Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 22. října 2024 20:40

continuityJá jsem tuhle si chtěla stěžovat na jídlo v restauraci...jenze měli jsme tam na večer objednanej stůl pracovně a věděla jsem,že prebookovat to prostě nejde. Ale u toho jsem se nerozpakovala no, jako jídlo to se mě prostě dotklo moc:D Vecere byla naštěstí v pořádku, ale ten oběd to člověk nevedel, jestli se má brečet nebo smát..

Offline Tabea
8201 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:09

Zajímaly by mě pohnutky toho lektora. Odkud je? 

continuity 

Já si dala nealko pivo a polívku. Protože jsem se bavila a jedla zároveň tu pálivou polívku hned mi to nedošlo, že to pivo je normální alko. Až když jsem si dala tři loky a začala to cítit v hlavě.

Měla jsem

a) pivo vypít, zaplatit a nic neříkat? (Byla jsem tam autem)

b) nevypít, ale zaplatit?

c) objednat si ještě jedno nealko a zaplatit obě piva?

d) byl to jazykový lektor a chtěl rozproudit konverzaci kontroverzním výrokem?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:14

Já nevím, nešlo o nějaké nedorozumění? Chcete latté a dostanete frappé. To je jako kdyby někdo chtěl kytici růží a já mu udělala pugét gerber. 

Online continuity
43429 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:22

Kan no nedorozumění je to zcela určitě, ale je opravdu drzost se ozvat?

Minule jsme dostali místo Caffé Latte jen našlehané mléko, přičemž z konverzace muselo být jasné, že fakt chceme nějaké kafe. No nějak jsme to vyřešili a nijak pridrzle jsem si nepřišla. 

Teď mi zrovna projektak řekl,že jsem jedna z mála, která se k nim jako k dodavateli na projektu chová opravdu slušně, ať se děje, co se děje. Ale když mi nějaký mladoch bude s autoritativním výrazem - on má vždy pravdu - vykládat podobné moudra, mám sto chutí své slušné vychování odhodit v dál.  

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:31

Karja Hele, během mého nejhoršího zážitku v restauraci jsme si i stěžovali a číšník se nám prakticky vysmál. Kamarádce spletl objednávku a donesl jí pizzu s olivami, které ona nejí. Ta se mu skoro omluvila a požádala ho, aby jí donesl pizzu, kterou si objednala a on jí řekl, ať si to oškrábe

Offline notna
9487 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:41

continuity Samozřejmě, ze to není drzost. Já vůbec nepobírám, proč by měla byt. To byl lektor čeho? Bych začala trochu pochybovat o jeho kvalitách a jestli chci za takové blbosti platit.

Online continuity
43429 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:46

notna no mě taky ke konci trochu sral. Kdybych tam neměla taky svého šéfa a jeho šéfa, tak ho dávno vytrolim

Já tyhle lidi přesvědčené o své pravdě, plných generalizací absolutně nesnáším, většinou navíc nemají kdovíjaký rozhled, aby byla diskuze s nima jakkoliv obohacující a je to akorát otrava. 

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:57

monis Já si pamatuji jen na jednu stížnost takovou bizardní, kdy nám paní v restauraci řekla, že aha, že jsme asi zvyklí na toto jídlo v polotovaru, a když oni to mají všechno domácí, tak je to pro nás asi  změna....jako upřímně to nám tak vyrazilo dech, že nevím, zda jsme se na něco dál zmohli. continuity Je, no to je pěkný, ten poslední odstavec, pěkně řečeno, taky takový typy nesnášim, ale většinou jsem to pojmenovávala jako volové:-D

Online continuity
43429 příspěvků moje polička 22. října 2024 22:26

Karja to víš, když už si drze řeknu v restauraci o nápravu, tak si musím nahonit ty body slušnosti jinak.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 22. října 2024 23:02

monis já se jako těhotná ocitla v nějakém dražím koktejlovém baru.  Z asi 12 lidí jsme byly těhotné dvě. Poprosili jsme o nějaký nealko koktejl bez tonicu. Donesli nám koktejl s tím, že teda tonic tam je, ale je fakt dobrej, tak ať to vypijeme, že nám určitě bude chutnat

V univerzitním bufetu jsem dostala café latté místo ristretta. Taky to na mě zkusila, že to přece jednou zvládnu, si dát latté a že jiné mi neudělá. No radši jsme si pak s kamarádkama koupily kávovar do studentské místnosti... 

Offline barbucha blogger
36029 příspěvků moje polička 22. října 2024 23:16
Reakce na Kokoska:

continuity vratila bych bez rozpaku. Drzost je spis prinest hostovi neco jineho, nez si objednal.

​Přesně tak. Když si řezníkovi řeknu o svíčkovou a on mi vrazí bůček, tak cajk?

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 23. října 2024 08:48

barbucha pokud to bude za cenu svickove.. tak pro nej cajk

Offline Blanka
příspěvků moje polička 23. října 2024 09:30

Niekedy v začiatku 70 .tych rokov sme si po túre zašli  na kávu v reštaurácii v slovenských Oraviciach  a v jednej šálke , ktorú  dostala maminka, si plávala mucha.  Moja velmi submisivní maminka by sa nikdy nesťažovala, a chcela ju  lyžičkou vybrať, ale všimol si to  môj priateľ a zastavil ju, zavolal čašníka späť a  požiadal o novú kávu . Ten síce  kávu zobral znudene späť , ale že by sa ospravedlnil  ? To ani náhodou .A to, ako rýchlo priniesol novú kávu bol pre nás dôkaz, že ide o tú istú, len teraz už teda bez muchy, čo sme, samozrejme, nemali ako dokázať , a ani to, čo nás napadlo každého, a síce, že môžme byť radi, ak do tej šálky ešte aj neplivol. Káva ostala nevypitá . Oveľa silnejší zážitok nám neskôr pripravil čašník v reštaurácii v Liptovskom Mikuláši . Z pomerne slabej ponuky sme si objednali klobásy s chlebom, a tie sme aj, pekne vypečené, dostali . Lenže - ouha, boli  už cítiť, a pri zahryznutí sme všetci na seba s prekvapením pozreli - zdá sa to iba mne, alebo aj vám ? Nie, tie na pohľad pekné klobásy boli  staré a skažené .Priateľ, ktorý sa od  minulého zážitku už stal mojim manželom, si zavolal čašníka a naliehavo, ale slušne sa posťažoval .A reakcia toho pána bola úžasná. Vypočul si sťažnosť, neveriaco zobral z taniera jednu klobásu, mohutne si z nej odhryzol, a povedal „ A čo sa vám nepáči ? Veď je ešte dobrá ! “  Odišli sme bez obeda .

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:35

continuity no a zdůvodnil to nějak nebo mi to uniklo?

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:35

continuity Furt mi není úplně jasná ta situace, jakože jste seděli v restauraci na obchodní schůzce, lidi ze dvou firem? Nebo byl v té chvíli v postavení lektora, že tě (případně vás oba i se šéfem) měl něco trénovat? Jakože by zkoušel, jestli jsi dost asertivní, aby sis  si v praxi uměla zdvořile poradit s namachrovaným debilem? 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:46

Blanka neco podobneho se stalo manzelovi, dostal maso, ktere bylo opravdu citit. Zavolal obsluhu, nechal ji to ocuchat a odnest a proste jsme to maso nezaplatili. Neco frflali, ale odejit nas nechali bez incidentu. Jen teda muz mel tenkrat k obedu jen polivku a par brambor.

Online continuity
43429 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:47

Isca ne normálně nás školil jinou věc, na toto došlo nějak mimochodem, jako reakci na jinou historku, která byla delší a nechce se mi tady celé vypisovat. On to samozřejmě nezduvodnoval, to tyhle typy nikdy nedělají, prostě drzost a vybavené. 

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:52

MPLee A tonic se nemůže v těhonství? 

Lepší by bylo, je to OK, místo tonika jsem vám tam švihnul vodku.:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 11:55

Karja obsahuje chinin, neměl by se. Těhotná žena je dokonce škrtlá na etiketě, takže to bude asi přísnější než třeba s játrovou paštikou

Offline Karja
44838 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:08

Evaeva :-D Já to moc nepiju, tak mě to právě nikdy nenapadlo.