Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Jos
příspěvků moje polička 06. srpna 2024 21:58

Mermaid Mne se tahle taky moc libi a to me jinak hudebne nechava uplne chladnou. Asi ten text a hlavne jeji nazev, je povedena. Vubec to spolu sicw nesouvisi, ale Udoli vcel povazuju za vubec nejlepsi cesky film a miluju i Kornerovu novelu. 

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 06. srpna 2024 22:01

Jos Mám to úplně stejně. Annu K. absolutně neposlouchám, vlastně ani neznám, ale to propojení s Vláčilem.... vždycky, když ji slyším, si vzpomenu ne na Čepka, ale na Kačera.

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. srpna 2024 22:16

brrr

Armin. Udoli vcel jako ten pravy domov za ktery stoji za to se vzdat vseho, na cem dosud zalezelo. Tohle uz nikdo nenatoci. 

Online dzizisketa
9012 příspěvků moje polička 07. srpna 2024 22:34

Minulý týden jsem si změnila ciferník hodinek, v jednom políčku je čtyřčíslí, které se dvakrát denně mění a u toho šipka nahoru nebo dolů. Týden, týden trvalo než mi došlo, že jde o časy východu a západu slunce!

Offline Karja
44856 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 00:22

dzizisketa Ale to je super, to mám hrozně ráda, to vědět:-)

Offline barbucha blogger
36032 příspěvků moje polička 08. srpna 2024 23:32
Reakce na Antje:

Karja UBLIZUJETE.

​Hlavně se uklidni.

Jak sama píšeš, rozchází se spousta lidí. Až se bude jednat o konec světa, dej vědět.

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 15:28

Přiznám se, že se mi vůbec nelíbí, kam se dostala cykloturistika vlivem elektrokol. Jsme na dovolené v Lednici, cyklistů tu vždycky byly mraky, ale teď už je to fakt extrém. Normální kolo na lidský pohon má naprosté minimum lidí a když říkám minimum, tak je to opravdu úplně nepatrná četnost - myslím, že když nás sem přijelo s klasickými koly sedm, počet cyklistů bez elektromotoru se v Lednici zdvojnásobil. 

Cyklisti, kteří mají nulovou kondici, jsou úplně všude, jezdí na těch těžkých vehiklech příšerně rychle na místech, kam by se vlastním pohonem nedostali, bandy důchodců šněrují třicítkou od stánku s vínem ke sklípku, pak zase briskně naskočí na elektrokolo a jedou slopat dál, když jdeš pěšky, strašně jim překážíš, protože báby chtějí jet vedle sebe a povídat si... Ale abych nebyla nespravedlivá, vozí se masivně i mladí, ti samozřejmě jedou ještě rychleji.

Památky už nelze nijak rozumně vyfotit, jsou úplně obskládané těmi bicykly, lidem není blbé opřít kolo o chrámy a sochy. Jsem z toho docela znechucená.

Offline Karja
44856 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 16:09

Pinot Noir Hele zrovna před 15 minutami jsem jela autem lesama, kopcema u nás a nějak jsem si řekla, jak je to s těmi elektrokoly změna, že jako i ti duchodci najednou se můžou projet dál a jsou aktivnější. Jak je vidět, záleží na kontextu. U nás to není moc cyklofriendly, žádne stezky a tak, takže ten nápor není vůbec znát, ale jo, co je jedno elektrokolo u nás, může být krát40 někde na Jihu Čech či Moravy. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2024 16:24

Pinot Noir haha, my tam byli loni, kdy tři dny v kuse pršelo, tak si nic takového nepamatuju

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 16:25

Karja já úplně chápu někde v lesích, horách, že je to potřeba, aby se vůbec někam dostali. Nebo místní, aby se jim líp jelo pro chleba. Ale Lednicko-Valtický areál, to je placka, na ta jednotlivá místa dojde i senior pěšky, nebo i na kole, ale třeba by stačilo každý den dojít k jedné té památce. Tady jsou z toho úplné závody, rychle objet deset míst za den, rychle seskákat z kol, společná fotka, pohárek sladké Pálavy a rychle na další místo... Jako má to samozřejmě dvě strany, dostanou se i fyzicky méně zdatní všude, ale druhá věc je, jestli je to vlastně potřeba? A jestli by pomalejší tempo nebylo tak nějak příjemnější, víc se kochat, míň spěchat a míň se vystavovat nebezpečí, že se zabiju.

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 16:26

Evaeva no bodejť, vždyť by jim to zkratovalo!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2024 16:26
Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 16:39

Pinot Noir hlavne ten chlast na kolech mi jde na nervy. Ani to nemusi byt duchodce s elektrokolem, ty bandy chlapu v dresech na zahradkach leckdy nezustavaji u jednoho na zizen.

Offline Tabea
8203 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 16:59

Pinot Noirjá si přikrmila antipatii proti sportovcům na elektrokolech letos na jaře v Alpách, kde se vystajlovaný párečky i jedinci cpali na cestu pro pěší se zákazem kol a ještě se dost sprostě hádali s paní, která je prosila, ať jezdí po cestách pro kola. 
U nás je taky placka, na taky jich tu jezdí velkou rychlostí dost. 
Na ježdění po Vysočině to chápu. 

Offline Řvousenka
1042 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 19:47

Elektrokola jsou nastaveny tak, že můžou jet max 25 km/h. Ale někteří lidi si odpojí ten čip tak, aby to po dosažení této rychlosti neodpojilo ten motůrek. Jinak to kolo je těžký jako kráva a šlapat na tom bez dopomoci motoru je za trest.

Offline Tabea
8203 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 20:15

Řvousenka já nepoznám e-bike od s-pedelecu . Ale když je někde šotolina, po který chodí lidi pěšky a zároveň jezdí kola, tak i těch 25 km/h je dost velká rychlost. 
Prostě některým lidem možnosti vypínají mozek. 

Offline brrr
12380 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 20:28

Pinot Noir Kámoška je na jižní Moravě tenhle týden taky a přesně. Psala, že jsou snad jediní s normalními koly, jinak narváno elektrocyklisty.

Offline Makara
3666 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 20:35

Pinot Noir Třeboňsko to samý v bleděmodrým. Tam je nejvyšší převýšení nadjezd nad čtyřproudovkou a půjčovně éčka. Jako proč? Kolega spolupacient mi vysvětlil, ze někteří už ani jiné kolo nemají, tak i na placku berou to elektrokolo. A ze je to jako strašně fajn ujet za den 100 km. Proč ? Fakt musíme každý den dál, výš, rychleji?

Já teda připouštím, ze někde v horách bych si ho půjčila kvůli manželovi, protože kondici mám tak třetinovou a za den sám max 1000 m převýšení. 

Offline Černá kočka
1779 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 20:44

Já ještě přidám další nebezpečnou skupinu na elektrokolech - kolikrát ho dostanou nebo si koupí starší lidi, kteří neměli nikdy řidičák, absolutně neovládají pravidla silničního provozu a ja to strašné. Jako ona tahle situace je blbá i když jedou na normálním kole, ale právě s tím elektrokolem je to ještě nebezpečnější, jak je rychlejší. U nás takhle jezdí několik žen (odhadem asi tak 75 let) a tam je vidět, že to mají asi zapnuté na nejvyšší výkon, protože jedou hodně rychle, jezdí po hodně frekventované cyklostezce, která je zároveň pro chodce, vjedou na silnici, ani se nepodívají apod. Podle mě jim to hlava vůbec nedomýšlí, navíc většinou starší lidi už mají pomalejší reakce.  Jo a žádná z nich nenosí cyklistickou helmu.

Offline Makara
3666 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 20:53

Pinot Noir jo a až budeš mít ochutnanou celou Moravu a vydáš  se do Wachau, tak tam na rovince podél Dunaje a mezi vinicemi je taky mraky elektrokol. V jednom úseku je cyklostezka zahalena sesuvem, žák převážejí cyklisty na lodičkach. Kapacita 10 kol/cyklistů. Tak nás jelo jen 6, protože 4 těžké vehikly