Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Sweet Potato
40597 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:33

Evaeva Skutečně ho pořád obsahují i ty dnešní "limonády s příchutí tonicu?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 12:38

Sweet Potato hele nevím, já ho pila tak před deseti lety naposledy a to tam ta škrtlá paní byla 

Online Pinot Noir
29987 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:39

Sweet Potato ty limošky ze supermarketu asi ne, ale řekla bych, že v barech (aspoň některých) používají na drinky lepší suroviny a toniky s chininem samozřejmě pořád existují.

Online continuity
43428 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:53

Pinot Noir @Sweet Potato 

Hledala jsem a nejvíc ho má schweps nebo jak se to píše. Málo, je tam docela limit obecně na obsah chininu. Asi bych ho těhotná úmyslně nepila, ale zas bych se neběžela oběsit, kdyby náhodou jo.

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:34

Sweet Potato continuity targa má dost, na drinky se teď hodně používá. Mě teda chutná moc;)

Offline Sweet Potato
40597 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:39
Reakce na Pinot Noir:

Sweet Potato ty limošky ze supermarketu asi ne, ale řekla bych, že v barech (aspoň některých) používají na drinky lepší suroviny a toniky s chininem samozřejmě pořád existují.

​Jo, to asi jo, tam bude rozdíl. 

V Albánii jsem si tonic hodně dávala, v jedné restauraci se mi omlouvali, že tonic nemají, jenom tonicwater (tedy nějakou tu limču)

Offline JankaM
3117 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:59

Evaeva paštika ani tonic se nesmí? To slyším prvně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 14:14

JankaM nemají se moc jíst játra kvůli vysokému obsahu vitamínu A. Ale jako fakt to není tak, že si dáš kousek paštiky a potratíš.

Offline JankaM
3117 příspěvků moje polička 23. října 2024 14:19

Evaeva já tyhle zákazy nikdy nezkoumala,  obecně známé věci jako alkohol ani kafe nepiju ani normálně , tak nebyl důvod. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 14:23

JankaM a zrovna kafe se v pohodě může

Offline Aranel
6664 příspěvků moje polička 23. října 2024 15:45

Evaeva Zas ale v játrech je železo! A kafe mi dovolili jednou denně, no je to boj.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 16:11

Aranel mně nikdo nic nezakázal, ale víc než dvě denně mi nepřišly dobrý, nicméně mně nevadí bezkofeinové, takže jsem mohla, kolik jsem chtělaA už ti kafe zase chutná nebo nikdy nepřestalo?

Železo v játrech je, ale právě všude píšou, že pro těhotné je to na dohánění železa nevhodná potravina. Ale na gyndě jsem žádné informace, čeho se radši vyvarovat, nedostala. 

Offline Aranel
6664 příspěvků moje polička 23. října 2024 16:30

Evaeva Nikdy nepřestalo. Ani na minutu!! Bezkofeinové piju jako druhé, třetí...

Na to jsem se specificky ptala. Jinak jsem dostala informace tatarák (ten jsem asi nikdy nejedla) a plísňové sýry (což si myslím, možná jsem si to přečetla tady, že už je trochu překonaný, pokud jsou z pasterizovanýho mlíka).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 16:33

Aranel aha, já se neptalaDo syrového masa bych taky v těhotenství nešla, ty ostatní věci s mírou jo. 

Já kafe nemohla pokaždé tak do 15tt, vyloženě se mi z něj navalovalo, takový smrad

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. října 2024 17:40

Aranel ja jich pila...treba i 4-5 zpocatku, ale jsem letity zavislak. Tebe by to asi polozilo, se mnou to nic nedela. Vis co v tehotenstvi nesmis skoro nic, hlavne na zacatku. Od horke vany po stres. Jenze na zacatku prave nevis, jak moc to tehotenstvi brat vazne .takze jsem pendlovala i kolem rentgenu nebo anestezie deti. Nocni prace dtto. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 17:50

Jos hele, já v nějaké příručce přeložené asi z Ameriky četla, že omezit kafe na max šest šálků Ale "dovolená" dávka je asi 200mg kofeinu (což vůbec nevím kolik je)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. října 2024 17:55

Evaeva Záleží na druhu kávy, ale obecně je 75mg -jeden šálek espressa. Obseh šálku espressa je 25-35 ml. :D 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 23. října 2024 18:28

Kofein 150mg, nevhodné je syrové maso vč mořských plodů, výrobky s nepasterizovaného mléka. Byla bych obezřetná s farmářskými výrobky - někde jsem četla, že je vyšší riziko nákazy listerií u  produktů s vysokým podílem ruční výroby. Infekční dávka je pro imunodeficientní, novorozence a těhotné velmi výrazně nižší (jakože o mnoho řádů, než pro tzv zdravou populaci)- zažila jsem i v praxi.

Online Tabea
8201 příspěvků moje polička 23. října 2024 18:40

Byla jsem s kamarádkou na večeři, obě viditelně těhotný. Dala jsem si hamburger s chilli, servírka se mi to snažila vymluvit, že pálivý jídlo není pro těhotný. Když ty hamburgery přinesla, byly uvnitř krvavý.

Online continuity
43428 příspěvků moje polička 23. října 2024 18:53

Tabea tak na hamburger by se tě měli správně zeptat, jak ho chceš. Bez ohledu na případné břicho.