Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Sweet Potato
40596 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:18

continuity Přesně. Kabely, nabíječky, powerbanky (dvakrát jsem místo W napsala S a byla v pokušení to tak nechat), čelovky...bych před nimi musela leda zakopat.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:21

Sweet Potato a co nezasantrocej deti, to zašantročíme a zprelamem my....jedna nabíječka je pro me teda sci-fi 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:24
Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:25

Potrefenáhusa kdysi jsem jednu nabíječku měla. Pak jsem si pořídila kocoura, který hned první noc tu jednu rozkousl. Jsem se divila, proč nemám nabito. Od té doby se jí nedotkl, ale já rovnou koupila dvě. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:26

DruINo a proč je nevybalíš, já to nechápu Dyt to je preci uplne nejlepsi pocit, ty veci uklidit zase na svoje místo, kufr na skříň nebo do sklepa ... úleva prostě

Jako uznavam, že když v létě jezdíme co víkend pryč, je to občas trochu voser, ale dělám to i tak. Stejně bych ty věci v kufru musela "přebalit" další víkend znova, zkontrolovat, co tam je a neni a doplnit :) 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:41

MP Meri Člověče já ani nevím. Já jak se vrátíme z dovolené, tak jsem všeho tak přesycená a je potřeba udělat tolik věcí, že se prostě zaseknu a nedělám nic ;o)

Offline Janulik03
20358 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:41

Si neviem predstaviť mat v chodbe nevybalene alebo aj len prázdne kufre. Bohato mi stačia na chodbe teraz zimne bundy a kabáty. Mam z toho tik,  neustále to nosim do skrine a to sme doma dvaja. muž je schopný postupne vytiahnuť tri zimné eci na vešiak, ved to budem zas potrebovať. No tak uudle! To isté boty. Proste akotak tolerujem veci, čo sa nosia denne, ostatné má mať svoje miesto 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:43

Já jsem ráda, že se mi podařilo v loňským roce významně zredukovat takový ty nákupy "osobní potřeby" jao hadry, boty, kosmetika a tak. Takže letos ten low-buy režim chci udržet a možná na sebe být ještě trochu přísnější. Všeho mám fakt dost. Na podzim budu dělat "rekonstrukci" ložnice taže do nový skříně nepůjde nic, do čeho se nevejdu. Kéž by to teda byla motivace zhubnout, no

Vlatně teď nějvíc utrácim za vybavení do domácnosti a nějak mě to baví víc, než hadry

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:44

MP Meri mám to úplně stejně, hned vše vybaluji a dávám buď vyprat nebo na své místo, nesnáším hromady čehokoliv se povalujicich po bytě. Nicméně muž i dva pubertaci ten práh tolerance mají posunutý jinde, ale po dovolené vybaluji všichni, už ví, že co mi nedají přímo do koše na prádlo se samo nevypere. A úplně si užívám, když 2x ročně prehazuji letní versus zimní oblečení a boty a během toho nenošené vyrazuji. Proste byt není nafukovací.

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:49

MP Merine kazdy z toho ma ty ulevne pocity:-) ja jako trochu jo, ale asi vetsi radost mam kdyz si poridim neco noveho

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:51

Přesně, mít kufry v předsíni tolik dní, by mě kleplo. Já musím mít kolem sebe uklizeno, přesně podle hesla: bordel v bytě, bordel v hlavě. Prostě neumím fungovat a to i v práci.

Offline Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:53

Mě by nevybalené věci v chodbě zabily! Radši nebudu jíst, spát, dětem vrazím elektroniku, jen abych ty kufry co nejrychleji zlikvidovala. Včera jsme se vrátili po pěti dnech z Moravy, než muž zprovoznil dům (bylu tu krásných 14 stupňů), všechno jsme vybalili, uklidili... Kdybych si nedala ten závazek nočního praní a sušení, pračka by jela dřív, než oheň v kamnech.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:53

MP Meri já třeba ten pocit nemám. Jako jsem ráda, když to zmizí, ale podobný pocit mám, i když odejdu vedle A co mně nebaví, je ukládání těch věcí, co patří někam do zadní krabice v horní polici. A představa, že to za čtyři dny zase vyndávám.

Co mi teda dělá dobře, je ty věci vyhazovat, ale zároveň je mi to tak jako líto Ale zrovna teď mám náladu přerovnat celý byt, což tak nějak není v mých časových možnostech a silách celkově.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 14:55

Pinot Noir pračku taky pouštím hned po příjezdu, hromádky zmizí, to je takové bezbolestné. Ale plavky, gumáky a batoh na túry s dalekohledem a dekou klidně počkají

Offline barbucha blogger
36016 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:04
Reakce na Evaeva:

MP Meri no tak to, co potřebuju, vybalím v tu chvíli, kdy to potřebuju. Takže třeba gumáky a pohorky zůstanou zabalené. Byt máme malý a chodbu ještě menší, takže ano, do další dovolené to přeskakujeme, resp. ty tašky postavím po obvodu Po poslední dovolené to tak do 14 dní dovybalím. Mít domek s garáží, tak to nechám tam. 

​Do 14 dnů! A přeskakovat tašky!! No to by mě zabilo. Já mám vybaleno, pračka jede, kufr sklizenej - do hodiny od příjezdu

Offline Friga
2178 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:19

Evaeva ja to mam stejne. Pracku pustim hned, ale ten zbytek postupne uklizim klidne tyden. Muz je jeste vetsi expert, tomu vybalovani trva i mesic ci dva

Ja mam teda i problem vyhazovat a uklizet veci na misto celkove. Je to narocny na premysleni a vymysleni a stoji to strasne moc energie. Taky casto v prubehu odnaseni neceho nekam zapomenu puvodni cinnost a jdu delat neco jinyho. Myslim, ze by to vyresila jen vymena mozku, ale to bych asi prisla o jeho jine funkce, kterych si vazim vic

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:26

Frigaty jseš já Muž to taky neřeší, ty společné věci nakonec vybaluju já. On asi musel celé dětství hrozně trpět, protože pochází z rodiny vybalit hned, žádné kabáty na háčku a hrnek na lince

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:27

barbucha co furt máte s tím přeskakováním? Jasně, že je dám na stranu ke zdi

Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:29

Evaeva u nás je teda celkem chaos, hrnek je na stole klidně do odpoledne, ale kdybych na tech pár metrů čtverečních ještě přidala tři kufry a dvě tašky, tak už bych musela levitovat a prádlo sušit u sousedů. 

Offline continuity
43390 příspěvků moje polička 03. ledna 2025 15:31

Evaeva já nemám žádné zdi bez dveří nebo skříní, ani v předsíni, ani vůbec. Když mi fyzio doporučila nějaké cvičení o zeď, zjistila jsem, že opravdu nemám kde. 

I ten sušák stojí u knihovny a dveří do kumbalu, ale tam se tolik neleze.