Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 12:26

Na seznamu je  k tomu výživná diskuze, přečetla jsem kousek, je to stejné jako tady, zřejmě paní má ještě 2 byty v Praze, které pronajímá a sbírka byla s jejím souhlasem. Kdyby to bylo jen na nějaké překlenutí počátku a nebyli tam ty byty... 

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 12:52

Lamicka jo, je to tam i v textu napsaný, že je to na splacení hypotéky. 
Taky jsem to včera zachytila a taky mě ta cílová částka překvapila. Taky tam vidím snahu využít toho, že pán a jeho smrt teď jede na všech kanálech. Uzavřela jsem to v sobě tak, že přispět není povinnost. 

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 12:54

jitřenka Hm, blbej, kdo dává, blbější, kdo nebere...  

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 12:57

Zuzulijá s tebou souhlasím, proto taky prispivam já dobrého anděla než na tyhle mediálně známé případy. Přijde mi správnější když se ty peníze na rozdělí nemocným nějak proporčně než podle toho, kdo je známý a kdy ne. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 08. zaří 2024 13:30
Reakce na jitřenka:

Na seznamu je  k tomu výživná diskuze, přečetla jsem kousek, je to stejné jako tady, zřejmě paní má ještě 2 byty v Praze, které pronajímá a sbírka byla s jejím souhlasem. Kdyby to bylo jen na nějaké překlenutí počátku a nebyli tam ty byty... 

​tak pokud je to pravda s těmi byty,  tak pořádat sbírku mi přijde dost přes čáru. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 13:36
Reakce na Lamicka:

To mam stesti, ze bych mohla aspon prodat chalupu a jeden byt, ktery mame splaceny. Ale souhlas, ta castka je obrovska. 

​nedavno se tu probíraly ty nezletilý děti, jejichž prava stát dost chrani, jestli by to šlo prodat hladce? Plus to dedicky rizeni běží docela dlouho. 
ta suma mě teda taky zaskočila ... to už s pomoci v nouzi moc spolecnyho nemá, mi přijde 

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 13:42

Potrefenáhusa

Tohle všechno je řešitelné i jinak než sbírkou na 10 mega. Navíc ta obří suma je v tomto případě spíš na obtíž. Donio umí sbírku ukončí i dřív než se vyzbírá cílová částka, ale zbytečně se to natáhne. 

Offline Gatita
8660 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 14:12

Lamicka mne ty sbirky prijdou moc fajn mezi prateli na socialnich sitich. Mohla jsem takto prispet rodine davne zname, se kterou jsem sice uz nebyla v kontaktu, ale mela jsem ji moc rada a jejiho muze taky. Kdyby nebylo fb a te sbirky, ani bych nevedela, cim prochazi a nemela moznost nijak pomoci. Prislo mi uzasne, ze behem chvile vybrali cilovou castku. Na zachranu zivota ale nekdy ani penize nestaci. Pokud vim, ten znamy si zbytek penez ani nenechal a venoval to na lecbu podobne nemocnych, i kdyz zustal sam na peci o deti, kterych meli vic, nez je demograficky prumer... Takze taky mi leccos proletlo hlavou, kdyz jsem cetla ted tu zpravu na seznamu...

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 15:20

Tabea Jo souhlasím s tebou. Přijde mi to poměrně kontroverzní tento pripas

Já občas přispěju, ale na těch sbírkách jsou jiný příběhy, co jsou děsný, nejčastěji mě dostávají ty rodiny, kde maminka zůstane sama s postiženým dítětem, to je fakt past,ze který se nedostaneš. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 16:35

continuity ja som si aktualne vybrala ine projekty, ale kedysi som tiez prispievala na dobreho anjela. Ale nie som si uz uplne ista, ci su vsetky tie pripady dobre preverene. Jeden pripad z okolia ma totiz dost zaskocil, to som si povedala,ze ta osoba je sice chora (nastastie sa vyleicila) ale ma o dost viac penazi ako ja, ktora som tam vtedy prispievala. Ale tym tu nechcem DA hanit, je to super projekt. Asi sa v tom mnozstve proste obcas niekto taky objavi.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 16:42

Inak ja som na financie strasny flink. Tak som si nedavno robila prehlad o vydajoch a zistila, ze moje prispevky (ci uz pravidelne alebo jednorazove) na rozne projekty mi robia 5-10 percent z mojej výplaty.  Tym sa nechcem chvalit, ze by som bola neviemaky ludomil, ale skor postazovat, ze mam maly prijem V tomto bananistane je tolko veci, co by potrebovali podporu, ale to by som musela zit pod mostom. 

