Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 18:42

Zuzuli ja ich tiez nechcem zhadzovat, asi sa to uplne overovat ani neda nikde.

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 18:45

Zuzuli no já jsem se tam přihlásila a vidím příběhy rodin, kterým pomáhám/pomáhala jsem, ale je tam taky napsáno, ať to veřejně nesirim + minimálně půlka je označena jako archivováno. (Já bych teda pomáhala i bez toho, prakticky na ten účet nechodim).

A třeba tam je paní, která má malou dceru s nějakou degenerativní nemoci a rovnou říká, že by chtěli ten příspěvek použít na dovolenou. Nijak mě to neurazí, I tihle lidí mají nárok někam vypadnout a péče o ty postižené děti musí být šílené vyčerpávající. 

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 18:47

Mrakoplas no tak to by museli chtít potvrzeni od úřadů a pod, což by ten celý proces dost zkomplikovalo. Kdoví jestli by se to posoudilo, že to vůbec můžou požadovat. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 18:49

continuity pokial to priamo napise, tak mi je to sympaticke a tiez proti tomu nic nemam. Tento nas pripad sa vsak tvarila, ze na pomocky do skoly, na ktore by mala, ak by sa za ten cas trocha uskromnila. Plus teda sa tam prezentovala ako samozivitelka, co teda nebola.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 18:50

continuity jj ja to chapem. Len kedysi ked som tam posielala a zila dost z ruky so huby, by mi nenapadlo, ze prispievam niekomu, kto je na tom vlastne lepsie ako ja..tak som ostala trocha rozcarovana (ale neodradilo ma to).

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 20:16

Potrefenáhusa nojo, mas pravdu, neslo by to asi prodat. Tak bychom sli do toho naseho splaceneho 2kk. 

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 08:02

Ty jo, mám zas jeden pracovní dotaz. Zaměstnavatel chce, abychom si mezi vánoci dobrali dovolenou. Což beru. Ale tu co vychází po novém roce prý mámě čerpat už z nové, s tím nesouhlasím. Má na to právo nebo jeho nějak ovlivní to, že mi dva dny volna převede, do prvního lednového týdne nebo tak? Podle mě, mu to může být uplně šumák. Jako brát si v lednu hned dva dny nového volna, wtf...

Offline continuity
43438 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 08:26

Karja on to udělat podle ZP může. Je to tak, že dovolenou určuje zaměstnavatel akorát se to tady repektije, kdy si ji chce vzít zaměstnanec. 

Pokud máte pět týdnů, tak jeden týden se převést může, na tvoji žádost. To je podmínka. Zkusila bych se s ním nějak domluvit, ale páku nemáš žádnou. 

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 08:46

continuity

Děkuji, no zkusím se nějak domluvit. I jako beru variantu, že bych tu dovolenou neměla vůbec, ale takhle jeho je úplně debilni

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:12

Karja a ty prevedene dny stare dovolene si uz nikdy vybrat nemuzes? To se mi nezda. Ja uz to davno nesleduju, ale stara dovolena se mela cerpat snad do konce listopadu a zamestnavatel to mohl naridit. Samozrejme jsme nikoho nikdy nedonutili, aby si ji skutecne vzal, u nas ma porad nekdo spoustu dni stare a ta se mela pak cerpat jako prvni. Nam tyhle veci uz resi mzdova ucetni, pokud ma nekdo dotazy, odkazuju to na ni. Ale myslim, ze jen tak propadnout to nemuze a pri rozvazani prac pomeru se to proplaci.

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:16

Karja hele, tady se vyslovne rika, ze zamestnavatel musi nevycerpanou dovolenou prevest a zachazi se s ni pak jako s normalnimi dny radne dovolene. 

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:16

KokoskaJá se asi špatně vyjádřila, on chce abychom měli na vánoce 4 dny volna, s tím. že mezi svátky to budou poslední dva dny dovolené roku 2024 a po novém roce dva dny dovolené 2025. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:18

Karja a tobě ty dva dny, co by sis brala v lednu, zbydou z letoška?

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:18

Kokoska No jako na to jsem se spoléhala vloni, že to třeba nebude moc evidovat a prostě si 4 dny převedu. Ale evidoval:-D, pak jsem si to musela brát někdy v pulce prosince:-D

Offline Karja
44841 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:18

Evaeva No jasně, já bych si je z letoška ještě nechala. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:23

Karja jestli nemusis byt fyzicky nekde v kancelari, asi bych se na dovolenou pocitanou z te nove vis co a vybrala bych si ty usetrene dva dny v pristim roce. Mezi svatky by nemusel byt zadny pracovni srumec.

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:26
Reakce na Kokoska:

Karja hele, tady se vyslovne rika, ze zamestnavatel musi nevycerpanou dovolenou prevest a zachazi se s ni pak jako s normalnimi dny radne dovolene. 

​Musí, ale pokud jsou k tomu nevyčerpání zákonné důvody. My k tomu v korporátu museli sepsat lejstro, které schvalovala pomalu celá rodina Fordova v Americe, každý manažer se tomu pokud možno u svých podřízených vyhnul, a šlo to jen u dní nad ty zákonné 4 týdny. Takže reálně se opravdu dovolená téměř nepřeváděla. Zaměstnavatel na tyhle "to se nějak udělá" může doplatit. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:31

Pinot Noir ja vim, ale u nas se vzdycky nejake provozni duvody najdou, jak obhospodarujeme ty nepretrzite provozy. Ale uz jsem to taky kolikrat sefikum rikala, kdyz jsem to jeste mela na krku ja a bylo toho uz moc, tak se to prece jen trochu zlepsilo.

Offline Pinot Noir
29988 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:35

Kokoska jo, já jen, že zaměstnavatel po Karja může nějaké smysluplné důvody opravdu chtít, resp. ty důvody může uvést samozřejmě sám, ale pokud bude na vyčerpání dovolené v daném roce trvat, neudělá nikdo nic. 

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 09. zaří 2024 09:37

Pinot Noir no zamestnavatel muze cerpani dovolene naridit, ale realne pokud potrebuje aby zamestnanec pracoval, tak jaksi nema kdy..  u nas to doslo tak daleko, ze nekteri jedinci v dobe dovolene chodi normalne do prace