Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2024 13:25

Malvin od toho 24. mají lidi různá očekávání a představy, jak by to mělo být a z toho vznikají různá napětí a konflikty. V ty další dny už tohle pomíjí. 

Ve dvou to může být hezké. Jasně, jste ve dvou spolu skoro každý den, ale každý den není štědrý den. My to teda ještě mívali tak, že večeři jsme měli zvlášť, ale když naši se ségrama rozbalili dárky, my na chvíli dorazili s dárky od nás, bydleli jsme jen přes ulici

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 13:59

Malvin my bydlíme v jinym městě s mame malej dum, při představě, ze pozveme obě babičky k nám a budou tu s nama spat bez kousku soukromí pro kohokoliv, se mi ten úprk na Bali jeví jako úplně perfektně snesitelnej nápad, to jde fakt praktikovat jen když máš máj rodinu blízko, nebo podmínky, kde všechny ubytovat 

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 14:12

Evaeva Potrefenáhusaokolnosti, proč každý tráví Štědrý den, jak tráví, můžou být různé. U kamarádky spí její rodiče v blízkém hotelu, neb se k ní taky nevlezou. Ke stolu a stromku naštěstí ano. Z naší rodiny bydlím nejdál, sestřina rodina je v pěší dostupnosti.

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 14:19

Potrefenáhusa presne to jsem si rikala taky. My mame moji rodinu 110 km jizne a manzelovu 115 vychodne od naseho bytu. Do ktereho se zadna dalsi navsteva na vic dni uplne nevejde. Leda by spali na gauci v mistnosti, kde je i kuchyn a stromecek. A o spani v hotelu jen kvuli jedne veceri u nas doma ani jedna strana nestoji, jsou radeji u sebe doma. Takze mame vsichni uplne klidny stedry den a vidame se pak. A my si aspon v klidu uzijeme predani darku uz rano a celodenni hrani si s nimi a nemusime cekat, az se kdo sejde na veceri a dcera uz bude z nervozity nepricetna. Darky od prarodicu na ni u nich par dni pockaji a aspon to ma rozlozene a ne hromadu najednou.

Kazdy rok se vikend pred vanoci schazime u nasich, s brachou tam hromadne peceme cukrovi, to vzdycky prijde o moje babicka s dedou. Stedry den jsme u nas, sestadvacateho na otocku navstehujeme tchany a pak si dame dva tri dny pred silvestrem nasich, kde se sejdeme i se sirsi rodinou, zajedeme na sumavu na snih a je to moc fajn. Zadne vycitky z toho, ze na stedry vecer jsme kazdy zvlast, nemam. Ale ja se nejak neupinam k tomu konkretnimu datu a jedne veceri. Na vanocich nejvic ocenuju to, ze maji vsichni volno a tak se postupne sejdeme Malvin 

Offline Myrtila
5373 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 14:33

Evaeva právě, ta samotná návštěva u rodičů je fajn, mimo jiné i proto, že nám tam navaří a pohrají si s dětma naši rodiče, jako moji a manželovi, bydlí asi 10 kilometrů od sebe, takže ta návštěva je vždycky společná, ale právě přemýšlíme, že bychom to směřovali spíš k Silvestru. A jak prohlásil manžel, teď to bude dva roky nějak, a pak půjde i tchýně do důchodu, tak pokud my budeme mít mezi svátky volno, tak k nim potom budeme moct jezdit zase třeba v jiné termíny. Teď má takovou práci, že do ní mezi svátky vždycky musí.

Offline Myrtila
5373 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 14:36

žluťásek přesně ze stejného důvodu by si moje mamka vůbec neužila Vánoce u nás Ta anarchie našeho režimu a nevyleštěný barák by ji zabily

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 14:43
Reakce na MP Meri:

..... obzvlášť moje mamka špatně nese ten přesun těžiště nukleární rodiny, kdy uz se nescházíme všechny deti 24. u ni doma pod stromečkem, ale je "odsunuta" do role babičky a tím i na pozdější dny.....

​Já se musím přiznat, že to pořád taky špatně nesu. 

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 14:50

Ginevra Ja te chápu, my na Vánoce jezdíme k našim, mame to 350 km. Loni jsem těsně před chytla covid, mama z toho byla nešťastná a chtěla Vánoce zrušit. Nakonec u našich byl bracha s rodinou, jeho tchyně s tchánem a švagrová s přítelkyní :-D. 

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 14:53

Zuzuli dnes už je půlka rodiny v práci. Včetně mě. A jdu i zítra. Mám to tak každý rok. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2024 15:01

Malvin u nás dneska už makají všichni. Ale teď byl víkend, před štědrým dnem byl taky víkend, ve středu je volno.... Ty návštěvy se v pohodě dají naplánovat i s přepsáním 

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 15:02

Evaeva jasně, že dají. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 15:12

jezis dyt je to jedno, kdy ty babicky uvidi, a kdy je zahrnou blbinama, 

​To je takova pravda! Stejne si z Vanoc u babicky pamatuju hlavne krasny stromek,  ale zadna vec, co byla pod nim, mi v hlavne nezustala... mnohem vic pro me jsou vzpominky na super letni prazdniny, malinovy zahour na livancich, obcasne vylety do vetsiho mesta, krmeni zvirat... vlastne takove hezky obycejne veci. 