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 16:47

Potrefenáhusa jo, teď jsi to napsala úplně přesně. Sbírka na 10M na zaplacení hypotéky není  "pomoc v nouzi". 

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 17:04

Karja přesně tak. Sám rodič s postiženým dítětem je past. A když ti to dítě po 20 letech, co se o něj 24/7 starat, umře, tak jsi namydlená úplně.

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 17:08

Mrakoplas DA myslím vůbec nezkoumá finanční situaci zadatele, jen u těch dlouhodobých podpor. 

No tak jako tak, pořád si myslím,že je to lepší využití těch peněz než přispět jedné rodině milion, protože se povedlo sepsat srdceryvný příběh na Donio. 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 17:12

continuity zkouma. Ja v lecbe od nich dostala ty formulare k zadosti o podporu, ale byly tam tak dopodrobna informace o financich rodiny, kolik kdo vydelava, jake jsou uspory, jake mesicni vydaje, spolu s podminkou, ze obdarovani nejsou anonymni, ale musi souhlasit se zverejnenim pribehu a fotek, ze jsme to ani nevyplnovali a vykaslali se na to. A to po tom vyplneni jeste musis projit jejich sitem, jestli opravdu ten potrebny na podporu jsi.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 17:15

barbucha Vážně? 2 byty,  dům s hypotékou a pořádá se na ně sbírka?  Z těch jeho prací jim přece musí plynout nějaký peníze pořád, vždyť on sám říkal, že jeho praci citují a zveřeňují, vydávají i v zahraničí. 

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 17:17

Zuzuli aha, vidíš to jsem ani nevěděla. Díky za info. 

Ta ztráta anonymity je blbá. oni na tech konkrétní příbězích ten marketing dost staví, ale nevěděla jsem, že je to podmínka. 

Offline barbucha blogger
36029 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 17:23
Reakce na Tabea:

Potrefenáhusa jo, teď jsi to napsala úplně přesně. Sbírka na 10M na zaplacení hypotéky není  "pomoc v nouzi". 

​Zvlášť jestli má dotyčná kde hlavu složit i bez nesplacený nemovitosti, jak tady čtu. 

Fakt výsměch všem ostatním, který zůstaly samy a neviděj ani alimenty jak je rok dlouhej. Akorát neměly hvězdnýho manžela... (to těm všem VIP radil zadarmo?) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 18:03

Zuzuli no ono sa to da trocha schovat. Tento konkretny pripad bola rozvedena zena s dvomi detmi, podporu chcela pouzit na zabezpecenie pomocok pre deti do skoly a kruzkov  (tak mala v popise). No, rozvedena sice bola s hypotekou na novy obrovsky dom, z ktoreho sa po rozvode nechcela odstahovat a rozviedla sa kvoli novemu priatelovi, ktory tam zil s nou. Byvaly manzel alimenty platil, novy priatel tiez nie je ziadny chudak a v to leto, co jej este bezali prispevky si strhli aj dovolenku v Turecku. Ja naozaj nemam problem podporit prakticky kohokolvek ale toto mi prislo troska mimo ked vidim ako tam zaroven boli ľudia, co fakt nemali ani na lieky, byvanie atd. 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 18:28

Mrakoplas urcite da. O tom nepochybuji, ale nevim, jestli je v kompetencich organizece je poradne proklepnout. Ono to je jen cestne prohlaseni, pokud si dobre vybavuju. Nevim, jak moc dukladne to pak overuji. My to ale neresili nejak podrobne. Prave kvuli te podmince na zverejneni fotek rodiny s popisem. Paradoxne i tady nakonec prispevek dostanou ti, co nemaji problem se zverejnenim, stejne jako u sbirek treba na doniu, zatimco jini, mozna i potrebnejsi, kteri ale chteji zustat pro verejnost anonymni, z toho netezi.

Tim teda nechci DA shazovat, porad ho povazuju za dobrou cestu, jak prispet