Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 23:19

MP Meri prosimte, umis site, jsi kreativni, umis psat... tebe je na urade skoda. Soukro sektoru se neboj, dnes uz tam vi, ze rodic nekdy musi byt doma s detmi. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 23:21

barbucha urad, kde jsem delala byl zrizovany specialnim zakonem a nesmeli jsme mit ani dpp, natoz zivnostak. Statni urednici pod sluzebnim zakonem to taky muzou mit ruzne osekane. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2024 00:04

continuity volat kvůli rýmě mi taky přijde absurdní 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 05:43

Evaeva jo, jednou volali (ale vědí, ze jsem doma), dvakrát vrátili odpoledne, ať další den nechodime. 
Ono se to rano často ani nedá poznat, co z toho bude, zvlášť v zimě .... no jak jsem psala vedle, leju do nich měsíc imunoglukan a modlim se 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2024 08:51

Potrefenáhusa to u nás nedělají, že by přes den volali, taky vědí, že jsem doma. Odpoledne asi dvakrát řekli, že se jim úplně nezdá a že uvidím doma. Viděla jsem jednou hnusný kašel a jednou rýmu. U nás teda rovnou říkají, že nesmí posuzovat zdravotní stav vyjma té teploty nebo zvracení. Ale různé školky v okolí mají různý přístup. Někde to vyloženě zkouší a vědí, že na matku to funguje, na otce ne

Offline barbucha blogger
36029 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 09:43

Přiznávám, že mě ty mnohý různý žalo- a chvalozpěvy na toho psychologa sebevraha nechávají poměrně chladnou, neznala jsem ho... dneska mě teda kapku zarazil jeden, kterej ho označuje za jednoho z největších Čechů - poměrně silný vyjádření řekla bych.

Ale co už mi přijde přehnaný, je sbírka na vdovu s dětma. Jakože deset melounů, fakt? Jednak na jednoho z největších Čechů aka světce mi moc nesedí, že tady nechal rodinu úplně bez prostředků a v dluzích a prakticky o hladu... a že vdova nevyžije ani z vdovskýho a sirotčích důchodů, přičemž nejmladšímu je sedm let, takže by mohla bez problémů pracovat? Jak to dělají jiný? Zdá se mi to zvláštní  

Offline stes
9385 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 09:55

barbucha no právě sem s tím jdu...nemám slov, tady některý samozivitelky nemluvě o duchodcich, notabene ovdovelejch, doslova živořej.

..snad to založila kamarádka,ale teda jako medvědi služba.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. zaří 2024 10:06

barbucha Taky mi z toho spadla brada. ta castka je naprosto astronomicka. Prece se nebude delat sbirka na kazdou rodinu, kde nekdo zemre. A nemyslim to nejak pejorativne, mohou byt situace kdy je na tom zbytek rodiny existencne spatne a nema sanci si poradit. Ale tady? Nejak me ta sbirka i znepokojuje, same otazky....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2024 10:35

barbucha pracuje, je učitelka 

Offline Samantha
3299 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 10:54

Smutný je to, že někteří pozůstalí po útoku na Fildě nedostali ani kačku... Než vyplňovat potupné formuláře - prý standardizované. Ale co je standardního na tom, když vám dítě ve škole zastřelí sociopat? 

Offline stes
9385 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 11:22

Samantha tak...

Offline barbucha blogger
36029 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 11:28

stes 

No, ta obmyšlená to může vždycky odmítnout, případně se vyjádřit že to rozdá i jinejm samoživitelkám... to by bylo slušný. Ale nikde nic...

Jos 

Mě napadlo, že je paní (možná) asi kapku náročnější - a jestlipak to nebyl jeden z důvodů, že její nároky nemoh manžel utáhnout

V každým případě to nevypadá pěkně.

Evaeva 

No. A to spolu s těma všema důchodama nebude mít na živobytí?! 

Offline Makara
3665 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 11:33

barbucha nejsem kovaná ve výměrách sirotčích a vdovských důchodů, ale obávám se, že se v nich s hypo nepočítá, že jsou tak na běžné žití.

Tím vůbec nehájím tu sbírku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. zaří 2024 11:44

barbucha to nehodnotím. Hele, tam jsou sbírky na kde co, třeba na dětské skupiny, což je podnikatelský záměr a s tím bych šla do banky spíš. Nikdo nikoho nenutí přispívat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. zaří 2024 11:51

Evaeva jenze tohle je proste nesikovne. Slo o medialne znamou osobu, lidi se o takove sbirce spis dozvi....a me asi drazdi nejvic ta cikova castka no. Ze proste netroskarili. 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 12:05

Tak ty sbirky jsou obcas lehce kontroverzni. Vybavuju si asi pred rokem jednu na rodinu, kde matka onemocnela rakovinou prsu, kdyz melindoma batole. Uplne stejna situace, jako byla u nas. Tak vybirali asi dva miliony na to, aby manzel byl doma a nemusel do prace, zaplatili vsechny ucty a jeli pak spolecne vsichni do lazni. Jsem na to koukala trochu prekvapene, ze nas neco takove ani nenapadlo a tu peci o dceru proste na dobu chemoterapii prevzala cela siroka rodina, zatimco muz chodil celou dobu normalne do prace. Stejne jako tomu bylo u vsech ostatnich onkopacientek s rodinou, ktere znam.

Ale na druhou stranu, kdyz kdokoliv chce a sbirku zalozi a zaroven najde se dost lidi, co jim z jakehokoliv duvodu chteji prispet, pak mi fakt neprislusi to jakkoliv soudit. Ani motivaci, ani castku.

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 12:16

Zuzuli podle mě ta inflace sbírek ale lidi postupně otráví, otupí a demotivuje přispívat. Já nad tím teda obočí taky pozvedla, ta částka je monstrózní. 

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 12:18
Reakce na Zuzuli:

Ale na druhou stranu, kdyz kdokoliv chce a sbirku zalozi a zaroven najde se dost lidi, co jim z jakehokoliv duvodu chteji prispet, pak mi fakt neprislusi to jakkoliv soudit. Ani motivaci, ani castku.

​A tohle je častý argument, "však můžeš založit sbírku pro kohokoliv", jenomže kolik lidí přispěje ženě po mém zemřelém sousedovi? Mně tahle sbírka připadá jako zneužití faktu, že byl mediálně známý. 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 12:20
Reakce na Pinot Noir:

Zuzuli podle mě ta inflace sbírek ale lidi postupně otráví, otupí a demotivuje přispívat. Já nad tím teda obočí taky pozvedla, ta částka je monstrózní. 

S tim souhlasim. A vsechny ty sbirky se porad na vsechny vali ve velkem, takze to otupeni uz tu podle me je. A stejne tak je videt, ze uspesnou sbirku ma akorat ten, kdo je hodne slyset a hodne jinych lidi utre.

Ale kdyz lide dostali nastroj na to, aby mohl sbirku delat kdokoliv na jakoukoliv castku, pak jim asi nejde vycitat, ze toho vyuzivaji.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 12:21

barbucha my zrovna vcera vedli tuhle debatu doma. Ja to obhajovala. Treba je to na hypo, kterou by nesplatila. V pripade sebevrazdy ti ani pojistovna nevyplati zivotni pojistku. Je to naprd. Kdyby se to stalo mne, byla bych na tom asi podobne  Pracuju, s vdovskym a sirotcim bych zvladla bezne naklady, ale hypo uz ne. To mam stesti, ze bych mohla aspon prodat chalupu a jeden byt, ktery mame splaceny. Ale souhlas, ta castka je obrovska.