Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 18:16

Luna Prřiznávám se, jsem už stará osoba, ale nějak si neumím predstavit, že bys v Brně nenasla lépe placené misto nez v Blansku ( pokud bys teda mohla změnit práci).

Offline Luna
10871 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 18:17

černá káva Ve skolach plati vsude stejne a do Brna vic projezdim.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 18:51

Luna my máme za krúžok 5 eur v hrubom za hodinu. A je jedno, či je to futbalový krúžok alebo doučovanie z matematiky na Testovanie a prijimačky.

Offline Luna
10871 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 19:09

letfenixa No vsak to je uplna hruza. 

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 19:50
Reakce na Luna:

černá káva Ve skolach plati vsude stejne a do Brna vic projezdim.

​Kamarádky učitelky občas mění místo, protože jdou za lepší nabídkou. Plat je tabulkový , ale zřizovatel muže navyšovat , když to financuje, ne?. Ale mám to teda z druhé ruky. A v soukromých ani tabulky neplatí

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 19:51

Luna ja myslela, ze pripadna zmena mista by byla mimo skolstvi?

Offline Luna
10871 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 19:56

notna Kokoska No kdyby naahodou, tak ano, mimo skolstvi. Nebo aspon nekam, kde nemusim tolik komunikovat, to jako asocial strasne trpim.

Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 20:19

Luna Ale vždyť ito jsem také měla na mysli.

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 21:24

LunaJá jsem taky měla na mysli, že si třeba pohorsis dojížděním a platem, ale budeš spokojená. Myslela jsem, že bys zkusila něco z té kulturní sféry, galerie, muzea...tak to nebude platove asi žádná sláva, ale že bys byla spokojenější. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 05:40

Asi se přidám do skupiny těch co přemýšlí o změně práce. Jsem na stavebním úřadě. A každý den si říkám jestli mám tohle zapotřebí. Bartoše nemůžu ani vidět, samé lži a výmluvy. Jediné co mě drží je fajn kolektiv a zlatý šéf.

Offline Samantha
3299 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 08:35

rysamona na stavebním úřadě to musí teď být jak v parlamentu… spousta protichůdných keců a skutek utek

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 09:40

Zatímco po první RD jsem se vracela do prace brzy a s nadšením, teď po druhé si to nějak nedovedu vůbec představit. 

Ta vidina nesvobody práce jako státní zaměstnanec, poslouchani těch samých kecu těch samých kolegu, sezení v kanclu od rána do večera a jako bonus peníze, které mě doživotně hází do kategorie "mas cervenej diplom a vydelavas min, než prodavačka v Lidlu" ... už nějak nemam moral. Sbírám sílu zkusit něco ... jenže taky nevím co

Na druhou stranu jsou na úřadě jistoty, co mámy malejch děti oceni. Známa si teď spočítala, ze loni byla na OČR 100 dni!!! (Skolkove dítě, chabrus na plíce). Na úřadě samozřejmě nikdo ani nemrknul, u soukromníka už by asi letěla a při práci sama na sebe byla dávno o suchým chlebu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 09:51

MP Meri myslím, že to je dilema mnoha matek vracejících se do práce.

Ale sto dní je teda mazec!

Offline Raduza
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 10:01

MP Meri Evaeva 

Já jsem ze státního do soukromého sektoru odešla před cca 3 lety, dceři bylo 8 let. Nelituji ani trochu.

Asi bych zkusila ty první roky, kdy budou děti ještě malé preklepat ve státním a pomalu se začít rozhlížet po možnostech.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 10:36

Evaeva Jenomže co chceš dělat, synek býval taky hodně nemocný, jeho dva roky docházky do školky byly 7 dní v kolektivu, deset doma, 7 v kolektivu, deset doma. Pracovala jsem u soukromníka, který měl stejně děcko chrabrus jak já, takže jsem si domluvila odpolední a jak přišel manžel z práce, já do ní šla. Mi přijdeten soukromník na toto zase lepší, je mu jedno kdy práci uděláš, hlavně, že ji uděláš. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 10:40

Kan já jenom píšu, že je to mazec. Kluci byli taky hodně nemocní ten rok, kdy starší šel do státní školky, mladší do DS a ještě bylo po kovidu. Doma byli dvě třetiny z těch zimních měsíců. Nevím, co bych dělala, chodit do práce. Asi by to byly hodně dlouhé večery.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 10:46

MP Meri ta prodavačka z Lidlu imho je špatně nastavenej mindset, brala bych to tak, ze maj dost, aby ten vopruz byl někdo ochotnej dělat....nebo tady za nocni na benzince maj taky víc než já na vs místě....jinak bych asi vyuzila stabilního místa, kde jsou ty ocr kazdymu jedno, zvlášť jestli u vás muž pracuje do noci a není snadný se s nim střídat - a můžeš se rozhlizet a plánovat a připravovat na něco novyho 

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 10:48

MP Meri sto dni je opravdu extrém nemá to tak každé dítě, pokud nebýval nějak extrémně nemocný starší tak by to necakala ani u druhého. Takže záleží jak moc katastrofické scénáře si běžně malujes. 

Já jsem byla poprvé na OCR teď, jak si starší rozbila tu hlavu a i to spíš proto, že jsem nevěděla jak se to vyvrbi a měla jsem muže úplně v trapu celý měsíc a nervy v kýblu (a taky jsem chtěla v práci dát jasne najevo, kde mám priority). Jinak bych to uplacala přes ty homeofficy jako vždy (plus asi 2x jsem měla s nemocnýma dětma PN na se sebe). Můžeš mít i štěstí. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 10:54

continuity naše skolka vůbec netoleruje nudle, pošle ti domu i jinak zdravy dite, kterymu teče z nosu, bejva doma pak i 14 dni, než se jo tam odvazim poslat znova (žádná teplota, znaveny dite s vodnatou hlavou, to bych ji samozrejme nechala doma bez keců. Dala jsem si tu praci a spocitala to ze skolkovy aplikace a loni měla docházku 50%. 
jedine doufat, ze mladší dite se trochu promori než nastoupí do instituce 

edit: a to fakt nemám pocit, ze bysme měli nějak nemocný děti, teplotu maj třeba dvakrát za rok, ale tyhle drobný infekty jsou fakt nekonecnej mor 

Offline Luna
10871 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 10:55

MP Meri No tos napsala uplne presne. Ja tu praci zvladnu, chvilkama me i bavi, penize tam nikdy nebudou kdovico, ale ty kecy..., mimochodem u nas jede takova ta toxicka pozitivita.

Furt dychej, relaxuj, mysi na sebe, ale zaroven ti k tomu pridame tuny dementnich a zbytecnych cinnosti.