Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:49

Kan at me ty pověry klidně v domácích pracích omezí. Mě to nevadí.

Babička hnojník uprostřed dvora fakt neměla. Byl na pozemku, ale až na samém kraji. Každopádně se s odpadky v noci nechodilo, už jen proto, že tam byla tma. (Dnes bych to taky zavedla, hlavně když někdo začne házet v deset večer do skla dvacet lahví). 

Offline Tabea
8196 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 22:57

continuity a kadibudku měli kde? A po setmění chodili na nočník?
Ja byla ještě tak před dvaceti lety u kamarádky na chalupě a měli kadibudku na dvoře.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 23:08

continuity Tak když něco dělat nechci, tak to nedělám, ne? Na to nepotřebuju pověru. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 23:18

continuity tak počkat, jak po setmění? My odpadky nevynášeli celý den

A na Štědrý den samozřejmě neperu, to fakt nevím, kdo by dělal. (Pominu střevní chřipky a jiná neštěstí)

Offline Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 23:39

Evaeva já nejspíš prala, nevybavuju si to jistě, ale peru téměř každý den, a z toho vaření, pečení, kuchání kaprů a výletů do přírody byly kupy špinavých hader, takže nejspíš jo. 

Dodržování těchto tradic je zcela mimo moje chápání.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 23:53

Pinot Noir tradice, netradice, aspoň ten jeden den prát nechci. (Podle mně se teda prát může, nemá se věšet, takže se sušičkou vyřešeno )

Offline Myrtila
5372 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 02:21

Pinot Noir Evaeva U nás se říkalo, ne že se nesmí věšet prádlo, ale že nesmí viset. 
Každopádně jsem letos prala, věšela, i viselo, jako asi i kolikrát před tím, tyhle věci nedodržuju, ani si je moc nepamatuju, tak se s tím netrápím. Tohle je opravdu jedna z mála pověr, kterou si pamatuju, protože kvůli tomu byl jednou u našich dost virvál (přijela jsem 23.12. večer ze studentského bydlení bez pračky a potřebovala jsem si celkem nutně vyprat), že když to poruším, stane se něco strašnýho. Takže pokaždé, když na Štědrý den to prádlo nějak řeším, si u toho akorát pomyslím, že až mě teda zase něco strašnýho potká, řeknu si, že no jasně, to je kvůli tomu prádlu. 

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 07:25

Myrtila Přesně jsi popsala ten okamzik, kdy mi zákaz praní a věšení lezl na nervy,u mě to teda nebyl @příjezd z koleji, jen jsme měly já i holky spíš míň oblečení, a v předvánočním shonu ( a ano, tehdy ještě máma neopustila myšlenku, co všechno má být hotový, do toho jsme se chodily bahnit na hřiště, 23. jsem někdy ještě večer kuchala kapra v kuchyni, přes kterou byl jediný průchod do koupelny, proto až večer) často nastal čas zrevidovat špinavé oblečení i až 24. ráno. Vhápu, jak psala continuity , že tahle pověra zachraňovala ženy od práce u valchy. ale s automatickou pračkou a sušákem?

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 08:02

Ja tu pověru taky znam a u nas se hodne dodržovala (byl k tomu i nejakej příběh), ale tohle jsem se taky rozhodla nedržet, presne ty hory prádla se tu neustále valí, staci si nevzpomenout a nevyprat ty dny předem a pak další 3 dny bez praní už jsou hodně neúnosný 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 08:17

Myrtila to strašný má být oběšenec v rodině 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 08:23

Potrefenáhusa já peru, když je plný koš, z toho jsou tak čtyři až šest praček, pak je zase pár dní klid. Letos jsem teda musela prát na boží hod večer, resp. v noci na Štěpána, protože Ježíšek nevypral nové pyžamoAle jinak těch pár dní ráda vynechám. Na Štědrý den vůbec prádlo řešit nechci, že bych po rozbalování vyndavala sušičku nebo tak něco, to ani náhodou. 

Offline Tabea
8196 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:39

Evaeva ten váš koš by mě zajímal. Ja mám koše dva a jsou to tak dvě pračky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:42

Tabea no záleží, jak to namačkášNe, my máme hodně velký, to byl asi nejlepší počin tohoto bytu, nechala jsem si ho zabudovat do skříně, je to drátěný výklopný systém. Podle mně je tak za dva normální, čtyři pračky se tam vejdou úplně v pohodě 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 09:57

Evaeva ja nesnasim to prani velkých objemu (prani a sušeni mi neva, ale to skládání a uklizeni je strasny), nemam rada, kdyz se to někde nahromadí moc, pračku a sušičku máme ve sklepe, takze to klidně jen vytahnu ze sušičky a nechám tam. Zpracovávat prádlo treba po šesti dnech uz mi přijde hodně hrozny 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:04

Potrefenáhusa no mně by vadilo i jen to "jen vytáhnu", protože trička musíš srovnat, nemůžeš jen vytáhnout kouli. Plus ta časová souslednost, aby to neleželo v pračce nebo se to nedosušilo v deset večer. Jinak skládám jak to přijde, teď jsem skládala za týden, trvalo to snad hodinu a půl. Trička teď dávám na přebalovák a skládám ještě míň než to ostatní. Naposledy 23. 12. Ale to s praním na Štědrý den nesouvisí, když nebudeš prát, nebudeš muset ani skládat.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:11

Evaeva no ale budu to pak muset poskládat nekdy najednou, což je to, čemu se snažím vyhnout. Dosušeni v 10 večer mi nevadi, kouli klidně vytahnu, neprijde mi to nijak zvlášť pomačkaný, je to měkký, dávám akorát stranou košile, ty lezet s usušeným prádlem nenechávám. 
Ja mam tu logistiku docela složitou, jak je pračka ve sklepe, nemůžu dělat všechno hned, ani naraz (teď uz je to teda lepsi, jak je malý dítě větší, ale stejně vetsinou příšerně rvou, sotva za mnou zaklapnou dveře do sklepa

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:14

Potrefenáhusajá je musím žehlit, když je nesrovnám. Ale když nebudeš prát na Štědrý den, tak nebudeš muset ani skládat, takže z tohohle pohledu je lepší to odložit, protože skládat na Štědrý den by se mi chtělo ještě o dost míň než prát. (Taky neběhám hned, ale do druhého dne to nenechám)

Offline Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:25

Potrefenáhusa sušičku obvykle zapínám, když jdeme spát a koule tam zůstane do rána (no často spíš do odpoledne ). Věci, které je potřeba žehlit, stejně musím vyžehlit bez ohledu na to, jak rychle je vyndám, a u ostatních to nehraje roli, aspoň u naší sušičky. 

A bude to tak teď už standard, změnili jsme dodavatele elektřiny a rozdíly v cenách během dne jsou tak velké, že praní a sušení prostě bude noční záležitost.

Vidím to stejně jako ty, ten výpadek v plynulém procesu se hrozně blbě dohání, já si zase nenechám zkazit svátky představou, co mě čeká, když se na to kvůli "pohodě u stromečku" dva dny vyprdnu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 10:32

Pinot Noir tak já obvykle peru od pondělí do čtvrtka a žádná katastrofa nenastává.

Offline Janulik03
20358 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 11:09

Prerusim pranie . Dnes som s radosťou vykročila do práce. Slniečko a námraza urobili tak krasne, že je to gýč ako bič.

A teda sa vrátim k praniu. Neperiem v nedeľu, ani vo sviatok, ciste z dôvodu že chcem mat ten deň lepší. 

No tak nič, fotky nejdú