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 15:28

ja jsem rada, kdyz se ty darky rozloží do víc dnů, plus teda beru jako velkou výhodu, ze ty nejpříšernější dary se daj nechat na místě (u nás to má každá babička jinak, jedna dárky dává dopředu s nema doma ani stromeček, druha jo a chce si dárky užít i u ni 

nam se to letos konečně povedlo rozseknout doufám ke spokojenosti všech a vystoupit z bludnyho kruhu "na Vánoce nesmí být nikdo sám" a bylo to zatim nejlepší a uplne v klidu, po štědrým dnu jsme stihli návštěvu u každy z babiček 1-2x a včera u nás spolecnej rodinnej oběd, jsem spokojena, zadny tour de střední Čechy o štědrým dnu tentokrát! 

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 17:25
Reakce na Malvin:

Představa, že bych nechala svoje rodiče samotné, když už jako mám svoji rodinu, mi přijde krutá. I kdyby chtěli být sami, tak bych je přemlouvala, že máme být spolu. 

​Kdyby opravdu chteli byt sami a mit Vanoce po svem, v klidu, tak co? Chapu, ze by te to asi mrzelo, ale snad by se melo respektovat prani vsech stran.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 30. prosince 2024 18:01

barbucha -  „ Včera mě ohromila kamarádka, která se mi jala líčit její vánoce, co vařila a tak, kdy přišly vnoučata... potud cajk, ovšem korunovala to sdělením jak trvá na tom, aby si vnoučata přišly pro dárky k ní, byť by to bylo až po Novým roce třeba. Já teda zírala... klidně bych dárky zabalila a odevzdala mladýmu ať si to dají pod stromeček u nich, i jsem jim to nabízela... to zas zírala kamarádka a pravila že jsem cvok: "takový prachy mě ty dárky stojej, tak ať děti vědí, že jsou ode mě a od nikoho jinýho"

To je ale smutné, keď si myslíte, že jediný dôvod k tomu, aby si deti pre darčeky prišli je to čo píšete. Nenapadá vás, že tí prarodičia sa tešia na tú detskú radosť z darčekov ?  A že by si to iež tak trochu za tie darčeky zaslúžili ? Samozrejme, pokiaľ ide o dostupnú vzdialenosť - my si napríklad nemôžeme veľmi vyberať, 1 200 km je diaľka, a tak, ak  k mladým necestujeme, čo je tento, aj minulý rok, posielame. Ale spomienka na Vianoce  s deťmi - či u nás, či u nich , keď sme videli, ako si deti darčeky rozbalujú, ako sa z nich tešia, / a ako nám milo poďakovali, keď už neverili na Ježiška    :-) /  je niečo iné, ako  keď sa to „ vybaví “ poštou .

Offline Karja
44828 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 18:54

My teda naše zveme k nám na Štědrý večer a asi kdyby tchani bydleli blíž tak je taky. Ono jako čert vem večeři, ale myslím, že všichni stojí vidět ty malý děti, jak to rozbalují a mají radost z toho všeho, to je takový k nezaplacení a nechtěla bych je o to ochudit. Na tradice a tak docela kašleme, to si děláme prostě během adventu a vánočních svátků, to nejde nacpat do jednoho dne. Prostě hlavně ať je pohoda .letos babička řekla, nechce se mi převlékat, můžu jít lezerne? A já ,,no jasně,,  nesnáším, když se někdo do něčeho nutí, nikdy.

Offline Janulik03
20358 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 19:09

Karja to si napisala krásne

Offline SunEclipse
3503 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 20:07

Blanka aneb jedna o koze, druha o voze...vzdyt Barbucha pise o necem uplne jinem

Offline Antje
příspěvků moje polička 30. prosince 2024 20:19

SunEclipse presne to jsem si rikala i ja.

Tomu, co pise barbucha rozumim, vzdycky me rozveseli, jak to podava

Offline Karja
44828 příspěvků moje polička 30. prosince 2024 20:19

Janulik03

Jojo, mne by bylo líto, kdybych věděla, že jsou naši sami doma, když mají vnoučata co by kamenem dohodil. Moje babička s dědou k nám taky chodili vždycky ke stromečku. Už to tak máme zažité. Ale jako naši s ničím neprudej, fakt si jen tak všímají holek, kolikrát si nic pořádně ani nedají za občerstvení, to jako ani není návštěva. Já totiž asi nemám moc ráda návštěvy, jako mám ráda všechny lidi, co znám, ale nějak úplně nejasam, když mi chodí domu, kromě rodiny:D:D.  Ale rodinu beru,že jsou u nás v podstatě jako doma.