Evaeva Skutečně ho pořád obsahují i ty dnešní "limonády s příchutí tonicu?
Přiznání
Sweet Potato hele nevím, já ho pila tak před deseti lety naposledy a to tam ta škrtlá paní byla
Sweet Potato ty limošky ze supermarketu asi ne, ale řekla bych, že v barech (aspoň některých) používají na drinky lepší suroviny a toniky s chininem samozřejmě pořád existují.
Sweet Potato continuity targa má dost, na drinky se teď hodně používá. Mě teda chutná moc;)
Sweet Potato ty limošky ze supermarketu asi ne, ale řekla bych, že v barech (aspoň některých) používají na drinky lepší suroviny a toniky s chininem samozřejmě pořád existují.
Jo, to asi jo, tam bude rozdíl.
V Albánii jsem si tonic hodně dávala, v jedné restauraci se mi omlouvali, že tonic nemají, jenom tonicwater (tedy nějakou tu limču)
Evaeva paštika ani tonic se nesmí? To slyším prvně.
JankaM nemají se moc jíst játra kvůli vysokému obsahu vitamínu A. Ale jako fakt to není tak, že si dáš kousek paštiky a potratíš.
Evaeva já tyhle zákazy nikdy nezkoumala, obecně známé věci jako alkohol ani kafe nepiju ani normálně , tak nebyl důvod.
JankaM a zrovna kafe se v pohodě může ![]()
Evaeva Zas ale v játrech je železo! A kafe mi dovolili jednou denně, no je to boj.
Aranel mně nikdo nic nezakázal, ale víc než dvě denně mi nepřišly dobrý, nicméně mně nevadí bezkofeinové, takže jsem mohla, kolik jsem chtěla
A už ti kafe zase chutná nebo nikdy nepřestalo?
Železo v játrech je, ale právě všude píšou, že pro těhotné je to na dohánění železa nevhodná potravina. Ale na gyndě jsem žádné informace, čeho se radši vyvarovat, nedostala.
Evaeva Nikdy nepřestalo. Ani na minutu!! Bezkofeinové piju jako druhé, třetí... ![]()
Na to jsem se specificky ptala. Jinak jsem dostala informace tatarák (ten jsem asi nikdy nejedla) a plísňové sýry (což si myslím, možná jsem si to přečetla tady, že už je trochu překonaný, pokud jsou z pasterizovanýho mlíka).
Aranel aha, já se neptala
Do syrového masa bych taky v těhotenství nešla, ty ostatní věci s mírou jo.
Já kafe nemohla pokaždé tak do 15tt, vyloženě se mi z něj navalovalo, takový smrad![]()
Aranel ja jich pila...treba i 4-5 zpocatku, ale jsem letity zavislak. Tebe by to asi polozilo, se mnou to nic nedela. Vis co v tehotenstvi nesmis skoro nic, hlavne na zacatku. Od horke vany po stres. Jenze na zacatku prave nevis, jak moc to tehotenstvi brat vazne .takze jsem pendlovala i kolem rentgenu nebo anestezie deti. Nocni prace dtto.
Jos hele, já v nějaké příručce přeložené asi z Ameriky četla, že omezit kafe na max šest šálků
Ale "dovolená" dávka je asi 200mg kofeinu (což vůbec nevím kolik je
)
Evaeva Záleží na druhu kávy, ale obecně je 75mg -jeden šálek espressa. Obseh šálku espressa je 25-35 ml. :D
Kofein 150mg, nevhodné je syrové maso vč mořských plodů, výrobky s nepasterizovaného mléka. Byla bych obezřetná s farmářskými výrobky - někde jsem četla, že je vyšší riziko nákazy listerií u produktů s vysokým podílem ruční výroby. Infekční dávka je pro imunodeficientní, novorozence a těhotné velmi výrazně nižší (jakože o mnoho řádů, než pro tzv zdravou populaci)- zažila jsem i v praxi.
Byla jsem s kamarádkou na večeři, obě viditelně těhotný. Dala jsem si hamburger s chilli, servírka se mi to snažila vymluvit, že pálivý jídlo není pro těhotný. Když ty hamburgery přinesla, byly uvnitř krvavý. ![]()
Tabea tak na hamburger by se tě měli správně zeptat, jak ho chceš. Bez ohledu na případné břicho.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí