Evaeva tak vanoce nejsou jen štědrý den a když k nim přidáš ještě pár dní před, je z toho třeba týden bez praní a u nas už to bolí hodně, takže proste peru, jak potrebuju (tobe to psat teda asi nemusim, ale nase deti obcas potrebujou prevlict i trikrat denne
)
Přiznání
Potrefenáhusa ty velký už ne, pár flíčků na triku doma snesu, ty velké katastrofy vyžadující převlečení už má akorát mimino (tak 4x denně
).
Já si dám vždycky pozor, aby bylo vypráno vše, co bude potřeba, prostě jako před dovolenou. My o svátcích nebýme moc doma a pak to chce větší logistiku okolo a na to fakt peču.
Evaeva moje dite se trikrat denne prevleka samo, proste jen potrebuje zmenit outfit. A to komplet, musi ji ladit i kalhotky
a taky treba nechape pricip pyzama jako obleceni, ktere si na spani oblekne vickrat, takze si kazdy vecer vybira nove a to vcerejsi uz nechce. Takze pouziteho pradla mame hromadu
Zuzuli to bych jí to asi znovu poskládala do skříně.
My toho samozřejmě taky máme hromady. Ale neprat tři dny si můžu dovolit. Vždyť na dovolené taky neperete. Ne kvůli pověrám, ale kvůli pohodlí/pocitu
Zuzuli ja se snazim tohle zatrhnout v zárodku, ale nekdy ty scény za to nestojej (ale neházu to vzdycky do špíny)
Evaeva já už to tu psala - muž chodí denně sportovat (ano, byl i o svátcích a na Silvestra, jediný den, kdy nešel cvičit, byl Nový rok), takže on sám kromě oblečení, prádla a ručníků doma a v práci vygeneruje za týden dalších 7 ručníků, 7 sad spodního prádla, 7 kraťasů a 7 trik navíc, o víkendu ještě dvě prostěradla ze sauny. Já sportuju 3x týdně, taky do úplného propocení, takže totéž, co on, jen ne denně, ale obden. To je celkem dost (velkých) věcí, navíc to všechno samozřejmě v sedmi provedeních ani nemáme, takže nevyprat to, chybělo by to. Děti jsou v našem množství praní dost nevinně. ![]()
A teď jsem si vzpomněla, že jsem vlastně na Štědrý den prala stoprocentně, protože R. dostal minecraftové povlečení, ve kterém chtěl hned spát, takže jsem ho hned po nadílce prala a když už jsem převlékala jeho postel, vyměnila jsem rovnou povlečení na všech čtyřech, a než jsme šli spát, bylo všechno uložené zpět ve skříni, takže tady musela jet pračka/sušička skoro celý Štědrý den! ![]()
Vždyť na dovolené taky neperete. Ne kvůli pověrám, ale kvůli pohodlí/pocitu
Ale je to taky ten nejhorší příznak dovolené a doháním to potom dost těžko. Někdy mám chuť ty kufry s oblečením na dovolené "zapomenout". ![]()
Pinot Noir mně to vůbec nevadí, holt tady mám týden hromady prádla v chodbě. Zbytek nevybalených věcí je tu celé léto ![]()
No mně by to zabilo, dělat to na Štědrý den. I kdybych tady měla prádla na čtyři pračky, tak to tři dny počká.
Ja peru/sušim nonstop, fakt nonstop a to tu nikdo nesportuje
A kdyz uz vidim dno koše, vzdycky je prostor vyprat bundy, boty, plyšáky, deky ![]()
Evaeva Ja si predstavuju, ze musíte mít obrovskej byt a hrozne moc věcí, jinak si vubec nedovedu představit, ze po dovolený něco nevybalím nejpozději druhej den. Za prvý bych regulerne zešílela to na ty chodbě překračovat desetkrát denně nebo se kvůli tomu nedostat do skříně a za druhý ... přece ty věci potrebuju
? Mam jednu nabíječku, jednu hygienu, jedny plavky ... jednu čepici ... jako nenapadá mě nic, co by mohlo v kufru zůstat nějakou delší dobu. Možná ručník, tech mam pár do foroty, ale ten je zase potřeba vyprat ![]()
Zrovna na dovolené kolikrát vypwru. Když jsme tam 16 dní v kombinaci hory a moře, to by se mi nechtělo ani vozit tolik oblečení.
Já neperu behem svátků kvůli tomu, že nemám sušičku a prádlo suším v předsíni a nebaví mě na to koukat, když jsem doma a zrovna nedělám velky úklid.
Ale teď mě ty hromady prádla fakt přerostly. Teď jsem to byla třídit a vydim to na pět praček, možná šest a to jedna už visi. svátky jsou v tom nevinně, resp. jsme stejně nebyli doma. Ale byli jsme na dvou místech, vezli sebou ložní povlečení i ručníky, plavani, slavnostnější oblečení. doma jsme od 20.12. strávili dva dny a to jsem otočila jednu pracku kvůli detem, že si chtěli něco vzít, co bylo špinavé.
MP Meri tak to ses minimalistka, zavidim. ja mam nabijecek tak pet minimalne, plavek nepocitane, rucniku dve police, z doby kdy jsem vic cestovala plnou tasku takove te cestovni kosmetiky, tasticek a podobne, me by i stresovalo kdybych se nemohla sbalit predem a nesmela zapomenout rano po vycisteni zubu pribalit kartacek, rasenku, krem.. proste to mam jednou v koupelne a jednou v cestovni tasce. takze krom spinaveho pradla ji vlastne vybalovat nemusim![]()
Pinot Noir Tak to bych si snad pořídila paní na uklízení:-D. Ale já nemám sušičku, tak to možná proto vidím tak tragicky:-D.
Prádlo mi vždycky přeroste přes hlavu, natož když nejsem doma. Ted se někdo podivoval, že jsme odmítli prodloužený víkend v termínu, kdy mám hodně práce, že to není jako argument, když je to ve volné dny a odpočinu si tam (na společném víkendu několika rodin s dětmi). Ale já si chci o prodlouženém víkendu odpočinout doma, to bych si to táhla všechno domácnost, i unavu asi tak tři týdny než bych se z toho vzpamatovala.
MP Merijá teda taky vybaluji hned, když jsme pod stanem a přijedeme hodně pozdě, tak občas kuchyň nechávám na ráno.
Teď jsme se vraceli z toho Norska a byli tady nasi, tak to jsme vybalili než jsem si poprvé sedla, ať se o to nepozabijime. Muž to má naštěstí stejně: než on vyloží v garáži rakev a stany, já měla kolikrát první prádlo v pračce a vybalené jídlo.
Ale mám cestovní kozmetickou sadu, kterou kromě kartáčku nevyndavam jsou tam ty menší balení, to mi je škoda placat na sebe doma v koupelně a dost to balení urychluje.
viktorka_od splavu Aha, to me nenapadlo, ja mam proste vsechno jednou, nesnáším veci
I tak máme samozřejmě pod postelí krabici plnou kabelů, nejakou další pasující nabíječku bych tam asi našla, ale jinak mame proste v provozu kazdej jednu. Dtto ta hygiena, mám v koupelně kosmetickou taštičku a do tý proste při odjezdu ráno naházím kartáčky a hodim do kufru. Ja nevim, kde bych ty věci co bych měla vícekrát skladovala, teda chapu - v těch nevybalenych kufrech asi jedine ![]()
Už takhle tady minimálně jednou tejdne šmejdím a vyřazuju, vyhazuju, prodávám na Vinted ... čím míň krámu, tím míň uklízení!
MP Meri no tak to, co potřebuju, vybalím v tu chvíli, kdy to potřebuju. Takže třeba gumáky a pohorky zůstanou zabalené. Byt máme malý a chodbu ještě menší, takže ano, do další dovolené to přeskakujeme, resp. ty tašky postavím po obvodu
Po poslední dovolené to tak do 14 dní dovybalím. Mít domek s garáží, tak to nechám tam.
MP Meri no jak rikam, ja ti zavidim:-) ja jsem hrozny krecek, v 1+1 mam nabijecku v obou mistnostech a zbytek ruznych takovych kramu v jednom supleti pod televizi. cestovni veci mam v uloznem prostoru kuchynskeho gauciku:-P
nejvic zbytecna mi teda v celym byte prijde ta televize, driv jsem chodila 1xtydne do kina, ted si tak 1x mesicne pustime neco v te televizi, to by fakt bylo mnohem praktictejsi to kino:-))
MP Meri mam to uplne stejne. Jsem si myslela, ze jsem se vetsiny zbytnych veci zbavila pri stehovani, ale nakonec stejne porad tridim, odnasim, vyhazuju, posilam dal... uz takhle mam obcas pocit, ze nas ty veci zavali, a to mam jen jeden kartacek na zuby a jednu nabijecku.
Už takhle tady minimálně jednou tejdne šmejdím a vyřazuju, vyhazuju, prodávám na Vinted ... čím míň krámu, tím míň uklízení!
Až vyrostu, tak chci být jako ty! Tohle by byl můj ideál, akorát teda bohužel se k tomu nejsem schopná vybičovat a spíš po dovolené měsíc překračuju ty nevybalené kufry :o)
Doporučuji se nezbavovat funkčních nabíječek a kabelů, které k vám dorazí třeba s novým zařízením. Množství, které jsou moje děti schopné zasantrocit, je prakticky neomezené. Už mají teda zákaz si brát ty dvě naše, ale ne vždy to pomůže.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí