Potrefenáhusa Hrátky s čertem mám taky moc ráda až v dospělosti. Ani moje dítě ji nemá rado. Ale Nezbedná pohádka, taky čerti v papírových kulisách, u nás jeden čas jela často. Nebo taneček přes dvě pekla. Tu jsem si pořídila i na DVD.
Přiznání
Potrefenáhusa ja nemam rada pohadky v kulisach a nemam rada Ladu, takze tim je to pro me cely zabity :(
moorabála jsem se, že tu budu jediný vyvrhel. Nemám ráda čertovské pohádky asi žádné. Líbil se mi nový Krakonoš se Švehlíkem a mám ráda Krále sokolů, asi že jsou venku v přírodě.
A ja letos videla zas jen kousek Tri orisku a pak Pannu a netvora. A tam je to kazdy rok snad lepsi, uvodnich dvacet minut je horor na druhou. Ten film navic vubec vizualne nestarne. Ale ja byla vzdycky morbidni, uz jako dite.
Jinak nemam moc rada humorne pohadky, s vyjimkou S certy nejsou zerty. A ani moc nemusim ty uplne stare pohadky jako je Pysna princezna, zminene Hratky s certem apod. Ti herci strasne prehravaji, hlavne zenske role jsou casto desne ujecene.
Ja vubec nechapu, ze si dospěly člověk pustí dobrovolně nějakou pohádku, fakt ne ![]()
A takový to "budou Vánoce, budeme koukat na pohádky", to jsem slyšela poprvy až někdy v dospělosti, u nás doma když jsme byla dítě, tak pohádky s Vánocema vůbec nesouvisely, jako asi jsme se na něco jako děti koukali, ale tak nějak normálně a s rodicema asi nikdy ... strasne dlouho sem tomu fakt regulérně nechtěla vetřít, ze fakt dospěly lidi pres svátky koukaj na pohádky ![]()
...letos jsem shlédla asi 5x první čtvrtinu Grinche (vnoučata,no) a musím se přiznat,že mě baví Grinch,jak je drsnej a nesnáší Vánoce
...ale já mám ráda černej humor...
MP Meri na pohadky koukaj skoro vsichni dospeli..vsechny filmy a serialy o superhrdinech, vlkodlacich, upirech a podobne nejsou nic jinyho, nez pohadky ![]()
Mně se letos zprotivily Vánoce obecně, nebavilo mě vůbec, vůbec nic (a to byly u nás v měřítku posledních let velmi povedené). Takže asi na dlouhou dobu pro mě poslední klasické svátky, radši pojedu někam pryč. Nejlíp někam, kde se todle neslaví. Mariánskej příkop třeba.
Lama_z_Lana a to je hodne smutné, snáď sa to ešte časom zlepší
Lama_z_Lana nemit male dite tak bych nekam letela. Jednou jsme byli takhle pres svatky v Turecku. Bylo to skvele. Pujcili jsme si auto, projeli nejake vodopady, vykopavky, mesta...bylo asi 18st. Klid, relativne malo lidi.....a mozna to stalo min nez ty darky. Do Turecka uz bych nejela, ale jinak mi prijde fajn nekam vypadnout
Janulik03proč smutný?
monis Angelína je dobrá, vlastně jí vždycky přeju, aby se s tím Luciferem fakt neměla zle.
. Ta Adéla je hodně slabý článek jinak skvělé pohádky.
![]()
Ja pohadky miluju, muzu se na ne koukat kdykoliv behem roku, ale na Vanoce na to mam klid a muzu uplne vypnout.
Lama_z_Lana Nemít děti, tak mi vánoce někde mimo taky docela dávají smysl. Toho klidu a míru, co by si člověk užil, když by nemusel nic chystat a s nikým se scházet :o)
Lama_z_Lana myslim to sprotivenie, nie ten odlet niekam inam. Pochopila som to asi inak, že si nemala príjemný zážitok zo sviatkov. Ak je to inak ....
Lama_z_Lana Janulik03 já jsem nepřítel Vánoc už roky. Přitom rodina, děti a vnoučátka, kamarádi...
všechno ok. I letos....Ale nesnáším konzum, miliony zbytecnejch cajku všude, šílení lidí na nákupech, výzdoba od září , pokrytecke pribuzenske navstevy, povinny pocit štesti...Odjet někam chci už roky,jenže napřed stari rodiče, pak postupně vnoučata...v práci v prosinci ani u jednoho nejde vzít dovolená. Takže tak.
Lamicka jo Adéla byla trochu hrozna![]()
stes ja mam nejvic vanocni pocity v druhe pulce listopadu, to se skoro i tesim. Pak jak se zvetsuje ta masirka vsude, uz to neni ono. Ale pocit stesti neni povinny, staci ta obycejna spokojenost, radost z deti u stromecku (mensi parta letos strasne roztomile zpivala koledy), klidny vecer se svetylky a pohadkama (jo, miluju je), nejaka kultura, prochazka...
Darky jsem koupila pres internet, v obchodaku jsem byla behem prosince asi 2x a mam tu vyhodu, ze muzu i dopoledne, kdyz je tech lidi min. Ale ver mi, ze za meho detstvi to bylo mnohem horsi. Sice vyzdoba a to vsechno kolem zacinalo fakt snad az v prosinci, ale na vsechno se staly fronty, kdyz prislo zbozi do obuvi, textilu nebo elektra, lidi se o to div neporvali... nasi nas se segrou vzdycky soupli do nejake fronty, na pomerance, na salam, na cokoli. Ale stejne jsem Vanoce mela jako dite hrozne rada. Ze ted uz je to trochu jine, to je proste zivota beh.
stes to čo si vymenovala je naozaj všetko pravda. My sme tak akosi aj tie pokrytecké vzťahy utli, už druhym rokom sa citim na jednej strane slobodnejšie,na druhej vo mne taký malý človiečik má výčitky. Trošku sme upriamili pozornosť na seba, spomalili, a som šťastná s deťmi a vnúčatami. Ale tiež si uzivame sami seba, tento rok nás trochu upozornil že nie sme nesmrteľni.
Vianoce su pre mňa gýč, výzdoba, radosť v detských očiach.
Panna a netvor by byla super, nebejt tý setrvale vyšpulený Studenkový ![]()
Ještě přihazuju Devátý srdce, on ten Herz to dělal dobře (plus Macháně
plus Hapka
).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí