Dneska jsem vzdala domácí stravu a večer si objednala u woltu pizzu, víno a domácí cherry colu. Přijel na minutu, pizza horká a dobrá, víno i limča vychlazené. Je to rozmařilost, vůbec to normálně nedělám, ale než něco sama pro sebe klohnit levačkou...
Přiznání
andulka01 udělalas to úplně správně ![]()
andulka01 Dobřes udělala. ![]()
Tabea díky, po druhém kousku jsem se přestala cítit provinile, asi to ještě někdy zopakuji. I když vaření pak bude myslím dobré rozcvičování pravačky, až to půjde.
Sweet Potato jako mám v lednici rumpsteak z trhu, ale bych si ho nenakrájela ![]()
andulka01prosím tě, občas se hecnu a vařím a pak mě chytne lenora a koupím cestou domů i večeři, protože se mi nechce doma mazat chleby. to nemám nic zlomeného.
andulka01 Dneska jsem byla na kurzu a učili jsme se Nasi lemak. A holka, co nás to učila, Číňanka z Malajsie, domestikovaná v Singapuru nám říkala, že to je její nejoblíbenější snídaně a teď když byla o prázdninách na měsíc doma, tak to snídala každý den, ale že vaří to poprvé, protože doma si nasi lemak vždycky kupuje!!! ![]()
Garfie tak asi obecně je v Malajsii (teda ve městech) jednodušší si jídlo koupit než uvařit, myslím. Levné, rychlé a dobré, jak se ti prodejci často specializují na jedno jídlo.
Tyjo, úplně jsi mi připomněla pouliční kuchyni v parku u khmerských věží, na trávníku v Ayutthaye, tam jsme ochutnávali jako jediní běloši, jinak jen místní. No dala bych si, kokosovou rýži miluju.
andulka01 Jo, ona říkala, že v přepočtu na koruny je to cca 15 Kč. :-)
Za zahradou mi krouží helikoptéra (vrací se každou hodinu), teď už je to v kuse +- 40 minut. Zprvu jsem si myslela, že záchranka, ale jenom krouží a svítí. Máte tipy, o co se jedná? (je to hluk velmi nemilý).
Marielle u nás ve Kbelích je to normální, výsadkáři trénují i v noci.
Ale jestli to u vás není standard, tak možná někoho hledají?
Pinot Noir děkuji za info
. Teď je už 5 minut klid. Jsem za to ráda. Nechápu co o půlnoci hledají v zahradách a nad řekou (která je za zahradami). ...
Marielle tak třeba nějakého zbloudilého seniora s Alzheimerem, ztracené dítě... Bohužel zrovna řeka není dobré znamení. ![]()
Pinot Noir panebože, to nechceš! ...my jsme vždy a všude u řeky, někdy zapomenu, že to není samozřejmé ... (řeka je živel! Opatrujte se.)
Noční akce z vrtulníkem dopadla dobře. Hledaný je v péči zdravotníků.
Marielle Dík za dobrou zprávu.
Marielle u nás taky včera večer hledal vrtulník a psovodi ztracenou paní. Našli ji.
Náhoda
?
Manuka o psovodech ani paní nevím. ![]()
Zalando mi mi poslalo holinky zabalené jen v pytlu, očekávala jsem krabici, mám to jako dárek. Kolega mi tvrdí, že gumáky nejsou nikdy v krabici. Jak to, že to nevím?
Sweet Potato jj dobrých zpráv není nikdy dost. :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí