Potrefenáhusa kolektiv... V moji praci mam svoji druhou (lepsi) rodinu. Mam je rada snad vsechny do jednoho. To dela tak strasne moc.
Přiznání
Ja taky zvazovala zmenu prace kvuli financim a kvuli nejakymu profesnimu rustu, ale rozhodla jsem se otehotnet, uz jsem nebyla nejmladsi. Po rodicovsky jsem se vratila na stejny misto, penize furt nic moc, ale mame fakt skvelej kolektiv, sefova je uzasna a nema zadnej problem s tim, kdyz mi v devet zavolaji ze skolky, ze dite zakaslalo a ja pro nej musim bezet. Takze tam ted budu drepet a uvidim, odejit jinam muzu vzdycky.
Potrefenáhusa jojo
Poloviční úvazek se asi moc nevyplatí. A jak píšeš, chtít pak od zaměstnavatele povolení na dalších x kšeftů by bylo asi trochu divný. Ale nedá se to napasovat na jedno obecný téma, že by se pod to vešlo víc těch kšeftů (a la nějaká zprostředkovatelská činnost, tam by se toho vešlo)? Nebo to máš tak různorodý, od sebe odlišný, že bys to neschovala pod jedno povolení? Do Airbnb zaměstnavateli asi nic není, tím ho nijak neohrožuješ... a na instáči si ve svým volným čase taky můžeš dělat co chceš bych řekla.
Ale jestli se tam můžeš kdykoliv vrátit, a těma vedlejšákama se uživíš, tak nakonec o nic nejde, ne?
continuity naše skolka vůbec netoleruje nudle, pošle ti domu i jinak zdravy dite, kterymu teče z nosu, bejva doma pak i 14 dni, než se jo tam odvazim poslat znova (žádná teplota, znaveny dite s vodnatou hlavou, to bych ji samozrejme nechala doma bez keců. Dala jsem si tu praci a spocitala to ze skolkovy aplikace a loni měla docházku 50%.
jedine doufat, ze mladší dite se trochu promori než nastoupí do instituceedit: a to fakt nemám pocit, ze bysme měli nějak nemocný děti, teplotu maj třeba dvakrát za rok, ale tyhle drobný infekty jsou fakt nekonecnej mor
tohle je moje noční můra ta vaše skolka a rýma. To by tam dcera nechodila nikdy. Musím říct,že jsem i uvažovala, že bych ji dala do státní, ale tohle nemíním riskovat, že by mi ji vrátili při první nudli domu. Pro mě je tohle fakt důležité. U nás ještě ochotně nabízejí stříkání mořské vody nebo pak i kapiček do nosu. A ne, ty děti tam fakt nejsou nemocnější když se toleruje kasel i rýma
Muslik a to u vás opravdu tolerují kohoutek místo nosu a takový ten tuberácký kašel? U nás nevadí, když dítě občas zasmrká nebo zakašle, ale tyhle stavy už jo. A jsem teda ráda. Ale že by volali, že mám pro ně přijít, to se mi ještě nestalo, volají jen při teplotě nebo zvracení, spíš odpoledne řeknou, že se jim nezdál kašel. Ani teda neřeknou, ať zítra nechodí, to je na rodičích.
Uf. Tak mám za sebou odmítnutí výtvarného kroužku. ![]()
Luna a jak to šlo?
Luna super! Teda přála bych ti, abys ho vedla a měla zanícené žáky, ale za důstojný peníz.
Ještě že už nechodim do školky, já mám tuberacky kašel půlku zimy. Po zánětu průdušek může být kašel klidně měsíc a nic to neznamená, měla jsem to tak i po covidu.
Když to už bylo na lékaře, což je při OCR vždy, tak nám doktorka vždy řekla, kdy už může do školky. Nemá o tom rozhodovat učitelka.
continuity u nás o tom učitelka nerozhoduje, pouze doporučuje (není to tak všude). Já s takovým tím štěkavým kašlem dítě do školky nepošlu, když to není jednou za hodinu. Naše doktorka by ho do školky taky nejspíš nepustila, obvykle ho posílám dřív než by ona chtěla
A žádný papír mi nevydá samozřejmě.
Muslik Hele, kamaradka ma syna v soukrome a taky ho pri prvni nudli vraceji domu, to si obcas nevyberes.
Muslik a to u vás opravdu tolerují kohoutek místo nosu a takový ten tuberácký kašel? U nás nevadí, když dítě občas zasmrká nebo zakašle, ale tyhle stavy už jo. A jsem teda ráda. Ale že by volali, že mám pro ně přijít, to se mi ještě nestalo, volají jen při teplotě nebo zvracení, spíš odpoledne řeknou, že se jim nezdál kašel. Ani teda neřeknou, ať zítra nechodí, to je na rodičích.
tak ty extemy samozřejmě řeší, já je u dcery zatím nezažila, ale moc dobře z okolí vím, jak jim obvykle vracejí děti i když popotahuji a sem tam zakaslou a to mi přijde děs
Byla řeč o tuberackem - to jsou průdušky, štěkavý kašel je laryngytida.
Muslik to u nás není. Za celou docházku mně upozornili dvakrát, že to není úplně ok.
continuity u nich to není ani jedno, je to hnusný kašel po rýmě, mívali to hlavně jako menší, ale starší na to docela trpí dodnes.
Evaeva u nas klidne volaji, kdyz ma dite teplotu. Uz se mi to dvakrat stalo. A fakt rano bylo dite ok.....Ale s doznivajicim kaslem i rymou jsem syna davala. Nastesti jak je to nemocnicni skolka, tak jsou asi benevolentnejsi. Ono to je fakt nekdy dost volba, proste hlidani nemam, muz ma audit/schuzky a u nas je to v praci zrovna ten den personalne napjate. Kdyz vim, ze to jde, tak doma jsem. Ocr jsem tedy necerpala jeste nikdy, mam zkraceny uvazek a proste prijdu den, kdy jsem byt treba nemela. Kamoska takhle mela nekolikrat dite reklamovane skolkou v ordinaci. Je prakticka lekarka, takze dite se tam nekde mota v ambulanci a ona nemuze nahle zavrit. To ji vubec nezavidim.
Jos jo, vyloženě s dokašláváním nebo končící rýmou je taky pošlu. Ten první rok ale měl pokaždé kašel takový, že děti na hřišti si i po deseti dnech rodiče odváděli jinam. A občas ho má i teď, ale už to netrvá 14 dní, ale třeba tři. S teplotou by samozřejmě taky volali, akorát ještě nebyla příležitost.
MP Meri Tak to ti nezávidím! Takhle bilancuju už rok a ještě jsem moc nikam nepokročila:D:D
Jos no asi tak. Nikde navíc není psáno, že je rodič v dosahu 15 minut od školky.
Představuji si, jak běžís domu od rozdělané operace. Kdysi byly v těch školkách izolacky a řešilo se to tak. Ve škole teď dite posadí na vrátnici a tam čeká na rodiče klidně hodinu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí