brrr Jo, o těch nerealizovaných protipovodňových opatřeních v Troubkách jsem taky četla a jako....
To je fakt na úrovni "další stoletá voda přijde za sto let a to nás nepálí....". Myslím, že třeba Olomouc ta nová protipovodňová opatření dost zachrání.
Přiznání
Teda, taky docela koukám, že někdo neví, že becherovka je z KV. Tím nechci říct, že dotyčný je nevzdělaný nebo nepatriot nebo nevím co! Jen jsem to považovala za jednu z informací, které nelze uniknout. Možná generační záležitost?
PS: Nepiju ji
Rozumím, že se některým nelíbí, že naše nejznámější produkty jsou Becherovka a pivo z Plzně, můžou o tom vést spory, můžou s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat.
![]()
jajsem teda myslela, ze nejznamejsi resp na urovni toho japonskeho piva je nemecka skodovka
becherovku treba povazuju fakt za okrajovou vec, myslim ze moje deti ani nevi ze existuje. ale nejsem cizinec zejo... takze pokud to nemaji byt otazky pro domaci, ale pro cizince.. coz jde imho proti ucelu, ale to ve statni sprave nebude jic divneho:-P
otázka nestojí jaké jsou nejznámější české firmy. Ale jaké firmy chceš, aby cizinec ucházející se o občanství ČR znal.
Všeobecná znalost není kritérium, otázky jsou předem známé, existují studijní materiály a vše se lze doucit. je tam třeba dotaz na bitvu u Lipan - to nevěděla tady kolegyně, co teprve vyšla ze školy, takže pochybuji, že to ví spolehlivě každý Čech, natož cizinec.
Ale asi tímto tu diskuzi končím, spíš mi to přišlo vtipné než že bych chtěla rozjet flame.
continuity becherovku pijem a viem kde ju vyrábajú ![]()
Teda, taky docela koukám, že někdo neví, že becherovka je z KV. Tím nechci říct, že dotyčný je nevzdělaný nebo nepatriot nebo nevím co! Jen jsem to považovala za jednu z informací, které nelze uniknout. Možná generační záležitost?
PS: Nepiju ji
Já myslím, že jsem tu informaci určitě někdy dostala, ale mozek ji vytěsnil jako nedůležitou ;o)
DruIZatímco já jsem pochodující encyklopedie zcela zbytečných informací. ![]()
Mmch, právějsem si všimla, že nejsi Drul ![]()
Já myslím, že jsem tu informaci určitě někdy dostala, ale mozek ji vytěsnil jako nedůležitou ;o)
No, asi tak ![]()
Sweet Potato No počkej, to neznamená, že já nejsem encyklopedie zcela zbytečných informací! Akorát jsem jiný díl než ty ;o)
Pinot Noir no to nepopírám. Ale dávat to do testu na občanství? Jakákoliv taková otázka mi přijde zvláštní, i kdyby se ptali na Botas.
Evaeva otazka je skôr to, aké sú všeobecné štandardy pre testy na získanie občianstva, nie iba českého, ale vo všeobecnosti. Nie som si istá, či ten rámcový obsah testov, čo všetko má test zahŕňať, nie je štandardizovaný naprieč rôznymi krajinami. Ak áno, ako sa tam bližšie vymedzujú reálie a čo sa tam spomína v súvislosti s hospodárstvom, socioekonomickou situáciou krajiny. Jedna známa mi spomínala, že na Slovensku jazykové testy na získanie občianstva nie sú zatiaľ štandardizované podľa nejakých medzinárodných noriem, ide pracovať na projekte, kde budú tvoriť štandardy pre slovenčinu podľa jazykových úrovní (B1, B2, C1, C2).
Do štatistiky. Som Slovenka, ale to, že becherovka sa vyrába v Karlových Varoch, viem, hoci becherovku ani iný alkohol nepijem.
continuity prosím, prosím piš. Je to fakt zajímavé - zvlášť od člověka, u kterého se problém s jazykem a reáliemi vůbec nepředpokládá. Jsem zvědavá, co budeš mít za zapeklitosti v češtině.
Ja jsem asi Becherovku nikdy nepila, ale ted jsem si vzpomnela, ze se ji rika trinacty karlovarsky pramen. A obavam se, ze o tuto informaci me neobohatila skola, ale jisty cesky prezident, ktery k ni mel narozdil ode me blizky vztah
.
DruI Sweet Potato Mně ta debata připomněla jednu kamarádku, se kterou jsme několikrát hráli tu vědomostní hru Česko, a ona úplně všechno věděla, včetně sportu, kde jsme byli všichni úplně mimo, a na náš údiv vždycky říkala, že to se přece učí na prvním stupni ve vlastivědě
Jinak taky jsem encyklopedie zbytečných vědomostí, ale zase úplně jiné díly ![]()
dorota myslím, že ten rámec není nijak přesně daný v rámci EU. V Německu je třeba zodpovědět 33 otázek. 3 jsou zaměřené na tu spolkovou zemi, kde uchazeč píše test. Zbytek je z témat "Život v demokracii", "Historie a zodpovědnost", "Člověk a společnost".
Já jsem si ty otázky tenkrát neprošla všechny, je jich 310, ale myslím, že kdokoliv z Evropy jich nutných 17 odpoví levou zadní. Musí se vybrat jedna odpověď ze čtyř. Utkvěla mi otázka, co je přísedící (u soudu), protože jsem to slovo do té doby neznala. Jinak tam byly hlavně otázky na státní zřízení, svobodu slova a tisku a tak podobně.
A mne becherovka chutna
moora mne taky, vozim si ji z CR
a mela uspech i ve psim parku, kam jsem ji ted v lete jednou dotahla na ochutnani (po domluve) nasi vencici parte. Jeden pan z party pak jeste dotahnul tonik a pili jsme tam i beton.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí