinec tam asi nepatri

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:26

stes prave, ja si myslim ze elektrokolo je super a spousta lidi ho oceni, ale umoznuje lidem dostavat se do mist, kam by se "za svy" nedostali a tim padem na to nemaj patricnou schopnost. A dalsi level byly letos deti na elektrokolech. Fakt nepochopim kdo da sedmiletymu elektrokolo. 

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:27

711990 a to fakt existuje?

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:29

Pinot Noir jo! Jako fakt jsem koukala, navic to bylo v miste, kam ani kola v Krkonosich nesmej. 

Online Řvousenka
1042 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:40

711990 U těch děcek to taky nechapu

Online stes
9392 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:41

711990 s tím souhlasím, to je nebezpečný jak hrom. Mě fascinují i zdraví lidi do dejme 40ti. Líní jak veš. Dojedou do nejbližší hospody, selfie s pivem a šup domu. O objizdeni vinařů nemluvě. Díky e-kolu dají 3 4 sklípky navíc.

Offline Makara
3666 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 12:49

Řvousenka

A jak má dítě chápat, ze rodiče "se vezou" a ono musí šlapat? 
Pinot Noir ti může  živě vylíčit, jak se dítě do kopce vzteká

A tím jsme zpět u toho, ze dospěli nemají kondici na běžné kolo, ale místo aby jezdili s dětmi ve zvladnutelnych terénech, tak si pomůžou. 

@blanka váš přístup je pro mne smysluplný - vyrovnání kondice.